Κατηγορίες
Basket

Basket League : Το έκανε όπως πέρσι ο Άρης, 69-65 τον Παναθηναϊκό

Οι “κιτρινόμαυροι” έχασαν ένα προβάδισμα 15 πόντων στην τρίτη περίοδο, όμως δεν έχασαν την ψυχραιμία τους, φτάνοντας εν τέλη σε μία μεγάλη νίκη επί του Παναθηναϊκού με 69-65 στο Nick Gallis Hall.

Κορυφαίος για την ομάδα του Γιάννη Καστρίτη ο Γκούντουιν με 19 πόντους, ενώ κρίσιμα καλάθια πέτυχε και ο Τζος Χάγκινς στο τέλος. Οι “πράσινοι” πλήρωσαν το κακό τους πρώτο ημίχρονο, όπου δεν πέτυχαν ούτε ένα τρίποντο με 0/11, καθώς η άμυνα ζώνης τους δημιούργησε προβλήματα. Πρώτο σκόρερ για τους φιλοξενούμενους ο Ντέρικ Ουίλιαμς με 13 πόντους, αλλά και 4-10 βολές.

Ο Άρης μπήκε στην αναμέτρηση με στόχο να τρέξει στον αιφνιδιασμό μετά το ριμπάουντ, ενώ στην άμυνα επέλεξε τη ζώνη με προσαρμογές. Ο Παναθηναϊκός αρχικά δεν έδειξε να είναι επηρεασμένος από τη ζώνη και έβρισκε λύσεις κυρίως με τον Πονίτκα ως οργανωτή. Με τον Νόα Χόρκλερ όμως να ξεκινά ζεστός (2/3 τρίποντα) οι γηπεδούχοι βρίσκονταν μπροστά στο σκορ, όχι όμως μεγαλύτερη διαφορά των τεσσάρων πόντων. Η πρώτη περίοδος βρήκε τους “κιτρινόμαυρους” μπροστά στο σκορ με 16-15.

Στη δεύτερη περίοδο το θέαμα δεν ήταν και τι καλύτερο δυνατό, με τα λάθη να διαδέχονται το ένα το άλλο. Οι φιλοξενούμενοι όμως όσο δεν έβρισκαν το μακρινό σουτ έβρισκαν τα δύσκολα στην άμυνα ζώνης του Γιάννη Καστρίτη. Αυτό εκμεταλλεύτηκε ο Τολιόπουλος που με πέντε συνεχόμενους πόντους, έδωσε το μεγαλύτερο προβάδισμα για τον Άρη, το +7 στο (14′) με το σκορ στο 24-17. Οι πράσινοι συνέχισαν να αστοχούν έξω από τα 6.75, στο (17′) της αναμέτρησης είχαν 0/9! Αυτό βέβαια δεν επηρέασε τον Χάγκινς που με δικό του τρίποντο έστειλε τη διαφορά σε διψήφια επίπεδα (29-18).Εν τέλη οι δύο ομάδες πήγαν στην ανάπαυλα με το σκορ στο 29-20 και τον Παναθηναϊκό να έχει 12 λάθη και 0/11 τρίποντα.

Ο Παναθηναϊκός “έσπασε το ρόδι” έξω από τα 6.75, με τον Λευτέρη Μποχωρίδη και έκτοτε ακολούθησαν οι Γκριγκόνις και Λι. Συνεπώς, οι φιλοξενούμενοι από το -15 επέστρεψαν και μείωσαν στους έξι πόντους με το σκορ στο 39-33. Αυτό έδωσε και ψυχολογία στους παίχτες του Ντέγιαν Ράντονιτς οι οποίοι παράλληλα άρχισαν να παίζουν καλύτερη άμυνα οδηγώντας τον Άρη σε λάθη. Οι “πράσινοι” πραγματοποίησαν ένα επιμέρους σερί 23-8, γύρισαν την αναμέτρηση και πήραν το προβάδισμα με 45-43. Το τρίτο δεκάλεπτο έληξε ισόπαλο 45-45 με όλα να μένουν ανοιχτά στην τελευταία περίοδο.

Στο τελευταίο δεκάλεπτο ο Παναθηναϊκός βρέθηκε να προηγείται για πρώτη φορά με 4 πόντους διαφορά (55-51), όμως κάπου εκεί επανήλθαν τα “φαντάσματα” του πρώτου ημιχρόνου. Οι γηπεδούχοι εκμεταλλεύτηκαν την κακή περιφερειακή άμυνα των αντιπάλων στα τελευταία λεπτά και με καλάθια των Γκόντουιν και Χάγκινς, έφτασαν στο +3 με λίγα δευτερόλεπτα να απομένουν για τη λήξη. Στην επίθεση ο Μποχωρίδης πραγματοποίησε βήματα έδωσε την κατοχή στον Άρη, με τον Νότε να βάζει 1/2 βολές στη συνέχεια για να σφραγίσει τη νίκη στην πρεμιέρα της εφετινής Basket League.

Τα στατιστικά του αγώνα ΕΔΩ

Το πρόγραμμα της 1ης αγωνιστικής

Σάββατο 8/10

Λαύριο – Προμηθέας Πάτρας  80-90
Ιωνικός Νίκαιας – Κολοσσός Ρόδου  89-84
Περιστέρι – ΠΑΟΚ  85-77

Κυριακή 9/10

Άρης – Παναθηναϊκός  69-65
ΑΕΚ – Καρδίτσα (19.15)

Δευτέρα 10/10

Απόλλων Πάτρας – Ολυμπιακός (19.15)

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected