Κατηγορίες
Αθλήματα

Volley League : Με το δεξί η πρεμιέρα του Φοίνικα Σύρου, 3-0 τον Άθλο Ορεστιάδας

Με το δεξί και με ιδιαίτερη άνεση ξεκίνησε την πορεία του στο φετινό πρωτάθλημα της Volley League ο Φοίνικας Σύρου , επικρατώντας 3-0 του νεοφώτιστου Άθλου Ορεστιάδας μέσα στο “Δημήτριος Βικέλας”.

Με υπεροχή σε όλους τους χώρους και προπάντων στο μπλοκ, ο Φοίνικας πιέστηκε μόνο στο πρώτο σετ της αναμέτρησης, χωρίς όμως να αφήσει περιθώρια στους φιλοξενούμενούς του, οι οποίοι είχαν την ατυχία να έχουν εκτός τους δύο πασαδόρους τους, Σταύρο Κασαμπαλή και Παναγιώτη Μποζίδη.

Πρωταγωνιστής του αγώνα ο Εβρίτης -και δη από την Ορεστιάδα- Δημήτρης Τζούριτς, που ήταν καταιγιστικός τόσο επιθετικά όσο και αμυντικά, φτάνοντας τους 12 πόντους με 7/12 επιθέσεις και 4 μπλοκ.

Ο Φοίνικας ξεκίνησε πιέζοντας τους φιλοξενούμενους από το σερβίς και ο Κλίνκενμπεργκ έκανε με άσσο το 3-3. Δύο τελειώματα από Τζούριτς και Μιχάλοβιτς στη συνέχεια έφεραν τον Φοίνικα στο 6-4 ενώ με δύο άσσους του Φρομ έγινε το 11-6 και στη συνέχεια το 12-8 με καρφί του Ιερεζουέλο. Στο σημείο εκείνο ο Άθλος έκανε την αντεπίθεσή του σταματώντας αρκετές επιθέσεις των γηπεδούχων και μετά από φάση διαρκείας ο ντε Πρα μείωσε στον πόντο για το 13-12. Ο Φοίνικας ανέβασε στροφές και με δύο επιθέσεις από Κλίνκενμπεργκ και αρκετά λάθη των “Ακριτών” πήρε ξανά προβάδισμα που διατήρησε μέχρι το τέλος, το οποίο είχε τη σφραγίδα του Δημήτρη Τζούριτς. Με τα έξυπνα τελειώματά του ο κεντρικός του Φοίνικα έκανε το 21-15, στη συνέχεια το 22-15 και με ένα του μπλοκ στο 24-16 έφερε την ομάδα ένα βήμα από την κατάκτηση, που ήρθε με επίθεση του Φρομ από τα 3 μέτρα για το 25-16.

Με φόρα ξεκίνησε το δεύτερο σετ για τους παίκτες του Καζάζη που είχαν το ξεκάθαρο ψυχολογικό προβάδισμα. Και πάλι ο Δημήτρης Τζούριτς οδήγησε τον Φοίνικα στην υπεροχή κοντά στο φιλέ για το 8-4 και ακολούθως για το 10-5. Ο Μιχάλοβιτς διεύρυνε το προβάδισμα στο 13-6 ενώ τα λάθη του Άθλου έδωσαν εύκολους πόντους στους “Πειρατές”, που έφτασαν στο 18-10 με επίθεση του Τζούριτς. Το σετ έκλεισε χωρίς εκπλήξεις με τον σλοβάκο διαγώνιο να κάνει για τον Φοίνικα το 25-17.

Μάρκος Γαλιώτος και Δημήτρης Χαραλαμπίδης έπαιξαν στη θέση των Ιερεζουέλο και Παπαλεξίου αντίστοιχα, σε ένα τρίτο σετ που κύλησε με κεκτημένη ταχύτητα για τον Φοίνικα και ιδίως για τον Δημήτρη Τζούριτς, που δεν σταμάτησε να “πυροβολεί”. Το προβάδισμα του Φοίνικα διευρυνόταν όσο προχωρούσε το σετ (8-6, 13-8, 17-10, 23-13) και έτσι ο Δημήτρης Καζάζης έδωσε χρόνο συμμετοχής σε πολλούς παίκτες (Σωνάκης, Παπαδόπουλος, Ρουμελιωτάκης, Μάντζιος). Τη χαριστική βολή έδωσε ο Γιάννης Ρουμελιωτάκης για το 25-16.

Το πρόγραμμα της 1ης αγωνιστικής

Σάββατο 22/10

Κηφισιά – Αριστοτέλης Σκύδρας  3-0
Φοίνικας Σύρου – Άθλος Ορεστιάδας  3-0
ΠΑΟΚ – Πήγασος Πολίχνης (21.30)

Κυριακή 23/10

ΟΦΗ – Παναθηναϊκός (18.00)

Δευτέρα 24/10

Μίλωνας – Ολυμπιακός (16.00)

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected