Κατηγορίες
Διάφορα

Οργή του δικηγόρου της 12χρονης : “Την καλούν κάθε τόσο στη ΓΑΔΑ, διαρρέουν τις καταθέσεις της” (vid)

«Κάθε λίγες ημέρες η 12χρονη πηγαίνει για νέα κατάθεση στη ΓΑΔΑ, ενώ έπρεπε να μπει μια φορά μόνο σε διαδικασία αναγνώρισης», τόνισε ο συνήγορος της προφυλακισμένης μητέρας του ανήλικου θύματος, Απόστολος Λύτρας.

Ο δικηγόρος μίλησε στην ΕΡΤ με ιδιαίτερη ανησυχία για τη διαρροή της δικογραφίας τονίζοντας ότι «μόλις τρία άτομα βρίσκονται στην αίθουσα όσο καταθέτει η 12χρονη», ενώ οι δικηγόροι παίρνουν στα χέρια τους τη δικογραφία, «μόνο στο τέλος».

Η ανήλικη βρίσκεται ακόμα στο «Χαμόγελο του Παιδιού και πολύ συχνά καλείται στη ΓΑΔΑ», είπε ο Απόστολος Λύτρας και πρόσθεσε ότι τελικά «τα παιδιά θα τα πάρει η γιαγιά τους».

Σχετικά με την προσφυγή της μητέρας της 12χρονης, η οποία επιμένει στο αίτημά της να αφεθεί ελεύθερη, ο κ. Λύτρας είπε ότι αναμένεται βούλευμα που ενδέχεται να αντικαθιστά την προσωρινή κράτηση με περιοριστικούς όρους.

«Είναι μητέρα που δεν έδωσε στο παιδί την προσοχή που θα μπορούσε να είχε, αλλά αυτό δεν είναι ποινικό αδίκημα», είπε επίσης ο συνήγορός της και σχετικά με τα εμβάσματα επανέλαβε ότι η μητέρα δεν χρησιμοποιούσε τον λογαριασμό, γιατί τον είχε πάρει η μικρή και τον είχε δώσει στον κατηγορούμενο Ηλία Μίχο.

«Σε κάθε κατάθεση της 12χρονης, μέσα στην αίθουσα, βρίσκονται μόλις 3 άνθρωποι, η ψυχολόγος της αστυνομίας, η ανακρίτρια και μία αστυνομικός, αλλά πριν ακόμα βγει το παιδί, διάφοροι ιστότοποι δημοσίευσαν ότι έχει αναγνωρίσει τέσσερις Ρώσους».

Για τη διαρροή είναι σε εξέλιξη έρευνα από το δικηγορικό σύλλογο αλλά και από την εισαγγελία, αλλά όλοι νομίζουμε ότι πρόσβαση στη δικογραφία θα έχουν μόνο οι δικηγόροι, είπε ο Απόστολος Λύτρας επισημαίνοντας: «Ξέρετε πόσοι άνθρωποι κρατάνε αυτή τη δικογραφία και την πηγαινοφέρνουν;»

* με στοιχεία από το News247

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected