Κατηγορίες
Εθνικές Ομάδες

Σπουδαία επιτυχία για την Εθνική Νεανίδων, νίκησε την Τουρκία και παρέμεινε στην κατηγορία

Η Εθνική Νεανίδων επικράτησε 2-0 της Τουρκίας στο Παμπελοποννησιακό Στάδιο για την τρίτη και τελευταία αγωνιστική της πρώτης προκριματικής φάσης του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος WU19.

Με τη νίκη αυτή η Εθνική Ομάδα κατάφερε να σημειώσει μια σημαντική επιτυχία καθώς παρέμεινε στην κορυφαία λίγκα της ηλικιακής κατηγορίας (League A) ενώ παράλληλα κέρδισε και το εισιτήριο της πρόκρισης στην δεύτερη φάση της διοργάνωσης.

Η γαλανόλευκη ξεκίνησε καλύτερα την αναμέτρηση και έχασε μεγάλη ευκαιρία για να προηγηθεί στο 12ο λεπτό με το σουτ της Καρυπίδη να σταματά στο οριζόντιο δοκάρι της Ισιέρ. Στο 25′ η κεφαλιά της Νταρζάνου βρήκε σε σώμα αμυντικού πάνω στη γραμμή και κατέληξε κόρνερ ενώ στο 44′ η κεφαλιά της Γιαννακά από το ύψος του πέναλτι πέρασε λίγο άουτ.

Το πολυπόθητο γκολ για την Εθνική Ομάδα ήρθε στο 64ο λεπτό όταν μετά από γύρισμα της Ραπάνη η Γιαννκά υποδέχθηκε τη μπάλα και εκτέλεσε στη γωνία της Ισιέρ για το 1-0. Η Εθνική η οποία δεν απειλήθηκε σε κανένα σημείο της αναμέτρησης σφράγισε την νίκη-πρόκριση στο 83ο λεπτό με το γκολ της Σαριδάκη που σκόραρε σε κενή εστία μετά την ασθενή επέμβαση της Ισιέρ στο σουτ της Χαλατσογιάννη.

Στην άλλη αναμέτρηση του δευτέρου ομίλου η Ολλανδία επικράτησε 2-0 της Σουηδίας στο Εθνικό Παπαχαραλάμπειο Στάδιο της Ναυπάκτου και κατέκτησε την πρώτη θέση στον όμιλο.

Συνθέσεις

Ελλάδα (Γιώργος Παπακώστας): Γρίβα, Παπαϊωάννου, Πλακιά, Κοκμοτού, Γιαννακά, Κωστοπούλου, Νταρζάνου, Καλέση, Καρυπίδη, Ραπάνη, Χαλατσογιάννη.

Τουρκία (Μπεγκούμ Ουρεσίν): Ισιέρ, Σεμερτσλόγλου, Κανσού-Καρά, Ντεμίρ, Μπεγιαζτέπε, Ογκιούζ, Πολάτ, Κουγιουτσάκ, Σανβέρ, Τιτίζ, Σουρούλ.

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected