Κατηγορίες
Εθνικές Ομάδες

Με τον καλύτερο τρόπο ολοκλήρωσε την παρουσία της στο Nations League η Εθνική μας

Χάρη σε ένα πολύ καλό δεύτερο ημίχρονο, η Εθνική μας επικράτησε στη Ριζούπολη με 3-1 της Βόρειας Ιρλανδίας και τερμάτισε πρώτη και καλύτερο στον όμιλο, έχοντας πέντε νίκες σε έξι ματς. Μπαράζ παραμονής θα παίξει η Κύπρος.

Η Εθνική έκλεισε με νίκη (3-1) τις υποχρεώσεις της στο Nations League καθώς επικράτησε με 3-1 της Βόρειας Ιρλανδίας. Το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα τερμάτισε στην πρώτη θέση του ομίλου και εξασφάλισε το πλεονέκτημα έδρας στα playoffs του Euro 2024, όπου θα αντιμετωπίσει την Τουρκία.

Με πέντε νίκες σε έξι αγώνες ολοκλήρωσε τις υποχρεώσεις της η Εθνική στον 2ο όμιλο της League C του Nations League, η επόμενη διοργάνωση του οποίου θα τη βρει στην… αποπάνω κατηγορία (League B).

Η ελληνική ομάδα νίκησε στο «Γεώργιος Καμάρας» της Ριζούπολης με 3-1 τη Βόρεια Ιρλανδία, στο πλαίσιο της 6ης αγωνιστικής κι έστειλε την αντίπαλό της στα πλέι άουτ παραμονής, τον Μάρτιο του 2024, καθώς οι Βορειοϊρλανδοί υστερούσαν στην ισοβαθμία με την Κύπρο.

Πέλκας, Μασούρας και Μάνταλος οι σκόρερ της γαλανόλευκης. Ο Λέιβερi είχε ισοφαρίσει προσωρινά για τους φιλοξενούμενους. Το «αντίο» της Εθνικής στη διοργάνωση ήταν πειστικό, καθώς έπαιξε καλό ποδόσφαιρο, κυκλοφόρησε γρήγορα την μπάλα, έκανε ευκαιρίες και πέτυχε τρία γκολ, επίτευγμα που δεν είναι και το πιο συνηθισμένο.

Αντίπαλος της Εθνικής μας για το εισιτήριο δεύτερης ευκαιρίας θα είναι η Τουρκία με πλεονέκτημα έδρας, Γεωργία-Καζακστάν ο άλλος ημιτελικός.

Συνθέσεις

Ελλάδα (Γκουστάβο Πογέτ): Βλαχοδήμος, Μπάλντοκ, Χατζηδιάκος, Μαυροπάνος, Τσιμίκας, Κουρμπέλης, Μάνταλος (90+3′ Γούτας), Μασούρας (76′ Χατζηγιοβάνης), Μπακασέτας (76′ Μπουχαλάκης), Ιωαννίδης (67′ Δουβίκας), Πέλκας (67′ Φούντας).

Βόρειος Ιρλανδία (Ίαν Μπάρακλο): Πίκοκ-Φάρελ, Μπράντλεϊ (68′ Τσαρλς), Φλάναγκαν, Έβανς, Λιούις (77′ Φέργκιουσον), ΜακΝερ, ΜακΚαν, Ντέιβις, Τόμπσον (9′ λ.τ. Σάβιλ), Μαγκένις (77′ ΜακΜέναμιν), Λέιβερι (68′ Γουάιτ).

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected