Κατηγορίες
Γ Εθνική / Τοπικά

Έχει πολύ δρόμο ακόμη η έναρξη της Γ Εθνικής…

Το θέμα του Μητρώου κρατά σε ομηρία όλο το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο και το ίδιο ισχύει και για τη Γ’ Εθνική. Το πρωτάθλημα της εθνικής ερασιτεχνικής κατηγορίας δεν έχει ακόμη επίσημη ημερομηνία έναρξης, καθώς υπάρχει ένα αγκάθι, η υπόθεση του Αγροτικού Αστέρα.

Όπως αναφέρει το Onsports, η απόφαση του Διαιτητικού Δικαστηρίου που δικαίωσε την προσφυγή του Πανδραμαϊκού, εναντίον του Αγροτικού Αστέρα, αλλά και του Ορφέα Ξάνθης εναντίον κι άλλων ομάδων του 1ου ομίλου για το θέμα του Μητρώου, καθυστερεί τις εξελίξεις.

Στην ΕΠΟ περίμεναν έως τώρα είτε να βρεθεί μια λύση μέσω της συνεννόησης με το υφυπουργείο Αθλητισμού, είτε να δοθεί μια σαφή οδηγία από τις FIFA και UEFA, προκειμένου να μην υπάρχουν αθλητικές ποινές μέσω του νόμου στις ομάδες.

Τίποτα από τα παραπάνω δεν έχει συμβεί ακόμα, αλλά η Ομοσπονδία πρέπει να πάρει αποφάσεις για τη Γ’ Εθνική. Την Τρίτη θα συνεδριάσει η Εκτελεστική Επιτροπή και στα βασικά θέματα της ημερήσιας διάταξης είναι ο προγραμματισμός του πρωταθλήματος, αλλά και το ζήτημα του Αγροτικού Αστέρα.

Αρκετά είναι τα σενάρια που κυκλοφορούν τις τελευταίες ημέρες για ενδεχόμενη αύξηση των ομίλων στη Γ’ Εθνική, προκειμένου να μικρύνουν οι όμιλοι και οι αποστάσεις, αλλά στην ΕΠΟ δεν είναι διατεθειμένοι να πάνε κόντρα σε αυτά που προβλέπει η προκήρυξη.

Όσο για την ημερομηνία έναρξης του πρωταθλήματος, υπάρχει η σκέψη για 23/10, εφόσον ληφθεί οριστική απόφαση για τον Αγροτικό Αστέρα και δεν προκύψουν νέα προβλήματα.

Ωστόσο, εάν η ΕΠΟ αποφασίσει στη Γενική Συνέλευση στις 30/9 αναστολή της δράσης στο ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο, τότε θα επηρεαστεί και η Γ’ Εθνική.

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected