Κατηγορίες
Super League 2

Super League 2 : Πιο έτοιμη η Κηφισιά, 2-0 στην Ηλιούπολη

Η Κηφισιά ξεκίνησε το Πρωτάθλημα της Super League 2 με νίκη, επικρατώντας εκτός έδρας της Ηλιούπολης (0-2).

Η ομάδα του Γιώργου Πετράκη ήταν ανώτερη στο σύνολο της αναμέτρησης και βρήκε δύο γκολ στο δεύτερο μέρος, με τον Βαγγέλη Νοικοκυράκη (67′) και τον Πέιο (84′) να βρίσκουν δίχτυα, με τον Μαντί Ταλάλ να δίνει την ασίστ σε αμφότερες περιπτώσεις.

Το πρώτο μέρος δεν είχε καλό ρυθμό, ούτε μεγάλες ευκαιρίες για τις δύο ομάδες. Η Κηφισιά κατέγραψε την πρώτη τελική με τον Ανδρέα Τεττέι στο 17ο λεπτό, με την Ηλιούπολη -που ανέβασε την απόδοσή της από το 25′ κι έπειτα- να απαντά με κεφαλιά του Τριανταφυλλάκου (35′) και σουτ του Ματσούκα (38′), δίχως όμως να απειληθεί επί της ουσίας ο Αλέξανδρος Αναγνωστόπουλος. Ο επίλογος του πρώτου μέρους γράφτηκε με την κεφαλιά του Ματέους Μπαρμπόσα στο 45ο λεπτό, μια κεφαλιά που όμως ήταν αδύναμη και δεν προβλημάτισε τον Περιστερίδη.

Μετά τη διακοπή για την ανάπαυλα, όλα άλλαξαν. Οι παίκτες του Γιώργου Πετράκη ανέβασαν κατακόρυφα την απόδοσή τους, είχαν ένταση στο παιχνίδι και δημιούργησαν πολλά προβλήματα στην άμυνα της Ηλιούπολης. Ο Μιχάλης Κουιρουκίδης (51′) και ο Νίκος Πέιος (54′) ήταν αυτή που απείλησαν σε πρώτο χρόνο, δείχνοντας πως η Κηφισιά είναι πολύ πιο επιθετική. Στο 58ο λεπτό, ο Μαντί Ταλάλ έκανε τη σέντρα από τα αριστερά, με τον Ματέους Μπαρμπόσα να παίρνει την κεφαλιά, αλλά τον Περιστερίδη να μπλοκάρει δίχως πρόβλημα.

Λεπτό με το λεπτό, η ομάδα του Γιώργου Πετράκη απειλούσε όλο και περισσότερο. Στο 64′ της αναμέτρησης, ο Ανδρέας Τεττέι συνεργάστηκε με τον Μιχάλη Κουιρουκίδη στην αντίπαλη περιοχή, αλλά το σουτ του δεύτερου κατέληξε άουτ.

Το πολυπόθητο γκολ δεν άργησε να έρθει όμως. Για την ακρίβεια προέκυψε στο 67ο λεπτό, μετά από υποδειγματική αντεπίθεση. Οι παίκτες της Κηφισιάς έτρεξαν εξαιρετικά το γήπεδο, με τον Μιχάλη Κουιρουκίδη να δίνει την μπάλα στον Μαντί Ταλάλ κι αυτόν -με εξαιρετική κάθετη πάσα- να βγάζει τον Βαγγέλη Νοικοκυράκη σε θέση βολής, μέσα από τη μικρή περιοχή. Το πλασέ με το δεξί πόδι ήταν άψογο, με την μπάλα να καταλήγει στα δίχτυα και να ανοίγει τον λογαριασμό για την Κηφισιά στο Πρωτάθλημα της Betsson Super League 2 για το 2022/23.

Ένα λεπτό μετά το γκολ, στο 68′ της αναμέτρησης, η Ηλιούπολη έμεινε με δέκα παίκτες μετά από την αποβολή (με δεύτερη κίτρινη) του Τριανταφυλλάκου, για μαρκάρισμα πάνω στον Ανδρέα Τεττέι.

Η Κηφισιά συνέχισε να ελέγχει απόλυτα τον ρυθμό, να κρατά την μπάλα στα πόδια της και, παράλληλα, τους παίκτες της Ηλιούπολης μακριά από την εστία του Αλέξανδρου Αναγνωστόπουλου. Η προσπάθεια για το δεύτερο γκολ απέδωσε καρπούς στο 84ο λεπτό, μετά από νέα αντεπίθεση.

Ο Κώστας Παναγιώτου άνοιξε την μπάλα από τα δεξιά στον Ανδρέα Τεττέι, ο οποίος έκανε τη μεγάλη διαγώνια μπαλιά για τον Μαντί Ταλάλ, που είχε πάρει μέτρα στο γήπεδο. Εκείνος, δίχως να χάσει χρόνο κατέβασε την μπάλα και την έστρωσε για τον Νίκο Πέιο, ο οποίος σκόραρε με πλασέ μέσα από την περιοχή για να διαμορφώσει το 2-0 της Κηφισιάς, το οποίο ήταν κιόλας το αποτέλεσμα της αναμέτρησης.

Συνθέσεις

ΠΑΕ Ηλιούπολη (Νίκος Παντέλης): Περιστερίδης, Πολίμος, Τσαφταρίδης (88′ Βάρκας), Κρητικός, Μουριέλ, Πατσατζόγλου (73′ Κρέτση), Γκοτσούλιας, Τριανταφυλλάκος, Ματσούκας (57′ Δημητριάδης), Χέμπερτ (57′ Βασιλείου), Μπαστακός (88′ Μπουσάι).

ΠΑΕ Κηφισιά (Γιώργος Πετράκης): Αναγνωστόπουλος, Βαφέας, Μπαρμπόσα, Σωτηράκος, Παπασάββας (62′ Γκίνη), Πέιος, Νοικοκυράκης (80′ Παναγιώτου), Να (62′ Ποζατζίδης Στ.), Ταλάλ (88′ Παυλάκης), Κουιρουκίδης (80′ Ιατρούδης), Τεττέι.

Το πρόγραμμα της 1ης αγωνιστικής

Σάββατο 5/11

Απόλλων Σμύρνης – ΑΕΚ Β  1-0
ΠΑΕ Επισκοπή – Ολυμπιακός Β  1-1

Κυριακή 6/11

Καλαμάτα – Ηρόδοτος  2-0
ΠΑΕ Χανιά – Παναχαϊκή  1-2
ΠΑΕ Ηλιούπολη – ΠΑΕ Κηφισιά  0-2
Αιγάλεω – ΟΦ Ιεράπετρας  0-2

Τρίτη 8/11

ΠΑΟ Ρουφ – Προοδευτική (15.00)

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected