Super League 1

Super League : Στη δεύτερη θέση ο Βόλος, 2-0 τον Άρη

Χάρη σε ένα εξαιρετικό πρώτο ημίχρονο, ο Βόλος κέρδισε τον Άρη και ανέβηκε στη δεύτερη θέση. Δεν πτοήθηκαν οι γηπεδούχοι από την αποβολή του Άλχο στο 55′, απογοητευτικοί οι “κιτρινόμαυροι”, πολλά τα αμυντικά λάθη.

Η ομάδα της Μαγνησίας πέτυχε τη δεύτερη σερί νίκη του στο Πανθεσσαλικό, επικρατώντας του Άρη 2-0 για την έκτη αγωνιστική της Super League. Οι Θεσσαλοί καθάρισαν το παιχνίδια στο πρώτο μέρος, σε διάστημα πέντε λεπτών, χάρη στα γκολ των Ντέλετιτς και Μπαριέντος στο 26′ και το 30′ αντίστοιχα.

Οι παίκτες του Κώστα Μπράτσου ήταν ανώτεροι στο πρώτο μέρος και εκμεταλλεύτηκαν τις φάσεις που τους δόθηκαν, ενώ την ίδια στιγμή περιόρισαν την απειλή του Άρη. Στο δεύτερο μέρος, ο Άλχο αποβλήθηκε στο 55′ και ο Άρης είχε τις ευκαιρίες του, όμως δεν κατάφερε να πάρει κάτι από το ματς.

Οι γηπεδούχοι άνοιξαν το σκορ στο 26ο λεπτό. Ο Οζέγκοβιτς μπήκε με υπέροχη ατομική ενέργεια στην περιοχή και έκανε το σουτ. Ο Κουέστα τον νίκη, όμως η μπάλα στρώθηκε στον Ντέλετιτς, ο οποίος με κεφαλιά από κοντά έστειλε την μπάλα στα δίχτυα.

Πέντε λεπτά μετά ο Βόλος πέτυχε και δεύτερο γκολ στο 30ο λεπτό. Ο Οζέγκοβιτς κέρδισε πέναλτι σε μαρκάρισμα του Μαζικού. Την εκτέλεση ανέλαβε ο Μπαριέντος, ο οποίος νίκησε τον Κουέστα.

Ο Βόλος ολοκλήρωσε το παιχνίδι με δέκα παίκτες λόγω της αποβολής του Άλχο στο 55ο λεπτό, ωστόσο άντεξε μέχρι το φινάλε και πήρε το τρίποντο.

To φιλμ

Το ματς άρχισε με τον Κώστα Μπράτσο να μην κρύβει εκπλήξεις στη διάταξη της ομάδας του. Απ’ την άλλη ο Άλαν Πάρντιου προτίμησε μια ιδιαίτερη κινητική τετράδα μεσοεπιθετικά, αλλά και τον Πίρσμαν στα στόπερ ο οποίος μπορούσε να βοηθήσει περισσότερο στο build up.

Οι φιλοξενούμενοι αμέσως θέλησαν να πάρουν τα ηνία του αγώνα και να πιέσουν τον Βόλο. Η πρώτη καλή τους φάση ήρθε στο 5ο λεπτό. Ο Εμπακατά έκανε το γύρισμα, δεν μπόρεσε κανείς να τελειώσει τη φάση, η μπάλα έφτασε εκ νέου στον δεξιό μπακ του Άρη που σούταρε στα σώματα.

Η μεγάλη φάση για τους Θεσσαλονικείς, ήρθε στο 11’. Ο Ουές έδιωξε άσχημα, ο Ντιόπ είδε την μπάλα να στρώνεται μπροστά του, αλλά το πλασέ που επιχείρησε πέρασε ελάχιστα άουτ.

Ένα λεπτό μετά, ο Βόλος έκανε αισθητή την παρουσία του στο ματς. Σέντρα του Ντέλετιτς, ο Οζέγκοβιτς έκανε την κεφαλιά, με την μπάλα να περνά δίπλα απ’ το δοκάρι του Κουέστα.

Μετά το πρώτο τέταρτο, οι γηπεδούχοι ισορρόπησαν. Κρατούσαν κατοχή, έβρισκαν τρόπο να ξεφύγουν απ’ την πίεση που ασκούσε ψηλά ο Άρης. Κι εκεί άρχισαν προβλήματα για τους «κίτρινους» λόγω της κακής μέρας που βρέθηκαν ανασταλτικά οι παίκτες του ατομικά, αλλά και ομαδικά.

Στο 21ο λεπτό ο Βόλος απείλησε μετά από σέντρα, όταν η μπάλα βρήκε στον Φαμπιάνο κι ανάγκασε τον Κουέστα να μπλοκάρει γλιτώνοντας το αυτογκόλ.

Η εστία του Ισπανού, δεν άργησε να παραβιαστεί. Ήταν το 26ο λεπτό όταν ο Οζέγκοβιτς έκανε όμορφη προσπάθεια και βγήκε φάτσα με την εστία, ο Κουέστα έδιωξε, αλλά ο Ντέλετιτς με κεφαλιά από κοντά έκανε το 1-0.

Πριν προλάβει ο Άρης να καταλάβει τι έγινε (29’), ο Βόλος «χτύπησε» και πάλι. Οι φιλοξενούμενοι έκαναν ρεσιτάλ λαθών. Λάθος πάσα του Νταμπό στη μεσαία γραμμή, ο Μαζικού θέλοντας να σώσει το πλάγιο έδωσε την μπάλα στον Πάολο Φερνάντες, ο Πίρσμαν μάρκαρε με τα μάτια, η μπάλα έφτασε στον Οζέγκοβιτς που μπήκε στην περιοχή κι ο Μαζικού άπλωσε το πόδι του. Ο διαιτητής Βεργέτης υπέδειξε πέναλτι και το VAR συμφώνησε μαζί του.

Ο Μπαριέντος ανέλαβε την εκτέλεση στο 30’ και νίκησε τον Κουέστα διαμορφώνοντας το 2-0 για την ομάδα της Μαγνησίας.

Τα λεπτά που ακολούθησαν μέχρι το τέλος του πρώτου μέρους, ήταν αρκετά νευρικά. Ο Βόλος με χαρακτηριστική άνεση κράτησε το σκορ, ο Άρης φαινόταν να έχει χάσει την συγκέντρωσή του για τα καλά. Υπήρξαν σκληρά μαρκαρίσματα και αρκετά νεύρα, μέχρι το τέλος του πρώτου μέρους.

Ο Πάρντιου πήρε ρίσκο με την έναρξη του δευτέρου μέρους, περνώντας τον Ματέο Γκαρσία στη θέση του Ντιόπ. Συνεχίζοντας ουσιαστικά με μια διάταξη που είχε έναν ανασταλτικό μέσο (Νταμπό) και πέντε μεσοεπιθετικούς. Παρά την αλλαγή αυτή, ο Βόλος σκόραρε στο 47’. Ο Πάολο Φερνάντες έκανε εκπληκτική ενέργεια, γύρισε στον Μεθκίδα που σκόραρε, αλλά μετά από εξέταση της φάσης το γκολ ακυρώθηκε ως οφσάιντ. Συγκεκριμένα ο Οζέγκοβιτς ήταν εκτός θέσης στην αρχή της φάσης.

Οι αριθμητικές ισορροπίες άλλαξαν στο 55’. Ο Ματέο Γκαρσία ανατράπηκε απ’ τον Άλχο ενώ προσπαθούσε να μπει στην περιοχή και να βγει φάτσα με τον Κλέιμαν. Ο διαιτητής Βεργέτης έβγαλε την κόκκινη στον αμυντικό του Βόλου κι έτσι η ομάδα της Μαγνησίας για το μεγαλύτερο μέρος του δευτέρου ημιχρόνου, συνέχισε με δέκα παίκτες.

Οι φιλοξενούμενοι πίεσαν αμέσως, θέλοντας να κλείσουν τον Βόλο στα καρέ του και να δημιουργήσουν προϋποθέσεις για να μειώσουν. Χάνοντας σημαντική ευκαιρία για να μειώσουν στο 67’. Σε μια περίεργη φάση, καθώς ο Μαντσίνι εκτέλεσε κόρνερ, η μπάλα πήρε περίεργη τροχιά, ο Κλέιμαν τη βρήκε και στη συνέχεια χτύπησε στο οριζόντιο δοκάρι πριν απομακρυνθεί ο κίνδυνος.

Ο Πάρντιου στο 68’ πήρε κι άλλο ρίσκο με τον Γκρέι να παίρνει τη θέση του Νταμπό. Παίζοντας ουσιαστικά με 4-2-4 και κεντρικά χαφ τους Ματέο Γκαρσία και Μανού Γκαρθία.

Ο Βόλος παρότι είχε παίκτη λιγότερο, κρατούσε εξαιρετικά τον Άρη έξω απ’ την περιοχή του. Αναγκάζοντας τους φιλοξενούμενους να είναι φλύαροι και να προσπαθούν να απειλούν με τα όποια στημένα κερδίσουν ή με σέντρες που δεν είχαν αποτέλεσμα.

Ο Εμπακατά σούταρε άουτ στο 82’, ο Ζερβίνιο έκανε το ίδιο πέντε λεπτά μετά. Ο Ιβοριανός είχε τη μοναδική μεγάλη φάση των φιλοξενούμενων στο 90’, όταν μετά από ατομική ενέργεια σούταρε αναγκάζοντας τον Κλέιμαν σε σπουδαία επέμβαση.

Το μόνο κέρδος που είχε ο Άρης με τον τρόπο παιχνιδιού του, ήταν τα πολλά κόρνερ, χωρίς όμως να δείχνει ικανός να τα εκμεταλλευτεί. Μια κεφαλιά άουτ του Ενκουλού που δεν ανησύχησε στις καθυστερήσεις, ήταν η τελευταία απόπειρα των φιλοξενούμενων να μειώσουν.

Δικαιότατα, παίζοντας με μυαλό και πλάνο, ο Βόλος του Κώστα Μπράτσου πήρε κι αυτή τη σπουδαία νίκη. Κόντρα στον Άρη που ήθελε να επιτεθεί, χωρίς να ξέρει πως κι αυτό τον οδήγησε σε πολλά ατομικά λάθη. Δεν βγήκε καθόλου η επιλογή του Πίρσμαν και την πλήρωσε η ομάδα του Άλαν Πάρντιου.

Κάπως έτσι ο Βόλος έφτασε τους 11 βαθμούς προσπερνώντας τον Άρη που έμεινε στους 10.

Συνθέσεις

Βόλος (Κώστας Μπράτσος) : Κλέιμαν, Ουές, Εσκοβάλ, Σιέλης, Οικονομόπουλος, Μπαριέντος, Τσοκάνης, Παόλο Φερνάντες, Μεζκίδα (64′ Ματίγια), Ντέλετιτς (70′ Πίρινεν), Οζέγκοβιτς (86′ Κούτσιας)

Άρης (Άλαν Πάρντιου) : Κουέστα, Εμπακατά, Μαζικού, Πίρσμαν (46′ Ενκουλού), Φαμπιάνο, Ντιόπ (46′ Ματέο Γκαρσία), Νταμπό (68′ Γκρέι), Μάνου Γκαρθία, Μαντσίνι, Ιτούρμπε (79′ Καμάτσο), Πάλμα (74′ Ζερβίνιο)

Το πρόγραμμα της 6ης αγωνιστικής

Σάββατο 1/10

Λαμία – Λεβαδειακός  1-0

Κυριακή 2/10

Αστέρας Τρίπολης – ΟΦΗ  2-0
Ολυμπιακός – Ατρόμητος  2-0
ΝΠΣ Βόλος – Άρης  2-0
ΠΑΟΚ – Παναθηναϊκός (21.30)

Δευτέρα 3/10

ΠΑΣ Γιάννινα – Παναιτωλικός (18.00)
AEK – Ιωνικός (20.00)

Η βαθμολογία

ΑΓ Ν Ι Η ΓΥ ΓΚ +/- Β
1 Παναθηναϊκός 5 5 0 0 9 1 8 15
2 ΝΠΣ Βόλος 6 3 2 1 9 5 4 11
3 ΠΑΟΚ 5 3 2 0 5 2 3 11
4 Άρης 6 3 1 2 8 6 2 10
5 ΑΕΚ 5 3 0 2 8 3 5 9
6 Ατρόμητος 5 2 2 1 9 5 4 8
7 Ολυμπιακός 5 2 2 1 7 4 3 8
8 Αστέρας Τρίπολης 6 1 4 1 6 6 0 7
9 Παναιτωλικός 5 2 1 2 6 6 0 7
10 Λαμία 6 1 3 2 2 5 -3 6
11 ΟΦΗ 6 1 1 4 4 10 -6 4
12 ΠΑΣ Γιάννινα 5 1 1 3 3 9 -6 4
13 Λεβαδειακός 6 0 2 4 2 8 -6 2
14 Ιωνικός 5 0 1 4 2 10 -8 1
moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected