Κατηγορίες
Αθλήματα

Με το δεξί στη Στοκχόλμη, ο “ατσάλινος” Τσιτσιπάς (vids)

Κερδίζοντας δυο πολύ απαιτητικά tie-breaks, κι αφού πρώτα έσωσε τρία set points του Μάξιμ Κρέσι στο 2ο set της αναμέτρησης, ο Στέφανος Τσιτσιπάς πέτυχε την 5η νίκη της καριέρας του στο Stockholm Open, ξεκινώντας με το δεξί το φετινό event.

Όπως αναφέρει το Tennis24, ο 24χρονος Έλληνας και Νο1 του ταμπλό αυτή την εβδομάδα στο ΑΤΡ 250 τουρνουά της Σουηδίας, επικράτησε του Νο33 τενίστα της παγκόσμιας κατάταξης, με 7-6(5), 7-6(12), μετά από δυο ώρες αγώνα και προκρίθηκε στα προημιτελικά του θεσμού.

Εκεί, περιμένει να μάθει τον επόμενο αντίπαλό του, που θα προκύψει από τη συνάντηση του υπερασπιστή του τίτλου, Τόμι Πολ (Νο31) και του πολύ φορμαρισμένου τις τελευταίες εβδομάδες, Μίκαελ Ίμερ (Νο79).

Ο Τσιτσιπάς, χρειάστηκε να επιστρέψει από δύσκολη θέση, τόσο στο 1ο, όσο και στο 2ο κομμάτι του αγώνα.Με όπλο το εξαιρετικό σερβίς του, ο Κρέσι δημιούργησε πολλά προβλήματα στο πλάνο παιχνιδιού του Νο5 της παγκόσμιας κατάταξης, όμως ο Στέφανος, επιστρέφοντας αρκετές, πολύ οριακές μπάλες, βρήκε τον τρόπο να αποφύγει την απώλεια set.

Στο 1ο set, επέστρεψε από break πίσω (2-4) και κατέκτησε τέσσερα από τα τελευταία έξι games, για να κάνει το 1-0, μετά από απαιτητικό tie-break, το οποίο κρίθηκε στις λεπτομέρειες (7-5).

Το 2ο set πήγε on serve μέχρι τέλους, με τους δυο αθλητές να μη φτάνουν καν, σε break point. Ο Κρέσι, είχε και πάλι την ευκαιρία να το κατακτήσει, μιας και προηγήθηκε με mini break στο tie-break (0-2), αλλά τελικά ο 24χρονος Έλληνας, αποδείχθηκε πολύ σκληρός για να απολέσει set.Πρώτα πήρε πίσω το mini break (2-2), στη συνέχεια “έχτισε” προβάδισμα (4-2) και εν τέλει, παρά την άμεση απάντηση του υψηλόσωμου Αμερικανού (4-4), εκμεταλλεύτηκε το… 5ο match point του και μετά από 26 πόντους στο tie-break, πανηγύρισε τη δύσκολη νίκη.

Ο Κρέσι δημιούργησε τρία set points (6-7, 8-9 και 10-11), όμως ο Τσιτσιπάς βρήκε μεγάλα σερβίς, τα έσωσε όλα και υπερίσχυσε στην κρίσιμη καμπή, κερδίζοντας δυο συνεχόμενους πόντους, μετά το changeover του 12-12.

Σε μόλις επτά αβίαστα λάθη υπέπεσε ο Στέφανος σε ολόκληρο το παιχνίδι, βγάζοντας 35 winners. Ο Κρέσι, σέρβιρε 11 άσους και έφτασε τους 31 winners, κάνοντας όμως, διπλάσια αβίαστα λάθη από τον αντίπαλό του (14).

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected