Κατηγορίες
Αθλήματα

Ανώτερη η Πέγκουλα, δίκαιη πρωταθλήτρια στο Μεξικό κόντρα στη Σάκκαρη (vids)

Η Τζέσικα Πέγκουλα κατέκτησε τον τίτλο στο τελευταίο τουρνουά της κανονικής περιόδου στο WTA Tour, μια εβδομάδα πριν το μεγάλο φινάλε με το WTA Finals στο Φορτ Γουορθ.

Έχοντας απέναντί της μια ταλαιπωρημένη Μαρία Σάκκαρη, η 28χρονη Αμερικανίδα επικράτησε 6-2, 6-3 της Ελληνίδας και κατέκτησε τον δεύτερο και σημαντικότερο τίτλο της καριέρας της, στο Guadalajara Open της σειράς WTA 1000.

Όπως αναφέρει το Tennis24, η Πέγκουλα χρειάστηκε μόλις 71 λεπτά για να φτάσει στην νίκη κόντρα στη Σάκκαρη η οποία λίγες ώρες νωρίτερα έπαιξε ένα σετ κόντρα στην Μαρί Μπούσκοβα, στον αγώνα που είχε διακοπεί το Σάββατο λόγω βροχής.

Με την 41η νίκη της στη σεζόν, η Πέγκουλα θα ανέβει στο career high Νο3 της παγκόσμιας κατάταξης ενώ κι Σάκκαρη θα κερδίσει μια θέση, ανεβαίνοντας στο Νο5 ενώ οι δύο κοπέλες ανανεώνουν το ραντεβού τους για το WTA Finals στο τέλος του μήνα.

Αυτή ήταν η 2η νίκη της Πέγκουλα επί της Σάκκαρη με την Ελληνίδα τενίστρια να διατηρεί το προβάδισμα 3-2 κόντρα στην Αμερικανίδα.

Η 28χρονη από το Μπάφαλο, εκμεταλλεύτηκε και τις δύο ευκαιρίες για break που τις παρουσιάστηκαν στο εναρκτήριο σετ και σε μόλις 28 λεπτά είχε αιφνιδιάσει απόλυτα τη Σάκκαρη, με το πολύ σταθερό και πιεστικό παιχνίδι της από τη βασική γραμμή.

Το 2ο σετ ήταν λίγο πιο αμφίρροπο, με την Πέγκουλα να παίρνει και πάλι προβάδισμα δύο break (5-2) και να ανακόπτει την αντεπίθεση της Σάκκαρη η οποία μείωσε προσωρινά με break (5-3) αλλά έχασε για 5η φορά το σερβίς της (6-3).

“Είμαι πολύ χαρούμενη και ανακουφισμένη. Το αφιερώνω στη μητέρα μου που σίγουρα με βλέπει από το σπίτι. Τα συναισθήματα είναι πολλά και είμαι πολύ ενθουσιασμένη που κέρδισα αυτόν τον μεγάλο τίτλο” είπε η Πέγκουλα στην απονομή.

moserlx-gif-1
coffee-banner
loading...
error: Protected