Κατηγορίες
Basket

Basket League : Ξεκίνημα με το δεξί για την ΑΕΚ

Με τον καλύτερο τρόπο ξεκίνησε η ΑΕΚ τις υποχρεώσεις της στην Basket League, καθώς η ομάδα του Ηλία Καντζούρη έπαιξε πολύ όμορφο μπάσκετ και κέρδισε εύκολα την Καρδίτσα με 79-63.

Ο “δικέφαλος” δεν άφησε περιθώρια στη νεοφώτιστη Καρδίτσα και την… καλωσόρισε με σκληρό τρόπο στην πραγματικότητα της Basket League. Με τρομερή άμυνα και επιθετικό πλουραλισμό η ομάδα του Ηλία Καντζούρη έκανε επίδειξη δύναμης, επικρατώντας με 79-63, ξεκινώντας με το “δεξί” τις υποχρεώσεις της στο ελληνικό πρωτάθλημα.

Η Καρδίτσα ξεκίνησε δυνατά στα πρώτα λεπτά παίρνοντας ένα μικρό προβάδισμα της τάξεως των τεσσάρων πόντων (5-9) και κάπου εκεί η ΑΕΚ… πήρε φόρα. Σερί 16-0 και γρήγορη διψήφια διαφορά, με πολύ καλή άμυνα και ευστοχία στην επίθεση. Τέλος πρώτου δεκαλέπτου με την ομάδα του Ηλία Καντζούρη στο +12 (23-11), βρίσκοντας ρυθμό μετά το πρώτο πεντάλεπτο.

Με το πόδι κολλημένο στο γκάζι συνέχισε και στη δεύτερη περίοδο η ΑΕΚ. Με όπλο της την εκπληκτική της άμυνα και την ευστοχία της πίσω από τη γραμμή των 6μ75, οι “κιτρινόμαυροι” ξέφυγαν στο σκορ εκτοξεύοντας τη διαφορά στο +22 (49-27) της ανάπαυλας.

Η ΑΕΚ έκανε το ματς να μοιάζει με τυπική διαδικασία στο δεύτερο μέρος. Παρότι δεν έπιασε τα στάνταρ του πρώτου ημιχρόνου και παρά την προσπάθεια ανάκαμψης της Καρδίτσας, η διαφορά είχε ξεφύγει για τα καλά και η ομάδα του Ηλία Καντζούρη πανηγύρισε την πρώτη της φετινή νίκη στο ελληνικό πρωτάθλημα.

Τα στατιστικά του αγώνα ΕΔΩ

Το πρόγραμμα της 1ης αγωνιστικής

Σάββατο 8/10

Λαύριο – Προμηθέας Πάτρας  80-90
Ιωνικός Νίκαιας – Κολοσσός Ρόδου  89-84
Περιστέρι – ΠΑΟΚ  85-77

Κυριακή 9/10

Άρης – Παναθηναϊκός  69-65
ΑΕΚ – Καρδίτσα  79-63

Δευτέρα 10/10

Απόλλων Πάτρας – Ολυμπιακός (19.15)

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected