Κατηγορίες
Διάφορα - Εργασιακά

Χωρίς γραπτό διαγωνισμό οι 1.200 προσλήψεις στη Δημοτική Αστυνομία

Εκτός του πανελλήνιου γραπτού διαγωνισμού αλλά με διαδικασίες ΑΣΕΠ θα πραγματοποιηθούν τελικά οι 1.200 νέες προσλήψεις στη δημοτική αστυνομία.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ethnos.gr, η εν λόγω προκήρυξη βρίσκεται αυτή τη στιγμή στο υπουργείο Εσωτερικών και ετοιμάζεται να «φύγει» για ΑΣΕΠ.

Υπενθυμίζουμε ότι στόχος του υπουργείου είναι να «επαναφέρει» και να «αναβαθμίσει» τον θεσμό της δημοτικής αστυνομίας σε όλη την χώρα. Αυτή τη στιγμή, σε πολλές περιοχές της χώρας, η δημοτική αστυνομία, είτε υπολειτουργεί είτε είναι εντελώς ανύπαρκτη.

Μάλιστα, ο υπουργός Εσωτερικών, Μάκης Βορίδης, είχε δηλώσει παλαιότεροι πως οι νέες προσλήψεις θα έχουν τη λογική «η Δημοτική Αστυνομία να αποκτήσει σαφείς αρμοδιότητες που θα αποβλέπουν στην ασφάλεια και τη διευκόλυνση της καθημερινότητας των πολιτών, καθώς επίσης να ενισχυθεί η στελέχωσή της».

Οι υπηρεσίες της δημοτικής αστυνομίας υποστηρίζονται διοικητικά και επιστημονικά από τις υφιστάμενες υπηρεσίες του Δήμου με αποκλειστική ή παράλληλη άσκηση καθηκόντων.

Οι νέες προσλήψεις στη Δημοτική Αστυνομία θα γίνουν εξ ολοκλήρου μέσω ΑΣΕΠ, αφού πλέον σύμφωνα με το άρθρο 2 του Ν.4765/2021 το ειδικό ένστολο προσωπικό της δημοτικής αστυνομίας υπάγεται στις διαδικασίες πρόσληψης μέσω ΑΣΕΠ. Παλαιότερα το προσωπικό αυτό εξαιρούνταν από τις διαδικασίες πρόσληψης μέσω ΑΣΕΠ, και η πρόσληψη γινόταν με τις διατάξεις του ΠΔ 135/06. Η ηγεσία όμως του υπουργείου Εσωτερικών θέλει να «αναβαθμίσει» την υπηρεσία, που πλέον σε πολλές περιοχές είτε υπολειτουργεί είτε είναι εντελώς ανύπαρκτη.

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected