Εθνικές Ομάδες

Άνετη νίκη για την Εθνική Παίδων, 5-0 το Κόσοβο

Η Εθνική Παίδων επικράτησε 5-0 της αντίστοιχης του Κοσόβου για τη δεύτερη αγωνιστική της πρώτης προκριματικής φάσης του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος U17, η οποία διεξάγεται στην πόλη Podujevo του Κοσόβου.

Η Εθνική Ομάδα ξεκίνησε καλύτερα την αναμέτρηση και προηγήθηκε μόλις στο 7ο λεπτό όταν ο Πανικίδης υποδέχθηκε εξαιρετικά την μπάλα από το κόρνερ του Μουζακίτη και εκτέλεσε στη γωνία του Σαλιού για το 1-0.

Στη συνέχεια η γαλανόλευκη πίεσε και θα μπορούσε να αυξήσει το προβάδισμα της όμως το σουτ του Μουυζακίτη στο 25′ πέρασε λίγο άουτ. Στο 32ο λεπτό ο Τζίμας υποδέχθηκε εξαιρετικά την βαθιά μπαλιά του Χατζόπουλου, απέφυγε δύο αντιπάλους και εκτέλεσε με το αριστερό τον Σαλιού σημειώνοντας το 2-0.

Στο δεύτερο ημίχρονο η γαλανόλευκη διαχειρίστηκε άψογα το προβάδισμα της και στο 73′ κατάφερε να σφραγίσει τη νίκη της με τον Στέφανο Τζίμα να εκμεταλλεύεται την ασίστ του Μουζακίτη και να τελειώνει ιδανικά τη φάση πετυχαίνοντας το δεύτερο προσωπικό του γκολ (3ο στη διοργάνωση). Το τέταρτο γκολ για την Εθνική Ομάδα πέτυχε ο Πολιτάκης με δυνατό σουτ στο 85ο λεπτό μετά από κεφαλιά πάσα του Χατζηνικολάου και το τελικό 5-0 ο Μουζακίτης στο 90 λεπτό με εκπληκτικό σουτ εκτός περιοχής στο γάμα της εστίας του Κοσσόβάρου τερματοφύλακα.

Στην άλλη αναμέτρηση του ομίλου η Φινλανδία αντιμετωπίζει την Ιταλία. Την τελευταία αγωνιστική η Εθνική Ομάδα αντιμετωπίζει την Ιταλία (11/10/2022, 14:00). Δείτε ΕΔΩ το πλήρες πρόγραμμα του 2ου προκριματικού ομίλου στον οποίο συμμετέχει η Εθνική Παίδων.

Συνθέσεις

Ελλάδα (Αλέξανδρος Αλεξιάδης): Μπέλερης, Σβίγκος, Χατζόπουλος, Πανικίδης (69΄Παναγάκος), Πολυκράτης, Ανδρικόπουλος (64′ Πολιτάκης), Καλλανχί, Μαρουτσής (79′ Αλαφάκης), Τσέλιος (69′ Χατζηνικολάου), Τζίμας (79′ Κωστούλας), Μουζακίτης.

Κόσοβο (Αρσίμ Αμπαζί): Σαλιού, Ταφάι, Κρουεζίου, Αχμέτι (79′ Καστανιέβατς), Τζασάρι, Σούπλια, Λιέσι, Χαζίρι (70΄Λιμάνι), Ζιούμπι, Λουτόλι (46΄Μουλάι), Γκασί (79′ Πλάνα).

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected