Κατηγορίες
Super League 2

Super League 2 : Πέρασε με Πασά από το Ρέντη η Καλαμάτα

Μεγάλο “διπλό” η Καλαμάτα στο Ρέντη επικρατώντας με 2-0 του Ολυμπιακού Β’ στο ματς με το οποίο άνοιξε την αυλαία της 2ης αγωνιστικής της Super League 2 στο νότιο όμιλο.

Κάνοντας ένα καταπληκτικό δεύτερο ημίχρονο, οι “μελανόλευκοι” έφτασαν στο δεύτερο τρίποντο στη σεζόν, μετά από αυτό της πρεμιέρας κόντρα στον Ηρόδοτο και έδειξαν πώς είναι αποφασισμένοι να οδηγήσουν την κούρσα μέχρι το φινάλε.

Μεγάλος πρωταγωνιστής για τη Μαύρη Θύελλα ήταν ο σκόρερ και των δυο τερμάτων Γιάννης Πασάς, Ο Αγρινιώτης πρώτος σκόρερ πέρυσι της κατηγορίας, έκανε το 0-1 με κοντινό πλασέ στο 50′ και το 0-2 στο 85′ με εκτέλεση πέναλτι που κέρδισε ο Αρναρέλλης σε ανατροπή του από τον Καλογερόπουλο.

Η Καλαμάτα απορρόφησε την πίεση του Ολυμπιακού στο δεύτερο τέταρτο του πρώτου ημιχρόνου, ισορρόπησε το παιχνίδι και στο δεύτερο ημίχρονο πήρε τον έλεγχο του αγώνα, ιδιαίτερα μετά το γκολ του Πασά στο 50′ και έφτασε στη δίκαιη νίκη.

Η Καλαμάτα είχε την πρώτη καλή στιγμή της στο παιχνίδι στο 26ο λεπτό όταν ο Ρόβας έπιασε σουτ έξω από την περιοχή, με την μπάλα να φεύγει πάνω από τα δοκάρια του Νίκα. Ο ρυθμός στη συνέχεια έπεσε με τον Ολυμπιακό να έχει τη σπουδαιότερη στιγμή στο ματς στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων όταν ο Καλογερόπουλος σηκώθηκε στην καρδιά της μελανόλευκης άμυνας και έπιασε την κεφαλιά αλλά ο Ταΐρης έπεσε στην αριστερή του γωνία και έσωσε την Καλαμάτα διώχνοντας σε κόρνερ.

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε χωρίς αλλαγές για τις δύο ομάδες και με ένα σουτ του Λιάτσου που δε βρήκε στόχο στο 48’και την Καλαμάτα να βρίσκει το δρόμο προς τα δίχτυα στο 50ο λεπτό. Ο Ματέους έκλεψε στον χώρο του κέντρου και γέμισε προς τον Ρόβα, ο Νίκας έκανε κακή έξοδο διώχνοντας πάνω στον Πασά ο οποίος πλάσαρε για το 0-1.

Έχοντας την ψυχολογία του υπέρ της σκορ η Καλαμάτα πατούσε καλύτερα στο γήπεδο ενώ λίγο πριν τη συμπλήρωση μιας ώρας αγώνα ο Νίκος Αναστόπουλος φρέσκαρε τη μεσαία γραμμή ρίχνοντας τους Αναστασόπουλο, Καραγκούνη στη θέση των Μπενίτεζ, Ματέους.

Στο 70′ ο Μπακαγιόκο έγινε ο 5ος στην άμυνα ενώ στο ματς πέρασε και ο Ασίγκμπα αντί του Μαβινγκά με την Καλαμάτα να κρατάει τον έλεγχο και τον Ολυμπιακό να μη βγάζει την ενέργεια του πρώτου μέρους.

Στο 84′ η Μαύρη Θύελλα κέρδισε πέναλτι όταν ο Καλογερόπουλος ανέτρεψε τον Αρναρτέλλη που είχε περάσει λίγο νωρίτερα στο ματς. Ο Πασάς έστησε την μπάλα στην άσπρη βούλα και νίκησε για δεύτερη φορά το Νίκα για το 0-2 στο 85′. Στα λεπτά που απέμεναν ο Ολυμπιακός δεν κατάφερε να βρει απάντηση. Είχε ένα σουτ στις καθυστερήσεις με τον Μπα που απέκρουσε ο Ταΐρης, αλλά πέραν αυτού ουδέν και Καλαμάτα έφτασε στη δίκαιη επικράτηση.

Συνθέσεις

Ολυμπιακός Β (Γιάννης Οκκάς): Νίκας, Λάιντνερ (88’ Αποστολοπουλος), Καλογερόπουλος, Νίκολιτς, Κινκουέ, Νταμπό, Κωστή (88’ Ιμπαγάσα), Καράκουτης (62’ Μπα), Κασάμι (62’ Σαπουντζής), Λιάτσος (77’ Συρμής), Βοΐλης.

Καλαμάτα (Ν’ικος Αναστόπουλος): Ταϊρης, Λουπάνο, Μαβινγκά (70′ Ασίγκμπα), Κωνσταντινόπουλος, Μπενίτεζ (57′ Αναστασόπουλος), Παπατόλιος, Ματέους (57′ Καραγκούνης), Βασιλόγιαννης (70′ Μπακαγιόκο), Ρόβας, Πασάς, Μπόρχες (80′ Αρναρέλλης)

2ος όμιλος

Σάββατο 12/11

Ολυμπιακός Β – Καλαμάτα  0-2
ΑΕΚ Β – ΠΑΕ Ηλιούπολη (15.00)

Κυριακή 13/11

ΟΦ Ιεράπετρας – ΠΑΟ Ρουφ (15.00)
Ηρόδοτος – Απόλλων Σμύρνης (15.00)
Παναχαϊκή – ΠΑΕ Επισκοπή (15.00)
ΠΑΕ Κηφισιά – Αιγάλεω (15.45)

Δευτέρα 14/11

Προοδευτική – Καλλιθέα (15.15)

*sport365.gr

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected