Κατηγορίες
Γ Εθνική LIVE!
Αθλήματα

Στο Νο.152 η Παπαμιχαήλ, career high για 6 Ελληνίδες!

© Mehdi Hrz

Και αυτή η εβδομάδα ήταν πολύ θετική για τις Ελληνίδες στην παγκόσμια κατάταξη της WTA, με τη Δέσποινα Παπαμιχαήλ να είναι εκείνη που ξεχώρισε, χάρη στην καταπληκτική της εβδομάδα στο Monastir.

Όπως αναφέρει το tennisnews, η 29χρονη Ελληνίδα, ξεκινώντας από τα προκριματικά του Jasmin Open, κατάφερε να προκριθεί μέχρι τις “16” καλύτερες, όπου κοίταξε στα μάτια την Elise Mertens, από την οποία ηττήθηκε μετά από 3 σετ μάχης. Θυμίζουμε πως λίγες ημέρες μετά, η Mertens κατέκτησε τον τίτλο στο 250άρι του Monastir.

Χάρη στην πορεία της στο Monastir, η Παπαμιχαήλ κέρδισε 23 θέσεις και ανέβηκε στο Νο.152 της παγκόσμιας κατάταξης, πλησιάζοντας πολύ και τον προσωπικό της ρεκόρ, που είναι το Νο.147.

Πάντα κορυφαία Ελληνίδα φυσικά είναι η Μαρία Σάκκαρη, η οποία παρέμεινε αυτή την εβδομάδα στο Νο.7 της παγκόσμιας κατάταξης.

Η Βαλεντίνη Γραμματικοπούλου υποχώρησε στο Νο.207 του κόσμου, χάνοντας 10 θέσεις, ενώ ακόμα πιο κοντά στο Top 300 βρίσκεται η Σαπφώ Σακελλαρίδη, η οποία κέρδισε 2 θέσεις και ανέβηκε στο Νο.318.

Νέο ρεκόρ και για τη Μάρθα Ματούλα, που άφησε πίσω της 33 θέσεις και ανέβηκε στο Νο.522 του κόσμου, Η 25χρονη Ελληνίδα πλησιάζει όλο και περισσότερο σε ένα σημαντικό ορόσημο, να μπει στο Top 500 της WTA, μετά από μια πολύ καλή χρονιά που κάνει με πολλές καλές εβδομάδες στα τουρνουά της ITF.

Χαμηλότερα έκαναν νέα career high και οι Μιχαέλα Λάκη (Νο.663), Ελένη Χριστοφή (Νο.773) και Δήμητρα Παύλου (Νο.868). Η Γαλάτεια Μεσοχωρίτου είχε επίσης μικρή άνοδο (Νο.1249), ενώ 7 θέσεις κέρδισε η Έλλη Λογοθέτη που και εκείνη βελτίωσε το προσωπικό της ρεκόρ (Νο.1325).

Οι Ελληνίδες στην παγκόσμια κατάταξη της WTA:

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected