Κατηγορίες
Ποδόσφαιρο Κόσμος

Εντυπωσιακοί οι Νέοι του Παναθηναϊκού, 2-0 την Τρέντσιν

Το πρώτο σημαντικό βήμα για την πρόκριση στην επόμενη φάση του UEFA Youth League έκανε το βράδυ της Τετάρτης η ομάδα Νέων του Παναθηναϊκού, επικρατώντας 2-0 της Τρέντσιν στο «Απόστολος Νικολαΐδης».

Ήταν γνωστό ότι η σλοβακική Τρέντσιν δεν θα ήταν εύκολη αντίπαλος όπως ήταν η Σλάβια Σόφιας. Όμως, η εικόνα της ομάδας Νέων του Παναθηναϊκού κατέστησε σαφές από πολύ νωρίς ότι οι Πράσινοι θα κυριαρχούσαν στην αναμέτρηση. Με σοβαρότητα και προσήλωση στο αγωνιστικό πλάνο, το Τριφύλλι κατέθεσε στο χορτάρι πολύ όμορφη εικόνα με σύγχρονο ποδόσφαιρο. Δεν απειλήθηκε κατ΄ελάχιστο από την Τρέντσιν, πέτυχε δύο πανέμορφα γκολ και είχε μεγάλες ευκαιρίες για τουλάχιστον διπλάσιο αριθμό γκολ.

Η πρώτη καλή ευκαιρία του Παναθηναϊκού προέκυψε στο 12’ σε γρήγορη αντεπίθεση με τον Κυριόπουλο να ανοίγει στα αριστερά στον Μπιλάλ ο οποίος προχώρησε, σούταρε αλλά ο Σλάβιτσεκ απόκρουσε.

Το σκορ άνοιξε στο 28ο λεπτό έπειτα από ωραία ενέργεια του Βολάκη από αριστερά και σέντρα στην περιοχή όπου ο Μπιλάλ με γυριστή κεφαλιά δεν άφησε περιθώριο αντίδραση στον Σλάβιτσεκ! Ο Παναθηναϊκός κυριάρχησε στο υπόλοιπο του ημιχρόνου και στο 38’ βρήκε δεύτερο γκολ με πανέμορφο σουτ του Φρόκου έξω από την περιοχή.

Στο 44’ χάθηκε μεγάλη ευκαιρία για το 3-0 όταν ο Συμεωνίδης πέρασε στην περιοχή στον Μπιλάλ ο οποίος προσπέρασε τον Σλάβιτσεκ και πλάσαρε από πλάγια για να σώσει στη γραμμή ο Ντάνιχελ. Ο Μπιλάλ ήταν πρωταγωνιστής και στην πρώτη σημαντική ευκαιρία του δευτέρου ημιχρόνου σημαδεύοντας το αριστερό δοκάρι με σουτ στο 52’.

Η Τρέντσιν έμεινε με 10 ποδοσφαιριστές στο 69’ με τον Γκάιντος να αντικρίζει δεύτερη κίτρινη κάρτα μετά από σκληρό μαρκάρισμα στον Φρόκου.

Ο Παναθηναϊκός αύξησε την πίεση για το τρίτο γκολ και στο 79’ είχε νέο δοκάρι σε κεφαλιά του Κάτρη έπειτα από σέντρα του Συμεωνίδη. Τελικά το 2-0 παρέμεινε έως το τελικό σφύριγμα.

Συνθέσεις

Παναθηναϊκός: Παναγάκος, Τσεβάς, Παυλάκης, Προδρομίτης, Φικάι (72’ Κάτρης), Φρόκου (72’ Σπαθάρης), Συμεωνίδης, Κυριόπουλος (87′ Νότας), Καλοσκάμης (90′ Νταμπίζας), Βολάκης (90′ Καλός), Μπιλάλ.

Τρέντσιν: Σλάβιτσεκ, Μιτσούντα, Ντάνιχελ, Σέμπεν, Πρέκοπ, Χόλι, Χαγιόβσκι (85’ Τσούλεν), Γκάιντος, Πράζενκα (46’ Ζαβάτσκι), Μπεντνάρ (90′ Τσιάλα), Μούρκο (72’ Σκουλτέτι).

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected