Κατηγορίες
Αθλήματα

Για 11η φορά στην καριέρα του σε ημιτελικά ATP ο Νόβακ Τζόκοβιτς (vids)

Ο Νόβακ Τζόκοβιτς πήρε αυτό που ήθελε και με τον τρόπο που ήθελε από τον Αντρέι Ρούμπλεφ και με 6-4, 6-1 έκανε το 2 στα 2 στα φετινά ATP Finals, εξασφαλίζοντας την παρουσία του στα ημιτελικά της διοργάνωσης.

Όπως αναφέρει το Tennis24, ο Σέρβος, ο οποίος χρειαζόταν μια καθαρή νίκη (2-0) για να εξασφαλίσει την πρόκριση στα ημιτελικά και μάλιστα ως 1ος από το Red Group, όπως και στην πρεμιέρα κόντρα στον Στέφανο Τσιτσιπά, έτσι και με τον Ρούμπλεφ, ήταν εξαιρετικός από τη θέση του service, τελειώνοντας το παιχνίδι με 12 άσους (κανένα διπλό λάθος), πέρασε το 81%(!) από τα πρώτα service και κέρδισε το 94% των πόντων πίσω από αυτό (33/35).

Αποτελεσματικός ήταν και στις ευκαιρίες που είχε για break, τελειώνοντας το ματς με 3/4 break-points, ενώ δεν δέχθηκε καμία απειλή από τον Ρώσο που μόλις για 9 games στο 1ο set, έδειχνε να είναι συγκεντρωμένος.

Το κλειδί σε όλη την αναμέτρηση, ήταν στο break του 1ου set με το οποίο ο Τζόκοβιτς έκανε το 1-0, με τον Σέρβο να εκμεταλλεύεται το μοναδικό break-point μέχρι εκείνη τη στιγμή στην αναμέτρηση, στο 10ο game του αγώνα.

Από εκείνο το σημείο και μετά ο Ρούμπλεφ έγινε πιο νευρικός, το πνευματικό του παιχνίδι κατέρρευσε, με αποτέλεσμα ο Τζόκοβιτς να κάνει ό,τι θέλει στο court φτάνοντας μάλιστα άμεσα σε νέο break (2-0) το οποίο εξαργύρωσε με ένα ακόμα εύκολο hold (3-0).

Ο αρκετά εκνευρισμένος Ρώσος, μείωσε σε 3-1, όμως αυτό ήταν και το τελευταίο κερδισμένο game του στο παιχνίδι, με τον Τζόκοβιτς να κατακτά τα επόμενα τρία games βρίσκοντας και δεύτερο break, σφραγίζοντας τη νίκη, αλλά και την πρόκριση στα ημιτελικά του Τορίνο.

Πλέον, ο Τζόκοβιτς περιμένει την αναμέτρηση του Φίλιξ Οζέρ Αλιασίμ με τον Τέιλορ Φριτς, από το Green Group, για να μάθει ποιον θα αντιμετωπίσει στα ημιτελικά του Σαββάτου.

Από την άλλη, ο Ρούμπλεφ θα χρειαστεί νίκη την 3η αγωνιστική, απέναντι στον Στέφανο Τσιτσιπά, για να προκριθεί στους “4” του θεσμού. Βέβαια, ίσως του αρκεί και ένα κερδισμένο set σ’ εκείνο το ματς, ανάλογα με τον συνδυασμό αποτελεσμάτων του Μεντβέντεφ.

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected