Κατηγορίες
Διάφορα

“Δεν έμεινε τίποτε όρθιο στη Σητεία” – Βομβαρδισμένο τοπίο η πόλη! (photos+vid)

Ολοκληρωτική είναι η καταστροφή στη Σητεία από την πρόσφατη κακοκαιρία που δεν άφησε τίποτε όρθιο στο πέρασμά της…

Οι επιχειρήσεις που καταστράφηκαν υπολογίζονται σε πάνω από 100, σύμφωνα με όσα δήλωσε στο Cretalive ο Δήμαρχος Σητείας, Γ. Ζερβάκης.

Ήδη, από την περασμένη Δευτέρα ξεκίνησε η καταγραφή των ζημιών από τα τεχνικά κλιμάκια της Περιφέρειας Κρήτης σε συνεργασία με τα κλιμάκια από το συνεργείο φυσικών καταστροφών του Υπουργείου ενώ όπως δήλωσε ο κ. Ζερβάκης το σημαντικό είναι ότι έγινε η οριοθέτηση της πληγείσας περιοχής.

Ο Δήμαρχος εμφανίστηκε αισιόδοξος ότι μέχρι την ερχόμενη Παρασκευή θα έχουν ολοκληρωθεί οι καταγραφές στις επιχειρήσεις, τα σχετικά αιτήματα θα σταλούν στην Περιφέρεια και από εκεί στο αρμόδιο Υπουργείο ώστε, άμεσα, όπως έχει άλλωστε τονιστεί κατ’ επανάληψη, να ξεκινήσει η διαδικασία των αποζημιώσεων.

siteia

Παράλληλα, έχουν σταλεί σχετικά αιτήματα από τον Δήμο στο Υπουργείο Οικονομικών ώστε να υπάρξει κάθε δυνατή οικονομική διευκόλυνση προς τις επιχειρήσεις με παρατάσεις πληρωμών κι απαλλαγές.

Σε ό,τι αφορά στα σπίτια, υπολογίζεται ότι πάνω από 70-80 οικίες έχουν υποστεί πολύ σοβαρές ζημιές, είναι σε εξέλιξη ο διαδικασίες καταγραφής για να αρχίσει η καταβολή των αποζημιώσεων.

siteia

Ο Δήμαρχος δεν έκρυψε τη θλίψη του για την εικόνα της Σητείας μετά τη σαρωτική κακοκαιρία. “Δεν έχει μείνει τίποτε όρθιο. Ούτε δρόμοι, ούτε υποδομές, ούτε αντλιοστάσια. Καταστράφηκαν τα πάντα”, τόνισε στο Cretalive…

Όπως είπε, πάντως, οι εγκρίσεις για τις χρηματοδοτήσεις του Δήμου Σητείας ήρθαν τόσο για τις 400.000 ευρώ από το Υπουργείο Εσωτερικών όσο και για το ποσό των 500.000 από το Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής με απόφαση του Υπουργού Γιάννη Πλακιωτάκη για αποκατάσταση ζημιών στο δίκτυο ύδρευσης και στα αντλιοστάσια…

Είναι αποκαλυπτικά όσα καταγράφονται στο βίντεο του Δημήτρη Παθιάκη:

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected