Κατηγορίες
Αθλήματα

European Cup: Πέντε ελληνικές ομάδες στα γήπεδα της Ευρώπης

Στα γήπεδα της Ευρώπης θα δοκιμαστούν το τριήμερο 14-16 Οκτωβρίου πέντε ελληνικές γυναικείες ομάδες, στο πλαίσιο του δεύτερου γύρου του European Cup.

Οι τέσσερις εξ αυτών (Νέα Ιωνία, ΑΕΣΧ Πυλαίας, ΓΑΣ Καματερού και Αναγέννηση Άρτας) επέλεξαν να δώσουν και τις δύο αναμετρήσεις στις έδρες των αντιπάλων τους, ενώ ο ΠΑΟΚ ήταν η μοναδική ομάδα που χρησιμοποίησε την έδρα της.

Τον χορό των αναμετρήσεων ανοίγει ο ΑΕΣΧ Πυλαίας, καθώς σήμερα (14/10, 17:00) αντιμετωπίζει στην Ατάλλεια την Antalya Konyaalti BSK. Η Πυλαία, που πήρε πέρσι το βάπτισμα του πυρός σε ευρωπαϊκές διοργανώσεις, έχει ως ομάδα… μεγαλύτερη διεθνή εμπειρία, καθώς για την τούρκικη ομάδα αυτή είναι η πρώτη ευρωπαϊκή συμμετοχή. Ωστόσο, η Antalya Konyaalti έχει υψηλό μπάτζετ, διεθνείς αθλήτριες από Ρωσία, Βόρεια Μακεδονία και Μαυροβούνιο και φυσιολογικά είναι το φαβορί. Ο επαναληπτικός θα διεξαχθεί την Κυριακή.

Στα Σκόπια, ο νταμπλούχος ΠΑΟΚ αντιμετωπίζει τη Metalurg, το απόγευμα του Σάββατου (17:30), έχοντας “προίκα” τη νίκη με 26-17 στον πρώτο αγώνα, που έγινε το προηγούμενο Σάββατο στη Θεσσαλονίκη. Εκεί φάνηκε η διαφορά δυναμικότητας των δύο ομάδων και με τη διαφορά των εννιά γκολ ο ΠΑΟΚ έχει τον πρώτο λόγο για τη νίκη.

O ΓΑΣ Καματερού ταξιδεύει στην Ολλανδία και συγκεκριμένα στην κωμόπολη Kwintsheul, καθώς θα αντιμετωπίσει σε δύο αναμετρήσεις την H.V. Quintus. Η αντίπαλος της ελληνικής ομάδας έχει ευρωπαϊκή εμπειρία και μεταξύ άλλων δύο φορές έφτασε έως τους ημιτελικούς του Challenge Cup (2016-17 & 2018-19). Οι αγώνες θα διεξαχθούν το Σάββατο και την Κυριακή.

Η Νέα Ιωνία ταξιδεύει στην Ισλανδία για να κοντραριστεί με την IBV Vestmannaeyjar το Σάββατο και την Κυριακή. Η ισλανδική ομάδα είναι γνώριμη, καθώς πέρσι, για την ίδια διοργάνωση απέκλεισε διαδοχικά τον ΠΑΟΚ και το Πανόραμα για να φτάσει έως τα προημιτελικά.

Η Αναγέννηση Άρτας θα βρεθεί στην πόλη Μπιάλα της Βουλγαρίας, κοντά στη Βάρνα, για να αντιμετωπίσει σε δύο αναμετρήσεις την τοπική ομάδα. Η HC Byala αγωνίζεται για πρώτη φορά στα ευρωπαϊκά κύπελλα και μεταξύ άλλων έχει έξι Ουκρανές αθλήτριες στη σύνθεσή της έναντι τριών της Αναγέννησης!

Το πρόγραμμα των ελληνικών ομάδων

Παρασκευή 14/10
17:00: Antalya Konyaalti BSK (Τουρκία) – ΑΕΣΧ Πυλαίας

Σάββατο 15/10
17:00: ΟΦ Νέας Ιωνίας – IBV Vestmannaeyjar (Ισλανδία)
17:30: WHC Metalurg (Βόρεια Μακεδονία) – ΠΑΟΚ
19:00: Αναγέννηση Άρτας – HC Byala (Βουλγαρία)
20:00: ΓΑΣ Καματερού – H.V. Quintus (Ολλανδία)

Κυριακή 16/10
14:00: ΑΕΣΧ Πυλαίας – Antalya Konyaalti BSK (Τουρκία)
15:00: HC Byala (Βουλγαρία) – Αναγέννηση Άρτας
17:00: H.V. Quintus (Ολλανδία) – ΓΑΣ Καματερού
17:00: IBV Vestmannaeyjar (Ισλανδία) – ΟΦ Νέας Ιωνίας

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected