Κατηγορίες
Κύπελλο ΕΠΣ Ημαθίας

Κύπελλο ΕΠΣ Ημαθίας : Δράση 178 μέρες μετά αλλά χωρίς τον…κάτοχο!

Έπειτα από περίπου έξι μήνες και συγκεκριμένα από τις 27 Απριλίου, το Κύπελλο της ΕΠΣ Ημαθίας επιστρέφει στη δράση.

Τότε, ο Αστέρας Τριποτάμου είχε επικρατήσει στα πέναλτι του Μέγα Αλέξανδρου Τρικάλων και κατακτούσε ταυτόχρονα το νταμπλ, καθώς λίγο πριν είχε αναδειχτεί πρωταθλητής στην Α Ερασιτεχνική.

Το εντυπωσιακό είναι πως στη φετινή διοργάνωση, ο Αστέρας θα απουσιάζει καθώς δεν δήλωσε συμμετοχή σε καμία διοργάνωση, κάτι που θα πρέπει να καταγραφεί ως ιδιαίτερο στατιστικό στοιχείο, που δύσκολα θα εντοπιστεί στην ιστορία της ΕΠΣ Ημαθίας.

Το επίσης αξιοσημείωτο είναι πως από τις 29 ομάδες που συμμετείχαν πέρσι στον θεσμό, φέτος μειώθηκαν κατά πέντε (24), στοιχείο που -δυστυχώς- δεν συναντάται μόνο στην περιοχή αλλά και στις περισσότερες Ενώσεις ανά την Ελλάδα.

Από τα σημερινά παιχνίδια, ξεχωρίζει αυτό στη Νάουσα, ανάμεσα στον ΦΑΣ και τον συντοπίτη Αχιλλέα, που μπορεί να τους χωρίζει μια κατηγορία, ωστόσο η απόφαση των γηπεδούχων να αγωνιστεί με ποδοσφαιριστές κάτω των 16 ετών, δίνει άλλον χαρακτήρα (εκτός του τοπικού) στην αναμέτρηση.

Τοπικό ντέρμπι και στον Άγιο Νικόλαο, όπου ο Ολυμπιακός Νάουσας θα αντιμετωπίσει τον γνώριμο από πρόσφατες αναμετρήσεις ΠΑΣ Λευκαδίων (που φέτος θα συμμετέχει στην Α Ερασιτεχνική), ενώ στην Αλεξάνδρεια, οι “πράσινοι” θα υποδεχτούν τη φιλόδοξη φέτος στη Β ΕΠΣΗ, ΑΕ Καβασίλων.

Τέλος στη Μελίκη, ο Φίλιππος θα αναμετρηθεί με την ΑΕ Καψόχωρας, σε ένα παιχνίδι με ξεκάθαρο φαβορί αλλά στο Κύπελλο, όλα τα ματς κρύβουν παγίδες.

Το πανόραμα της 1ης φάσης του Κυπέλλου :

Σάββατο 22/10 (15.30)

Φίλιππος Μελίκης – ΑΕ Καψόχωρας
ΑΕ Αλεξάνδρειας – ΑΕ Καβασίλων
Ολυμπιακός Νάουσας – ΠΑΣ Λευκαδίων
ΦΑΣ Νάουσα – Αχιλλέας Νάουσας

Κυριακή 23/10 (15.30)

Απόλλων Λυκογιάννης – ΝΠΣ Βέροια
ΜΑΣ Βεργίνα – Μέγας Αλέξανδρος Αγίας Μαρίνας
Κεραυνός Επισκοπής – Άτλας Ζερβοχωρίου
Άχθος Αρούρης – ΑΕΠ Βέροιας
Εθνικός Ράχης – Αγρ.Αστ.Αγ.Βαρβάρας

Πέρασαν χωρίς αγώνα :

Μέγας Αλέξανδρος Τρικάλων
Κίτρινη Θύελλα Πατρίδας
Μακροχώρι
Απόλλων Αγίου Γεωργίου
Θύελλα Σταυρού
ΓΑΣ Κοπανού

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected