Κατηγορίες
Αθλήματα

Κατέρρευσε και έμεινε εκτός ΑΤΡ Finals ο Τσιτσιπάς (vids)

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς έπαιξε ένα άψογο 1ο set κόντρα στον Αντρέι Ρούμπλεφ, όμως ακολούθησαν δυο μέτρια έως κακά από μεριάς του, για να ηττηθεί με ανατροπή από τον 25χρονο Ρώσο και να μείνει εκτός ημιτελικών στο Τορίνο.

Όπως αναφέρει το tennis24, ο Έλληνας τενίστας, χρειαζόταν τη νίκη για να αποκλείσει τον Ρούμπλεφ και να πάρει εκείνος το τελευταίο χρονικά εισιτήριο για τους “4” καλύτερους της διοργάνωσης, όμως παρά το γεγονός ότι ξεκίνησε υπέροχα την αναμέτρηση, στη συνέχεια “κατέρρευσε” και ουσιαστικά… χάρισε την πρόκριση στον αντίπαλό του.

Μετά από μια ώρα και 45 λεπτά αγώνα, ο 25χρονος Ρώσος επικράτησε με 3-6, 6-3, 6-2 και πήρε την πρόκριση για τον σπουδαιότερο ημιτελικό της μέχρι τώρα καριέρας του, αφήνοντας πίσω του τη φάση των ομίλων στα ΑΤΡ Finals, για 1η φορά μετά από δυο αποτυχημένες προσπάθειες.

Αυτήν, ήταν η 2η συνεχόμενη ήττα του Τσιτσιπά από τον Ρούμπλεφ στα ΑΤΡ Finals, μιας και πέρυσι στο Τορίνο, ο Ρώσος είχε επικρατήσει στην 1η αγωνιστική των ομίλων, πριν ο Στέφανος αποσυρθεί από τη συνέχεια του θεσμού, εξαιτίας τραυματισμού.

Ο Ρούμπλεφ, κατέκτησε απέναντι στον 24χρονο Έλληνα, την 4η νίκη της καριέρας του στο συγκεκριμένο τουρνουά και το Σάββατο (19/11) θα αντιμετωπίσει τον 1ο του Green Group, Κάσπερ Ρουντ, με φόντο την είσοδο στο μεγάλο τελικό.

Πέραν της πρόκρισης για τους “4” του Τορίνου, ο Τσιτσιπάς έχασε και τη δυνατότητα να διεκδικήσει το Νο2 της παγκόσμιας κατάταξης απέναντι στον Ρουντ, μιας και χρειαζόταν πρόκριση στον τελικό των ΑΤΡ Finals, για να εξασφαλίσει νέο ρεκόρ καριέρας στην παγκόσμια κατάταξη.

Μετά την ήττα του το βράδυ της Παρασκευής (18/11), ολοκλήρωσε τη σεζόν του με απολογισμό 61 νίκες και 24 ήττες σε αγώνες της ΑΤΡ, ενώ θα “κλείσει” το 2022 ως Νο3 ή ως Νο4 τενίστας του κόσμου.

Σε περίπτωση που ηττηθεί ο Ρουντ από τον Ρούμπλεφ στα ημιτελικά, θα παραμείνει στο Νο3, ενώ αν ο Νορβηγός περάσει στον τελικό, θα ρίξει τον Τσιτσιπά στο Νο4.

Πως ήρθε όμως η ήττα με ανατροπή, που σήμανε τον αποκλεισμό του Στέφανου από τη συνέχεια των ΑΤΡ Finals ; Η εξέλιξη και το αποτέλεσμα του 1ου set, με βάση την εικόνα των δυο τενιστών, δεν προμήνυε με τίποτα, το τι θα ακολουθούσε.

Ο Τσιτσιπάς ήταν χάρμα οφθαλμού στο 1ο κομμάτι της αναμέτρησης. Το τελείωσε με ΜΗΔΕΝ αβίαστα λάθη και το “έκλεισε” υπέροχα στο σερβίς του, χωρίς να απειληθεί στο παραμικρό από τον Ρούμπλεφ.

Με 20/22 κερδισμένους πόντους πίσω από το σερβίς του, τέσσερις άσους και 12 winners, ο Έλληνας πρωταθλητής έκανε το τέλειο set. Εκμεταλλεύτηκε και 1/2 break points του στο 4ο game του ματς, ώστε να πάρει το προβάδισμα που ήθελε και να το διαχειριστεί άψογα.

Το 2ο set ξεκίνησε παρόμοια, με τον Στέφανο να δείχνει συνεπέστατος στα καθήκοντά του, προσηλωμένος στο στόχο του και πειθαρχημένος στο αγωνιστικό του πλάνο. Μέχρι το 3-3 όμως. Κάπου εκεί, ήρθε το… black out.

Ακολούθησαν 9/11 χαμένα games, με τον Ρούμπλεφ να εκμεταλλεύεται, πρώτα τα μικρά κενά διαστήματα του αντιπάλου του και στη συνέχεια τα μεγάλα λάθη του και την απώλεια συγκέντρωσης, για να φτάσει σε μια ανατροπή που… κανείς δεν κατάλαβε από που ήρθε.

Ο Ρώσος απείλησε για 1η φορά με break point, στο 8ο game του 2ου set, κι εκείνο ήταν το σημείο καμπής της αναμέτρησης.

Προηγήθηκε με 5-3, έσωσε ένα break point του Τσιτσιπά στο αμέσως επόμενο game, όταν χρειάστηκε να σερβίρει για την ισοφάριση και έκανε το 1-1, ανεβάζοντας στα… ουράνια την αυτοπεποίθησή του.

Η ελαχιστοποίηση των λαθών του Ρούμπλεφ, σε συνδυασμό με τη δυσκολία του Τσιτσιπά να περάσει 1ο σερβίς, έφεραν το 1-1, που παρ’ όλα αυτά, δεν ήρθε με τρόπο που σου έδειχνε πως ο Νο7 της παγκόσμιας κατάταξης, θα κατακτούσε με τέτοια άνεση το καθοριστικό set!

Κερδίζοντας όμως 12/15 πόντους πίσω από το σερβίς του σε ολόκληρο το decider, ο Ρούμπλεφ έκανε πραγματικό περίπατο, βλέποντας τον Τσιτσιπά στην άλλη μεριά του court, να έχει… τρικυμία.

Πρώτα ο εκνευρισμός με τον εαυτό του, στη συνέχεια με το box του και τις συνεχείς φωνές και οδηγίες από τον Απόστολο Τσιτσιπά, μόνο καλύτερη δεν έκαναν την κατάσταση, με τον Ρώσο να μυρίζει αίμα και να “πληγώνει” τον Νο2 του ταμπλό, παίζοντας υπέροχο τένις.

Ξεκάθαρα το επίπεδο που έπιασε στο 3ο set ο Ρούμπλεφ, ήταν εφάμιλλο αυτού που είχε πιάσει ο Τσιτσιπάς στο 1ο set, όμως, τα λάθη από την πλευρά του Στέφανου, έκαναν πολύ πιο εύκολη την υπόθεση για τον νικητή.

Αποκορύφωμα, τα δυο συνεχόμενα double faults του Έλληνα τενίστα, στο 40-40 του 4-2, κι αφού πρώτα είχε χάσει τέσσερις ευκαιρίες για να “κλείσει” το game και να μειώσει σε 4-3, προσθέτοντας περαιτέρω πίεση στην πλευρά του Ρώσου.

Ο Ρούμπλεφ έκανε το 2ο break του στο set, μετέτρεψε το σκορ σε 5-2 και λίγες στιγμές αργότερα ολοκλήρωσε τον θρίαμβό του, με ένα σχεδόν αψεγάδιαστο service game.

Ο Ρώσος, τελείωσε τον αγώνα με 36 winners έναντι 25 του Τσιτσιπά και παρά το γεγονός ότι υπέπεσε σε πολλά περισσότερα αβίαστα λάθη (22 έναντι 12), είχε τον τρόπο να πάρει την πρόκριση… με συνοπτικές διαδικασίες.

Με 59/84 κερδισμένους πόντους πίσω από το σερβίς του ολοκλήρωσε τη μάχη ο 25χρονος, την ίδια ώρα που ο Τσιτσιπάς είχε 50/71, αλλά μόλις 1/3 break points, σε αντίθεση με τα 3/5 του Ρούμπλεφ.

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected