Κατηγορίες
Αθλήματα

Τίτλος στη Λεμεσό για τους Μπακιρτζή και Μαστρογαμβράκη, πρωταθλητές στο Ηράκλειο Αντωνόπουλος και Σκορίλας

Τον πρώτο τους τίτλο σε τουρνουά της ITF κατέκτησαν οι Νίκος Μπακιρτζής και Σταύρος Μαστρογαμβράκης, οι οποίοι κέρδισαν στον τελικό της J5 διοργάνωσης της Λεμεσού τους Χρήστο Γκλαβά και Ορέστη Κεφαλάς με 6-2, 7-6 (2).

Όπως αναφέρει το tennisnews, οι Μπακιρτζής και Μαστρογαμβράκης ξεκίνησαν την πορεία τους με μια νίκη επί του Πολωνού Alan Budzynski και του Γερμανού Sandor Wulf με 6-1, 7-5. Στα προημιτελικά κέρδισαν τους Ιταλούς Alessandro Meo και Andrea Tognolini με 6-3, 6-3, ενώ σε έναν συγκλονιστικό ημιτελικό, έβγαλαν έξω το Νο.1 ζευγάρι του ταμπλό, τους Τσέχους Filip Horak και Krystof Svojgr, με 4-6, 6-2, 11-9.

Ο Γκλαβάς, εκτός από την πορεία του μέχρι τον τελικό του διπλού μαζί με τον Κεφαλά, έφτασε και μέχρι τα προημιτελικά του μονού. Εκεί κέρδισε τον Ιταλό Noah Canonico με 7-6 (4), 6-2 και τον Κύπριο Χρήστο Τίμινη με 6-0, 6-0, όμως στη συνέχεια γνώρισε την ήττα από τον Ρουμάνο Alejandro Mateo Berge Nourescu, με 2-6, 6-7 (6), παρά τη μεγάλη προσπάθεια που κατέβαλε στο 2ο σετ. Αξίζει να σημειωθεί πως ο Nourescu ήρθε από τα προκριματικά και έφτασε μέχρι την κατάκτηση του τίτλου, παρουσιάζοντας ένα πολύ υψηλό επίπεδο μόλις στα 14 του χρόνια.

Στο κυρίως ταμπλό του μονού αγοριών συμμετείχε και ο Μαστρογαμβράκης, που έφτασε μέχρι τη φάση των “16”, μετά τη νίκη του Κύπριου Μάριου Πραστίτη, με 6-2, 6-3. Στον 2ο γύρο ο Μαστρογαμβράκης ηττήθηκε από τον Ιταλό qualifier, Andrea Motta, με 6-4, 7-6 (5).

Στον 1ο γύρο ολοκλήρωσαν τις προσπάθειές τους οι Ορέστης Κεφαλάς (έχοντας ξεκινήσει από τα προκριματικά), Νίκος Μπακιρτζής, Ηρακλής Καλάνοφ, Γρηγόρης Σαμαρτζίδης και Ανδρέας Πολυχρονόπουλος.

Πρωταθλητές στο Ηράκλειο Αντωνόπουλος και Σκορίλας

Ο Χρήστος Αντωνόπουλος και ο Αλέξανδρος Σκορίλας κατέκτησαν τον τίτλο στο διπλό του τουρνουά των 15.000 δολαρίων του Ηρακλείου, που φιλοξενήθηκε στο Nana Tennis Club.

O Αντωνόπουλος και ο Σκορίλας ολοκλήρωσαν την εκπληκτική τους εβδομάδα στο διπλό του ITF Pro τουρνουά που φιλοξενήθηκε στο Ηράκλειο της Κρήτης, με νίκη με 6-4, 6-2 σε 57 μόλις λεπτά επί των Νο.2 του ταμπλό, Raphael Calzi και Marion Vankan.

Ούτε ένα σετ δεν έχασαν όλη την εβδομάδα οι δυο Έλληνες αθλητές, στο τουρνουά των 15.000 δολαρίων που έλαβε χώρα στα σκληρά γήπεδα του Nana Golden Beach Hotel στη Χερσόνησο του Ηρακλείου.

Στον 1ο γύρο είχαν αποκλείσει τους Τσέχους Ales Hrdina και Simon Myslivec με 6-2, 6-1. Στα προημιτελικά κέρδισαν τον Μιχάλη Σακελλαρίδη και τον Στέφανο Σχινά με 6-1, 6-3, ενώ στα ημιτελικά απέκλεισαν τον Ολλανδό Stijn Pel και τον Ταϊλανδό Thantub Suksumrarn με 6-2, 7-6 (5).

Σήμερα επέστρεψαν από το 1-4 στο 1ο σετ απέναντι στον Calzi από το Λουξεμβούργο και τον Vankan από τη Γερμανία, για να κερδίσουν τα 11 από τα 13 επόμενα games και να κερδίσουν τον τελικό πριν συμπληρωθεί μια ώρα αγώνας.

Ήταν ο 1ος τίτλος σε ITF Pro διοργάνωση για τον Αντωνόπουλο, ενώ για τον Σκορίλα ο 2ος, αφού αυτή τη χρονιά αναδείχθηκε πρωταθλητής και στο τουρνουά 25.000 δολαρίων του Idanha-a-Nova της Πορτογαλίας, μαζί με τον Ιάπωνα Rio Noguchi.

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected