Κατηγορίες
Αθλήματα

Σπουδαία Παπαμιχαήλ, προκρίθηκε στη 16άδα του Monastir!

Η Δέσποινα Παπαμιχαήλ συνεχίζει τις μεγάλες ανατροπές στο 250άρι τουρνουά Jasmin Open που διεξάγεται αυτές τις ημέρες στην Τυνησία καθώς σημειώνοντας νέα τρομερή ανατροπή επικράτησε της Κινέζας και Νο64 του κόσμου, Τζου Λιν με 1-6, 7-6(2), 6-0 εξασφαλίζοντας την παρουσία της στο 2ο γύρο της διοργάνωσης.

Όπως και στο παιχνίδι του 2ου προκριματικού γύρου κόντρα στην Κριστίνα Μλαντένοβιτς, έτσι και απέναντι στη Λιν η Παπαμιχαήλ αντιμετώπισε σοβαρά προβλήματα από τη θέση του service στο 1ο set όπου και πάλι δεν κατάφερε να φτάσει σε hold, παίρνοντας μόλις τρεις πόντους!

Η Ελληνίδα τενίστρια και Νο175 στον κόσμο, αν και ξεκίνησε με break στην αναμέτρηση, από εκεί και πέρα δέχθηκε ένα σερί 6-0 games από την Κινέζα χάνοντας το 1ο set.

Το κακό μομέντουμ από τη θέση του service συνεχίστηκε και στις αρχές του 2ου set παραμένοντας χωρίς hold για 6 σερί games, αλλά και με 3-1 πίσω στα games. Από εκείνο το σημείο και μετά η Παπαμιχήλ έκανε μια ακόμη αντεπίθεση.

Αρχικά πήρε πίσω το break ισοφαρίζοντας σε 3-3, ενώ λίγο αργότερα έφτασε πολύ κοντά σε νέο break χάνοντας τέσσερις ευκαιρίες (!) με τη Λιν να ισοφαρίζει σε 4-4. Το set οδηγήθηκε σε tie-break εκεί όπου η Ελληνίδα τενίστρια μετέτρεψε το 2/2 σε 7/2 ισοφαρίζοντας σε 1-1.

Στο decider η 28χρονη ήταν απλά εκπληκτική. Παραχωρώντας μόλις τρεις πόντους στο service της και έχοντας 3/7 break-points έκανε την πλήρη ανατροπή και μάλιστα με bagel φτάνοντας σε μια μεγάλη νίκη (4η σερί στο τουρνουά) και στη φάση των “16”.

Στον επόμενο γύρο η Παπαμιχαήλ θα παίξει με μια εκ των Ζακλίν Κριστιάν (Ρουμανία) και Ελίζε Μέρτενς (Βέλγιο).

*tennis24.gr

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected