Κατηγορίες
Διάφορα

Οι αστυνομικοί που έσωσαν το μωράκι στην κακοκαιρία «Ελπίς», έγιναν νονοί του!

Ο νεοφώτιστος Ραφαήλ – Νικόλαος απολαμβάνει τις αγκαλιές των νονών του, οι οποίοι δεν προέρχονται από το περιβάλλον των γονιών του, αλλά ανέπτυξαν μαζί τους μία σχέση ζωής όταν πριν από εννέα μήνες, κατά τη διάρκεια έντονης κακοκαιρίας, του έσωσαν τη ζωή.

Οι αστυνομικοί Χρήστος Νικολάου από το Κ. Νευροκόπι Δράμας και Γιώργος Φουράκης από την Τούμπα Θεσσαλονίκης, σε νυχτερινή τους περιπολία την περίοδο που η Αθήνα είχε παραλύσει από τα χιόνια, έσπευσαν να βοηθήσουν το ασθενοφόρο που μετέφερε το νεογέννητο και τη μητέρα του που νοσούσε από Covid-19, το οποίο είχε εγκλωβιστεί σε δρόμο της χιονισμένης Αθήνας. Οι δύο Βορειοελλαδίτες αστυνομικοί που διέσωσαν το μωρό, λίγες ημέρες μετά, αποδέχτηκαν την πρόταση να γίνουν και οι πνευματικοί του γονείς.

Η κακοκαιρία «Ελπίς» και η… ελπίδα που έφεραν οι αστυνομικοί

Την Τρίτη 25 Ιανουαρίου 2022 και ενώ η κακοκαιρία «Ελπίς» σαρώνει την Αττική με χιονοκαταιγίδες και ασυνήθιστα χαμηλές θερμοκρασίες, την ώρα που χιλιάδες οδηγοί αυτοκινήτων έχουν εγκλωβιστεί στην Αττική Οδό, οι δύο συνάδελφοι που υπηρετούν στο Α.Τ. Αγίας Παρασκευής, έχουν νυχτερινή βάρδια (23:00-06:00) με περιπολικό. Λίγο μετά την έναρξη αυτής, λαμβάνουν σήμα ότι ένα ασθενοφόρο που μετέφερε βρέφος δύο ημερών, έχει εγκλωβιστεί τρία στενά μακριά από το αστυνομικό τμήμα.

«Εκείνη την ημέρα το χιόνι είχε καλύψει όλους τους δρόμους, η Αθήνα είχε παραλύσει και δεν κυκλοφορούσε σχεδόν κανένα όχημα. Το περιπολικό είχε αλυσίδες και ξεκινήσαμε για το σημείο που ήταν ακινητοποιημένο το ασθενοφόρο», λέει στο Αθηναϊκό/Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο 28χρονος Χρήστος Νικολάου.

«Στη διαδρομή χρειάστηκε να κατέβω αρκετές φορές από το αυτοκίνητο και να ανοίξω δρόμο με ένα φτυάρι -εργαλείο με το οποίο είχε εξοπλιστεί κάθε περιπολικό εκείνες τις ημέρες- προκειμένου να μπορέσουμε να συνεχίσουμε την πορεία μας. Μάλιστα, σε ένα σημείο είχε κλαδιά στη μέση του δρόμου και αναγκαστήκαμε να γυρίσουμε πίσω και να πάμε από αλλού. Τελικά, για μία διαδρομή δύο λεπτών, καταφέραμε να φτάσουμε μετά από περίπου 25 λεπτά», συμπληρώνει ο 27χρονος Γιώργος Φουράκης.

*ethnos.gr

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected