Κατηγορίες
Basket

Κρατήστε αυτό το όνομα για το μπασκετικό μέλλον : Ράιαν Σούλης (vid)

Ο Ράιαν Σούλης (17 χρονών, 2.08 μέτρα), γιος του άλλοτε διεθνή φόργουορντ/σέντερ, Βασίλη Σούλη, βρέθηκε σε καμπ στην Τζόρτζια και εντυπωσίασε, συνεχίζοντας τον δρόμο που έχει ακολουθήσει στη προσπάθειά του να φοιτήσει σε αμερικανικό κολέγιο.

Τον λένε Ράιαν Σούλη (17 χρονών, 2.08 μέτρα). Είναι ο γιος του παλαίμαχου διεθνή φόργουορντ/σέντερ Βασίλη Σούλη (πρώην παίκτης μεταξύ άλλων του Ολυμπιακού). Πρώτη φορά ακούστηκε το όνομά του όταν κλήθηκε στην προετοιμασία της Εθνικής Εφήβων. Και αρχίζει να συστήνεται για τα καλά στο ελληνικό κοινό.

Ο 17χρονος Ράιαν Σούλης είναι ένα παιδί με προοπτική. Ένα παιδί που έχει το μπάσκετ στο DNA του, με στοιχεία απαραίτητα στο σύγχρονο μπάσκετ: Μέγεθος, καλά αθλητικά προσόντα και άνω του μετρίου ευλυγισία, κάτι απαραίτητο για ένα παιδί με το ύψος του. Ο κόσμος όμως δεν πρέπει να τον ψάξει στην Ελλάδα, αλλά στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού. Εκεί που σταδιακά προσπαθεί να καθιερωθεί, έχοντας το περασμένο διήμερο (24-25 Σεπτεμβρίου) εξαιρετική παρουσία στο καμπ του “Relentless Hoops” στην Τζόρτζια.

Στο συγκεκριμένο καμπ συμμετείχαν 80 παίκτες. Μπορούσαν να δώσουν το παρών μόνο μετά από σχετική πρόσκληση, στην προσπάθεια ανάδειξης των μεγαλύτερων ταλέντων στις ΗΠΑ ενόψει του αναμενόμενου recruiting των κολεγίων ενόψει του 2024. Ο Ράιαν Σούλης βρέθηκε εκεί και ήταν από τα παιδιά που ξεχώρισε.

Ο νεαρός σέντερ φοιτά στο Γυμνάσιο του Άσβιλ στην Βόρεια Καρολίνα, ενώ βρίσκεται στις ΗΠΑ από τα 16 του χρόνια. Τα πρώτα θετικά σημάδια είναι ήδη γεγονός, ενώ η κλήση του στην προετοιμασία της Εθνικής Εφήβων – όπου ήταν από τους λίγους γεννημένους το 2005 που κλήθηκαν μαζί με τους Αλέξανδρο Σαμοντούροβ και Μιχάλη Σπρίντζιο – έδειξε ότι παρακολουθείται η περίπτωσή του κι ας μην αγωνίστηκε στο EuroBasket U18.

Ο δρόμος είναι ακόμα μακρύς για τον γιο του – παγκόσμιου Πρωταθλητή με την φανέλα της Εθνικής Εφήβων το 1995 και διεθνή με την Εθνική Ανδρών στο EuroBasket 1999 – Βασίλη Σούλη. Είναι ξεκάθαρο ωστόσο ότι οι βάσεις έχουν μπει. Το παιχνίδι με πλάτη στο καλάθι – όπου έχει την δυνατότητα να γυρίζει και από τους δύο ώμους όταν ποστάρει – το καλοσχηματισμένο σώμα του, τα καλά αθλητικά προσόντα του και η αμερικανική λογική που σταδιακά ακολουθεί παίζοντας στις ΗΠΑ είναι όλα θετικά.

Ο Ράιαν Σούλης δεν έχει ακόμα καλά-καλά ενηλικιωθεί. Βρίσκεται ακόμα στην αρχή και έχει μπόλικη δουλειά μπροστά του. Η αρχή ωστόσο έχει γίνει. Και η συνέχεια θα έχει πολύ ενδιαφέρον.

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected