Κατηγορίες
Διάφορα

…Κι αν τελικά σε ενδιαφέρει, θα πάρεις κάποιο μπόνους; (της Νίκης Κελεσίδου)

Γράφει η συγγραφέας Νίκη Κελεσίδου

Υπάρχουν λέει καταστάσεις που δεν μπορείς να τις αλλάξεις.

Όσο και να διαφωνείς, όσο και να προσπαθείς να φέρεις τα πράγματα στα μέτρα σου, όσο και να επιθυμείς κάτι διαφορετικό η αλήθεια είναι ότι αυτό που είναι να γίνει θα γίνει και το μόνο που μπορείς εσύ να καθορίσεις είναι το πώς θα αντιδράσεις εσύ στη συγκεκριμένη κατάσταση. Θα κάτσεις να ασχοληθείς, να σκάσεις, να νευριάσεις, να φωνάξεις ή θα πάρεις την απόφαση να πεις το «άντε γεια», θα σκληρύνεις λίγο περισσότερο, ίσως και να κάνεις λίγο πιο γερούς τους τοίχους που παλεύεις να υψώσεις γύρω σου και να πεις τελικά το λυτρωτικό «Δεν με νοιάζει».

Και εννοείται πως δεν είναι εύκολο, εννοείται πως δε θα γίνει απλά και μόνο με το να το πεις, αξίζει όμως για κάποια πράγματα και κυρίως για κάποιους ανθρώπους να αισθανθείς ότι τελικά δε σε νοιάζει. Μπορούν να πουν ό,τι θέλουν, να αντιδράσουν όπως θέλουν και να σκεφτούν ό,τι τους κατέβει. Το τι ισχύει πραγματικά, το τι νιώθεις και γνωρίζεις εσύ για τον εαυτό σου είναι κάτι που αφορά μόνο εσένα και κανέναν άλλο. Άσε τους να λένε, άσε να σε κοιτούν, άσε τους να απορούν που δεν έπεσες θύμα στις παγίδες τους. Που στάθηκες στο ύψος σου, προστατεύοντας αυτά που πιστεύεις και θεωρείς εσύ σωστά και ηθικά.

Δεν αξίζει να χαλάσεις την ψυχολογία, τις απόψεις και τις συνήθειες σου απλά και μόνο για να ικανοποιήσεις κάποιον άλλον και να επιχειρήσεις να σταματήσεις την ανεξέλεγκτη κριτική . Δεν πρόκειται να γίνει αυτό και με μαθηματική ακρίβεια θα καταλήξεις δυστυχισμένος σε έναν κύκλο ανθρώπων που δε θα σε καλύπτουν, δε θα σε σέβονται και δε θα σε αγαπούν πραγματικά.

Προστάτεψε αυτά που σε εκφράζουν και φρόντισε το μοναδικό του χαρακτήρα σου να παραμένει ιδιαίτερο και ανέπαφο, όσο χαμός κι αν φαίνεται να γίνεται γύρω σου. Η μπόρα κάποια στιγμή θα κοπάσει και το τοπίο θα ξεκαθαρίσει. Μη φοβάσαι να αλλάξεις τον τρόπο σκέψης σου λοιπόν… κι αν μείνεις και με λιγότερα άτομα ακόμα καλύτερα, μην το φοβάσαι. Τουλάχιστον θα είναι τα αληθινά. Τους υπόλοιπους μάθε να τους αγνοείς, να μην τους δίνεις στην κυριολεξία απολύτως καμία σημασία, από τη στιγμή που απειλούν να χαλάσουν τη διάθεση και τη ζαχαρένια σου. Άλλωστε για σκέψου το και λίγο αλλιώς. Αν δείξεις ότι καίγεσαι και τελικά σε ενδιαφέρει, θα πάρεις κάποιο μπόνους;

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected