Κατηγορίες
Ποδόσφαιρο Κόσμος

Qatar 2022 : “Τσίμπησε” τον βαθμό από τη Δανία η Τυνησία (vid)

Δεν μπόρεσε να μετουσιώσει σε γκολ την υπεροχή της η Δανία, ενώ της ακυρώθηκαν δύο γκολ ως off side, ένα για κάθε ομάδα.

Δανία και Τυνησία μοιράστηκαν από ένα ημίχρονο σε ένα φτωχό ποιοτικά ματς, με το σύνολο του Χιούλμαντ να πληρώνει τις χαμένες ευκαιρίες στο β’ μέρος και να πέφτει σε γκέλα από την… πρεμιέρα (0-0).

Η Τυνήσια με ένα μαχητικό πρώτο μέρος και αντοχή στην πίεση της Δανίας στο δεύτερο μέρος κατάφερε να εξουδετερώσει την επιθετική γραμμή του Κάσπερ Χιούλμαντ και να πάρει βαθμό στην πρεμιέρα του Μουντιάλ 2022, με τις δύο ομάδες να αναδεικνύονται ισόπαλες (0-0), το πρώτο του τουρνουά στο Κατάρ.

Οι Τυνήσιοι έφτασαν πιο κοντά στο γκολ στο πρώτο μέρος, με τον Τζεμπαλί να μην μπορεί να νικήσει σε τετ-α-τετ τον Κάσπερ Σμάιχελ στο 43ο λεπτό. Στο δεύτερο μέρος τα τρεξίματα των Τυνήσιων έπαιξαν και οι Δανοί πίεσαν για το γκολ.

Οι κορυφαίες τους στιγμές ήταν σε διάστημα δύο λεπτών. Αρχικά ο Νταμέν στο 69′ με ωραία επέμβαση σταμάτησε το ωραίο σουτ του Έρικσεν και παραχώρησε κόρνερ. Στην εξέλιξη της φάσης (από το κόρνερ), ο Αντρέας Κρίστενσεν με κεφαλιά πάσα τροφοδότησε τον Κορνέλιους και αυτός εξ’ επαφής έστειλε την μπάλα στο δοκάρι.

Στις καθυστερήσεις του αγώνα, ο Μεριά βρήκε την μπάλα αρχικά με το στήθος και στη συνέχεια με το χέρι. Ο διαιτητής κάλεσε τον διαιτητή να δει τη φάση ξανά και αυτός έδωσε επιθετικό φάουλ για σπρώξιμο σε αμυντικό της Τυνησίας, πριν από το χέρι του Μεριά. Στο άλλο ματς του τέταρτου ομίλου, η Γαλλία αντιμετωπίζει την Αυστραλία το βράδυ στις 21:00.

Συνθέσεις

Δανία (Κάσπερ Χιούλμαντ) : Σμάιχελ, Άντερσεν, Κερ (65′ Γιένσεν), Αντρέας Κρίστενσεν, Ράσμους Κρίστενσεν, Χόιμπιεργκ, Ντέλανι (45+1′ λ.τ. Ντάμσγκααρντ), Έρικσεν, Μέλε, Σκοβ Όλσεν (65′ Λίντστρομ), Ντόλμπεργκ.

Τυνησία (Τζαλέλ Καντρί) : Νταμέν, Ταλμπί, Μπρον, Μεριά, Ντρέγκερ (88′ Κεχρίντα), Αμπντί, Σχιρί, Λαϊντουνί (88′ Σασί), Μσακνί (80′ Μεϊμπρί), Μπεν Σιλμανέ (67′ Σλίτι), Τζεμπαλί (80′ Κενισί).

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected