Κατηγορίες
Αθλήματα

Κέρδισε 35 θέσεις η Δέσποινα Παπαμιχαήλ!

Μετά την πολύ καλή εβδομάδα που είχε στο Τόκιο, η Δέσποινα Παπαμιχαήλ κέρδισε 35 θέσεις και επέστρεψε στο Top 180 της παγκόσμιας κατάταξης της WTA. Νέα career high για τις Σαπφώ Σακελλαρίδη, Μάρθα Ματούλα, Μιχαέλα Λάκη, Ελένη Χριστοφή και Δήμητρα Παύλου.

Όπως αναφέρει το tennisnews, η Δέσποινα Παπαμιχαήλ είχε μια πολύ καλή εβδομάδα στο Τόκιο της Ιαπωνίας, όπου κατάφερε να μπει στο κυρίως ταμπλό του Toray Pan Pacific Open, διοργάνωση της WTA 500 κατηγορίας, αλλά και να πετύχει τη 2η νίκη της σε κυρίως ταμπλό WTA διοργάνωσης, φτάνοντας μέχρι τη φάση των “16”, όπου ηττήθηκε από την Garbine Muguruza.

Με τη μεγάλη πορεία της στο Τόκιο, η 29χρονη Ελληνίδα κέρδισε 35 θέσεις σήμερα στην παγκόσμια κατάταξη της WTA και επέστρεψε στο Top 200 και στο Top 180, ανεβαίνοντας συγκεκριμένα στο Νο.178 του κόσμου. Θυμίζουμε πως το career high της Παπαμιχαήλ είναι το Νο.147, όπου είχε φτάσει τον περασμένο Ιούνιο.

Πάντα πρώτη στη χώρα μας είναι η Μαρία Σάκκαρη, η μόνη Ελληνίδα που έχει ανεβεί στο Top 10 και που βρίσκεται στο Top 10 σταθερά τον τελευταίο χρόνο, παρόλο που σήμερα έχασε μια θέση και υποχώρησε στο Νο.7.

Ακολουθεί η Παπαμιχαήλ, η οποία κέρδισε και 26 θέσεις στην παγκόσμια κατάταξη του διπλού σήμερα, περνώντας στο Νο.1 της χώρας μας και στο Νο.151 του κόσμου. Η Βαλεντίνη Γραμματικοπούλου είναι στο Νο.2 της Ελλάδας στα διπλά (και στο Νο.169 του κόσμου), ενώ στα μονά είναι στο Νο.3 και στο Νο.200 του κόσμου.

Πίσω της, 5 Ελληνίδες παίκτριες βελτίωσαν ξανά τα career high τους αυτή την εβδομάδα. Η 19χρονη Σαπφώ Σακελλαρίδη συνεχίζει την ανοδική της πορεία και πλησιάζει όλο και περισσότερο σε μια μεγάλη άνοδο στο Top 300 της WTA, κερδίζοντας σήμερα 9 θέσεις, που την έφεραν στο Νο.322 του κόσμου.

Η Μάρθα Ματούλα επίσης ανεβαίνει σταθερά όλο και ψηλότερα και κέρδισε σήμερα 12 θέσεις, που την έφεραν στο Νο.557 του κόσμου. Η Μιχαέλα Λάκη κέρδισε 6 θέσεις και ανέβηκε στο Νο.668, η Ελένη Χριστοφή άφησε πίσω της 12 θέσεις και βρέθηκε στο Νο.780, ενώ η Δήμητρα Παύλου κέρδισε 9 θέσεις και βρίσκεται στο Νο.877.

Στην παγκόσμια κατάταξη βρίσκονται δυο ακόμα Ελληνίδες, η Γαλάτεια Μεσοχωρίτου, που κέρδισε 6 θέσεις και ανέβηκε στο Νο.1257, καθώς και η Έλλη Λογοθέτη, η οποία κέρδισε 8 θέσεις και βρέθηκε στο Νο.1339.

Οι Ελληνίδες στην παγκόσμια κατάταξη της WTA:

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected