Αθλήματα

Δεν κατάφερε να πάρει την πρόκριση στον τελικό του WTA η Σάκκαρη (vids)

Όπως ακριβώς και πριν πέντε χρόνια, στην ημιτελική φάση του Wuhan Open (WTA 1000), έτσι και τα ξημερώματα της Δευτέρας (7/11), η Καρολίν Γκαρσία κέρδισε τη Μαρία Σάκκαρη, στα ημιτελικά των φετινών WTA Finals και έβαλε τέλος στη σπουδαία πορεία της Ελληνίδας τενίστριας στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής.

Δεν είχε χάσει set στα τρία ματς του ομίλου της η Μαρία, όμως δεν είχε τις λύσεις απέναντι στην ασυγκράτητη Γαλλίδα, η οποία πραγματοποίησε φοβερή εμφάνιση και δεν άφησε το παραμικρό περιθώριο αμφισβήτησης, στο μεταξύ τους ημιτελικό.

Όπως αναφέρει το Tennis24, μετά από μόλις 75 λεπτά αγώνα, η Νο6 τενίστρια του κόσμου, επικράτησε με 6-3, 6-2 και προκρίθηκε στον σπουδαιότερο τελικό της καριέρας της, όπου θα διεκδικήσει τον 11ο WTA τίτλο της, αντιμετωπίζοντας την Αρίνα Σαμπαλένκα στον τελικό της Δευτέρας, μετά και τη μεγάλη έκπληξη της Λευκορωσίδας επί της Νο1, Σφιόντεκ.

Η Σάκκαρη προσπάθησε αρκετές φορές να αλλάξει τον ρυθμό του ματς, όμως η 29χρονη φάνηκε πιο έτοιμη για το βήμα παραπάνω, είχε σε εξαιρετική ημέρα τις επιστροφές της και “πλήγωσε” τη Νο5 της παγκόσμιας κατάταξης, στο δυνατό της σημείο.

Τις προηγούμενες ημέρες, η Ελληνίδα ήταν ιδιαίτερα συνεπής πίσω από το σερβίς της, όμως εκείνο, ήταν που την πρόδωσε στον ημιτελικό και σε συνδυασμό με τις βαριές μπάλες που σέρβιρε η Γκαρσία, το παιχνίδι έγειρε από νωρίς.

Η Γκαρσία εκμεταλλεύτηκε την ανωτερότητά της, έβγαλε συνολικά 21 winners, έναντι μόλις οκτώ της αντιπάλου της και πανηγύρισε την 35η νίκη της από τις αρχές του καλοκαιριού και μετά (σε 46 ματς).

Για να φτάσει στην πρόκριση, χρειάστηκε να σερβίρει 38/57 πόντους πίσω από το σερβίς της και να σώσει 2/3 break points της Σάκκαρη, βγάζοντας μερικούς πολύ σημαντικούς άσους, σε στιγμές που πιεζόταν.

Με μόλις 21/42 κερδισμένους πόντους πίσω από το σερβίς της και δεχόμενη τέσσερα breaks (4/5 b.p. η Γκαρσία), ολοκλήρωσε την αναμέτρηση η 27χρονη πρωταθλήτριά μας.

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected