Κατηγορίες
Αθλήματα

Ρεβάνς και ιδανικό ξεκίνημα για Σάκκαρη στο WTA Finals! (vids)

© Jimmie48 / WTA

Το τέλειο ξεκίνημα έκανε στο WTA Finals η Μαρία Σάκκαρη, η οποία κέρδισε τη Τζέσικα Πέγκουλα με 7-6 (6), 7-6 (4) και έκανε το πρώτο βήμα για την πρόκρισή της στα ημιτελικά του σπουδαίου τουρνουά.

Όπως αναφέρει το tennisnews, η κορυφαία Ελληνίδα τενίστρια έπαιξε για δεύτερη συνεχόμενη φορά με την Pegula, αφού και για τις δυο ο τελευταίους τους αγώνας ήταν ο τελικός στο 1000άρι της Γουαδαλαχάρα, όπου η Αμερικανίδα είχε πάρει τη νίκη.

Αυτή τη φορά η Σάκκαρη πήρε τη ρεβάνς, παίζοντας πολύ καλό τένις και επικρατώντας μετά από δυο πολύ κλειστά σετ, που ξεπέρασαν τη μια ώρα σε διάρκεια και χρειάστηκαν tie-break για να ολοκληρωθούν.

Τρεις φορές απώλεσε προβάδισμα με break στο 1ο σετ η Μαρία, που αρχικά προηγήθηκε με 2-0 και με 4-3, όμως και τις δυο φορές τα break της είχαν άμεση απάντηση από την Πέγκουλα, που μετά από ένα μεγάλο game σε διάρκεια κράτησε το σερβίς της και πέρασε μπροστά με 5-4.

Χρειάστηκε να σερβίρει για την παραμονή της στο σετ η Σάκκαρη, που τα κατάφερε και έκανε το 5-5, ενώ αργότερα προηγήθηκε και 3η φορά με break στο σετ, για το 6-5. Η Πέγκουλα απάντησε και αυτή τη φορά με δικό της break, για να στείλει το 1ο σετ σε tie-break.

Εκεί η Σάκκαρη ήταν πολύ καλή και πολύ ψύχραιμη όταν χρειάστηκε. Προηγήθηκε με 3-0 και αργότερα έφτασε χάρη στο γρήγορο mini-break της σε διπλό set point στο 6-4. Η Πέγκουλα για μια ακόμα φορά ισορρόπησε τα πράγματα ενώ ήταν με την πλάτη στον τοίχο, κερδίζοντας τους 2 επόμενους πόντους για το 6-6, όμως η Σάκκαρη δεν “λύγισε”, έκανε mini-break στον επόμενο πόντο και αξιοποίησε το 3ο της set point, για να πάρει το tie-break με 8-6 και να ολοκληρώσει το 1ο σετ μετά από 70 λεπτά.

Μεγάλη μάχη έγινε και στο 2ο σετ, παρότι η Σάκκαρη είχε κάνει τέλειο ξεκίνημα και είχε προηγηθεί με 3-0. Και σ’ αυτό το σετ η Πέγκουλα κατάφερε να “γαντζωθεί” και να παρατείνει το σετ όσο γινόταν, χωρίς όμως να καταφέρει και να το “κλέψει”.

Η Σάκκαρη έχασε 3 game points για να κάνει το 4-1 και είδε αυτό το 3-0 να γίνεται 3-3, δεν πτοήθηκε όμως και κράτησε χωρίς να κινδυνέψει εκ νέου όλα τα υπόλοιπα service games της στο παιχνίδι.

Στο 12ο game είχε και τη μεγάλη ευκαιρία να τελειώσει το ματς, αλλά η Πέγκουλα έσβησε δύο match points και συμπλήρωσε και εκείνη το σετ χωρίς να χάσει άλλη φορά το σερβίς της, ισοφαρίζοντας σε 6-6.

Για ακόμα μια φορά το tie-break ήταν της Σάκκαρη, με την Ελληνίδα αυτή τη φορά να χάνει τον πρώτο πόντο στο σερβίς της και να επιστρέφει από το 0-2, για να κερδίσει τους 7 από τους 9 επόμενους πόντους και να το κατακτήσει με 7-4. Αυτό το σετ έφτασε στα 61 λεπτά και ο αγώνας συνολικά στις 2 ώρες και 11 λεπτά.

Με την 4η νίκη της σε 6 αναμετρήσεις απέναντι στην Πέγκουλα, η Σάκκαρη έκανε το πρώτο βήμα για την πρόκριση στα ημιτελικά του WTA Finals, για 2η διαδοχική χρονιά.

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected