Διάφορα

Άσχημα νέα από το Ιράν : Σκότωσαν το κορίτσι με την κοτσίδα (vid)

Μετά τη Μαχσά Αμινί, μια ακόμη νεαρή κοπέλα έχει γίνει το νέο σύμβολο της εξέγερσης στο Ιράν, που συγκλονίζεται από τις βίαιες διαδηλώσεις. Η 20χρονη Χαντίς Νατζάφι (Hadis Najafi) έπεσε νεκρή από τα πυρά των αρχών κατά τη διάρκεια διαδήλωσης.

Η δημοσιογράφος και ακτιβίστρια Μασίχ Αλινετζάντ ανακοίνωσε τον θάνατό της στις 25 Σεπτεμβρίου, αναρτώντας το όνομά της και ένα βίντεό της, μαζί με λεπτομέρειες για τον θάνατό της: οι αστυνομικές αρχές του Ιράν την πυροβόλησαν έξι φορές κατά τη διάρκεια διαδήλωσης για τη Μαχσά Αμινί στην πόλη Καράτζ, 30 χιλιόμετρα μακριά από την Τεχεράνη.

Σε βίντεο που φέρεται να δείχνει τις τελευταίες στιγμές της νεαρής, η Χαντίς – η οποία δεν φοράει χιτζάμπ – δένει τα ξανθά μαλλιά της εν μέσω της διαδήλωσης.

Το περιστατικό φέρεται να συνέβη στις 21 Σεπτεμβρίου, αλλά αποκαλύφθηκε το Σάββατο 25 Σεπτεμβρίου. Η Χαντίς Νατζάφι δέχθηκε πυρά στον λαιμό, την καρδιά, την κοιλιά και το χέρι της. Μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο της περιοχής, όπου και εξέπνευσε.

Η Αλινετζάντ δημοσίευσε και στιγμιότυπα από την κηδεία της άτυχης νεαρής. Η είδηση δεν έχει επιβεβαιωθεί ακόμα επίσημα.

«Αυτή είναι η κηδεία της 20χρονης #HadisNajafi, η οποία έπεσε νεκρή στο δρόμο από τις δυνάμεις ασφαλείας επειδή διαδήλωνε. Η Χαντίς ήταν ένα καλόκαρδο κορίτσι και αγαπούσε τον χορό. Διαδήλωνε κατά του βάναυσου θανάτου της #MahsaAmini. Το έγκλημά τους: ήθελαν ελευθερία» έγραψε η Ιρανή δημοσιογράφος Μασίχ Αλινετζάντ, αναρτώντας το σχετικό βίντεο.

«Ήταν μόλις 20 χρονών. Η καρδιά της είχε ραγίσει για τη Μαχσά Αμινί. Είπε ότι δεν θα έμενε σιωπηλή. Τη σκότωσαν με έξι σφαίρες», είπε η αδερφή του θύματος στη γνωστή δημοσιογράφο και ακτιβίστρια.

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected