Κατηγορίες
Εθνικές Ομάδες

Πρώτη ήττα και πρώτο γκολ παθητικό για την Εθνική μας, νίκη “χρυσάφι” για την Κύπρο (vid)

Η Εθνική Ομάδα δεν είχε στο πέμπτο της παιχνίδι στον 2ο όμιλο της League C απόδοση ανάλογη με τα τέσσερα προηγούμενα, με αποτέλεσμα να υποστεί την πρώτη της ήττα (1-0) στο Nations League 2022-23. Πιο παθιασμένοι οι παίκτες της Κύπρου, πήραν δίκαιη νίκη στη Λάρνακα.

Στο α΄μέρος η Εθνική, αν και δημιούργησε κάποιες ευκαιρίες, παρουσίασε κενά στην αμυντική της αλληλοκάλυψη και αυτό είχε ως αποτέλεσμα να δημιουργήσει η Κύπρος φάσεις, κυρίως με κάθετες πάσες. Σε μία από αυτές, στο 18΄, ο Κάστανος έβγαλε μόνο τον Τζιωνή που πλάσαρε εύστοχα τον Βλαχοδήμο για το 1-0 της Κύπρου. Αυτό ήταν το πρώτο γκολ που δέχθηκε η Ελλάδα στην τρέχουσα διοργάνωση του Nations League.

Η Εθνική δεν βρήκε καλό αγωνιστικό ρυθμό ούτε στο β΄ ημίχρονο. Είχε στο 62΄ ένα δυνατό σουτ του Ταξιάρχη Φούντα στο δοκάρι αφού βρήκε τη μπάλα και ο Κύπριος γκολκίπερ Παναγή, ωστόσο δεν δημιούργησε τις προϋποθέσεις για την ισοφάριση και η Κύπρος πανηγύρισε τη νίκη.

Στο 58΄ αποχώρησε λόγω τραυματισμού ο αρχηγός Τάσος Μπακασέτας που συμπλήρωσε στον αγώνα με την Κύπρο 50 συμμετοχές. Στη θέση του πέρασε ο Φώτης Ιωαννίδης, στο ντεμπούτο του με την Εθνική Ανδρών.

Επίσης για τον 2ο όμιλο της League C, Β. Ιρλανδία-Κόσοβο 2-1. Η Ελλάδα έχει εξασφαλίσει την πρώτη θέση με τις νίκες τέσσερις νίκες στους ισάριθμους πρώτους αγώνες, ενώ Κόσοβο, Ιρλανδία και Κύπρος μάχονται για την αποφυγή της 4ης θέσης που οδηγεί στη League D.

Συνθέσεις

Κύπρος (Τιμούρ Κετσπάγια) : Παναγή, Ν. Ιωάννου (76΄Αντωνιάδης), Κατελάρης, Ρομπέρζ, Ανδρέου, Χ. Κυριάκου, Κάστανος (75΄ Γκόγκιτς), Αρτυματάς. Λοϊζου (58΄ Χ. Χαραλάμπους), Σωτηρίου (76΄ Κακουλή), Τζιωνής (64΄ Καρό).

Ελλάδα (Γουστάβο Πογιέτ) : Βλαχοδήμος, Τσιμίκας, Χατζηδιάκος, Μαυροπάνος., Μπάλντοκ, Σιώπης (46΄ Μπουχαλάκης), Κουρμπέλης (77΄ Χατζηγιοβάννης), Μπακασέτας (58΄ Ιωαννίδης), Πέλκας (78΄ Αλεξανδρόπουλος), Μασούρας, Δουβίκας (46΄Φούντας).

Η βαθμολογία

ΑΓ Ν Ι Η ΓΥ ΓΚ +/- Β
1 Ελλάδα 5 4 0 1 7 1 6 12
2 Κόσοβο 5 2 0 3 6 7 -1 6
3 Β.Ιρλανδία 5 1 2 2 6 7 -1 5
4 Κύπρος 5 1 2 2 3 7 -4 5

Τελευταία αγωνιστική (27/9)

Ελλάδα – Β.Ιρλανδία
Κόσοβο – Κύπρος

Τελευταία αγωνιστική (26/9)

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected