Κατηγορίες
B ΕΠΣ Ημαθίας - Α ΕΠΣ Ημαθίας - Γ Εθνική / Τοπικά

Όλα πάνε…τέλεια στο ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο : Πόσο πιο κάτω πια;

Δε λέει να σηκώσει…κεφάλι το δύσμοιρο ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο στη χώρα μας, που λες και έχει ένα μαύρο σύννεφο μονίμως από πάνω του!

Σήμερα η ΕΠΟ αποφάσισε την αναστολή όλων των ερασιτεχνικών πρωταθλημάτων της χώρας (Γ Εθνική και τοπικά), εκφράζοντας με αυτό τον τρόπο την αντίθεση της Ομοσπονδίας στην εφαρμογή του νόμου που απαγορεύει τη συμμετοχή σωματείων στα πρωταθλήματα εάν δεν εγγραφούν στο Μητρώο Αθλητικών Σωματείων.

Το ότι οι ομάδες έχουν ξεκινήσει προετοιμασία κάτι μήνες πριν ή το ότι έχουν ξοδέψει κάποια χρήματα για τα έντυπα του Μητρώου ή για προπονητές και γυμναστές, είναι μάλλον κάτι…άσχετο.

Ότι και να πεις είναι λίγο…

Η ανακοίνωση :

«Η Έκτακτη Γενική Συνέλευση των Ενώσεων-Μελών της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας που διεξήχθη σήμερα στην Αθήνα, έλαβε τις ακόλουθες αποφάσεις.

1.Με 57 ψήφους υπέρ, 4 κατά και 4 λευκά, να διακοπούν όλα τα Πανελλήνια και Τοπικά Ερασιτεχνικά Πρωταθλήματα της χώρας, εκφράζοντας την αντίθεση της Ομοσπονδίας στην εφαρμογή του νόμου που απαγορεύει τη συμμετοχή σωματείων στα πρωταθλήματα εάν δεν εγγραφούν στο Μητρώο Αθλητικών Σωματείων.

2.Η Εκτελεστική Επιτροπή της ΕΠΟ να αναστείλει την ιδιότητα μέλους όποιας Ένωσης δεν εφαρμόσει την παραπάνω απόφαση και δεν διακόψει τα πρωταθλήματά της.

3.Η ΕΠΟ να καταθέσει πρόσθετη παρέμβαση στο Συμβούλιο της Επικρατείας υπέρ των τεσσάρων σωματείων της ΕΠΣ Δωδεκανήσου που έχουν προσφύγει σε αυτό για την συνταγματικότητα των διατάξεων που αφορούν στο Μητρώο Αθλητικών Σωματείων.

Τις εργασίες της Έκτακτης Γενικής Συνέλευσης των Ενώσεων-Μελών της ΕΠΟ παρακολούθησε δια ζώσης η επικεφαλής Ομοσπονδιών Ευρώπης της FIFA κα Χάιντι Μπέχα.»

error: Protected