Κατηγορίες
Αθλήματα

Εκπληκτική εμφάνιση και πρόκριση στα ημιτελικά της Γουαδαλαχάρα η Σάκκαρη! (vid)

Είναι πλέον επίσημο: η Μαρία Σάκκαρη θα αγωνιστεί για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά στο WTA Finals, μετά τη συγκλονιστική νίκη επί της επίσης διεκδικήτριας, Βερόνικα Κουντερμέτοβα στα προημιτελικά του Guadalajara Open την Παρασκευή.

Η 27χρονη Ελληνίδα πρωταθλήτρια, προτάσσοντας τη ψυχική της δύναμη και την ατσαλένια θέληση, επικράτησε 6-1, 5-7, 6-4 της Ρωσίδας και σφράγισε την 8αδα του WTA Finals που θα πραγματοποιηθεί τέλος του μήνα στο Φορτ Γουόρθ του Τέξας.

Όπως αναφέρει το Tennis24, το παιχνίδι είχε τον χαρακτήρα “ζωής ή θανάτου” καθώς η νικήτρια θα εξασφάλιζε το 8ο και τελευταίο εισιτήριο για το μεγάλο φινάλε της σεζόν στο WTA Tour, μαζί με τις Σφιόντεκ, Ζαμπέρ, Πέγκουλα, Γκοφ, Σαμπαλένκα, Γκαρσία και Κασάτκινα.

Η Σάκκαρη κατάφερε να περάσει στο νήμα την Κουντερμέτοβα φεύγοντας θριαμβεύτρια από τον “τελικό” που είχε διάρκεια 2 ώρες και 35 λεπτά, κρατώντας αμείωτο το ενδιαφέρον των Μεξικανών μέχρι το τέλος.

Στα ημιτελικά της Γουαδαλαχάρα, η Σάκκαρη θα αντιμετωπίσει την Μαρί Μπούζκοβα, στις 03:00GR ξημερώματα Κυριακής. Στον άλλο ημιτελικό θα αναμετρηθούν Αζαρένκα-Πέγκουλα (01:00GR).

Η Σάκκαρη που θα έχει την ευκαιρία να υπερασπιστεί τους 625 πόντους που κέρδισε πέρυσι στο WTA Finals της Γουαδαλαχάρα όπου έφτασε μέχρι τα ημιτελικά, έσωσε τα 14 από τα 15 break points της Κουντερμέτοβα σε μια φοβερή εμφάνιση, δείχνοντας απαράμιλλο πάθος και ανθεκτικότητα στις δύσκολες στιγμές.

Στο εναρκτήριο σετ, η Μαρία μπήκε εντυπωσιακά και αφού έσωσε και τα 5 break points της αντιπάλου της, εκμεταλλεύτηκε τα δύο break και κατέκτησε με 6-1 το σετ σε 50 λεπτά, παίρνοντας το σημαντικό προβάδισμα στο σκορ.

Μεγάλη μάχη έγινε στο 2ο σετ όπου οι δύο γυναίκες πήγαιναν χέρι-χέρι για το tie break, μέχρι που η Κουντερμέτοβα έκανε το κρίσιμο break την ώρα που η Σάκκαρη σέρβιρε στο 6-5 για να παραμείνει στο σετ.

Η εξέλιξη δεν πτόησε την Αθηναία τενίστρια η οποία ξεκίνησε με break στο καθοριστικό σετ (1-0) και στη συνέχεια έσωσε άλλα πέντε break points της Ρωσίδας, ολοκληρώνοντας τη σπουδαία νίκη της η οποία της δίνει την ευκαιρία να παίξει σε ένα τελευταίο τουρνουά (31/10) στο Τέξας.

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected