Κατηγορίες
Αθλήματα

Συνεχίζονται οι μεγάλες διακρίσεις για τους Έλληνες αθλητές : Τρίτη στον κόσμο η Δώρα Γκουντούρα!

Εξαιρετική παρουσία είχε η Δώρα Γκουντούρα στο πρώτο παγκόσμιο κύπελλο σπάθης της χρονιάς στο Αλγέρι, ενώ πολύ καλό πλασάρισμα έκανε και η Δέσποινα Γεωργιάδου που κατέκτησε την 5η θέση.

Η κλήρωση δεν ευνόησε τη χώρα μας καθώς οι δύο Ελληνίδες ξιφομάχοι που συγκαταλέγονται στις κορυφαίες του κόσμου (Γεωργιάδου No3 και Γκουντούρα Νο6 της παγκόσμιας κατάταξης της FIE) διασταυρώθηκαν νωρίς, στον προημιτελικό γύρο, και πέρασε μόνο η μία (Γκουντούρα).

Και οι δύο όμως βρίσκονται σε πολύ καλή κατάσταση και αυτό φάνηκε και από το σημερινό αποτέλεσμα. Πρέπει να σημειωθεί ότι από το top10 τις παγκόσμιας κατάταξης παρουσία στην οκτάδα στο Αλγέρι είχαν μόνο οι δύο Ελληνίδες, η Γαλλίδα Μπαλζέ (Νο9) που κατέκτησε χάλκινο μετάλλιο και η Ισπανίδα Μαρτίν-Πορτουγκές (Νο8) που κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο.

Στον πρώτο γύρο αναμετρήσεων του κυρίως ταμπλό η Δέσποινα Γεωργιάδου επικράτησε της Ιταλίδας Ροτίλι με 15-7 και η Δώρα Γκουντούρα επικράτησε επί της Γιαπωνέζας Μουκάε με 15-14. Στον επόμενο γύρο οι δύο Ελληνίδες νίκησαν ξανά, αυτή τη φορά κόντρα στην Κινέζα Ζουάνγκ (15-5) και στην Κορεάτισσα Σέο (15-9) αντίστοιχα, ενώ λίγο αργότερα έκαναν αμφότερες το 3/3 κόντρα στην Τουρκάλα Ερμπίλ με 15-7 και στην Αλγερινή Μπουντιάφ με 15-11 αντίστοιχα.

Τα αποτελέσματα τους έφεραν το βέλτιστο σενάριο βάσει της κλήρωσης, δηλαδή τον ελληνικό «εμφύλιο» στον προημιτελικό για την είσοδο στις 4 καλύτερες και την εξασφάλιση του μεταλλίου. Η Δώρα Γκουντούρα ήταν με 15-13 η νικήτρια του αγώνα, ενώ η Δέσποινα Γεωργιάδου ολοκλήρωσε την παρουσία της στο Αλγέρι με την 5η θέση. Η εξαιρετική πορεία της Γκουντούρα σταμάτησε τελικά στον ημιτελικό, στον οποίο ηττήθηκε με 15-8 από την 32χρονη Ισπανίδα Λουσία Μαρτίν-Πορτουγκές, το Νο8 της παγκόσμιας κατάταξης της FIE που εν τέλει ήταν και η νικήτρια του παγκοσμίου κυπέλλου.

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected