Κατηγορίες
Ποδόσφαιρο Κόσμος

Qatar 2022 : Η Πορτογαλία τη νίκη, η Γκάνα τις εντυπώσεις (vid)

Ένα πραγματικά εντυπωσιακό παιχνίδι παρακολουθήσαμε από τους τηλεοπτικούς δέκτες, ανάμεσα σε δύο άκρως επιθετικές ομάδες.

Η Πορτογαλία ξεκίνησε με το δεξί στο Μουντιάλ, ωστόσο τα…χρειάστηκε κόντρα στη Γκάνα, που έτρεξε σα “λυσσασμένη” στο γήπεδο και παραλίγο στο τέλος να κάνει το 3-1, 3-3! Έγραψε ιστορία ο Κριστιάνο Ρονάλντο, ο οποίος έγινε ο μοναδικός ποδοσφαιριστής που σκόραρε σε πέντε Παγκόσμια Κύπελλα.

Η ομάδα του Φερνάντο Σάντος μπήκε στον αγώνα με στόχο το γρήγορο γκολ και δεν άργησε να δημιουργήσει τις πρώτες της φάσεις, χωρίς όμως αυτές να φέρουν αποτέλεσμα, αν και ήταν ο Ρονάλντο αυτός που ανέλαβε να τις τελειώσει. Ο ηγέτης της Πορτογαλίας, όμως, δεν αξιοποίησε την ωραία κάθετη του Ζοάο Φέλιξ στο 10′, ενώ στο 13′ πήρε την κεφαλιά αλλά αυτή ήταν άστοχη.

Όπως και να έχει, ήταν δύο φάσεις που έδειχναν το πώς πήγαινε το παιχνίδι, με τους Πορτογάλους να συνεχίζουν την πίεση και να δημιουργούν τις προϋποθέσεις για κάτι καλό στο 27′ αλλά ο Ζοάο Φέλιξ έκανε απογοητευτικό σουτ εντός περιοχής, ενώ στο 31′ ο Ρονάλντο έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα αλλά το γκολ ακυρώθηκε για φάουλ στην αρχή της φάσης.

Έτσι, το πρώτο ημίχρονο βγήκε χωρίς γκολ, με την Πορτογαλία να είναι καλύτερη και τη Γκάνα να μην έχει φανεί καθόλου επιθετικά. Όταν φάνηκε όμως, στο 55′, λίγο έλειψε να ανοίξει το σκορ και μάλιστα με εκπληκτικό τρόπο, αφού ο Κούντους πήρε τη μπάλα πίσω από τη σέντρα και έκανε τρελή κούρσα και σουτ, αστοχώντας για λίγο.

Οι Αφρικανοί μπορούσαν να ανοίξουν το σκορ σε αυτή τη φάση, δεν το έκαναν και τελικά το έκαναν οι Πορτογάλοι: Στο 62′ ο διαιτητής έδωσε πέναλτι για ανατροπή του Ρονάλντο από τον Σαλισού, με τον CR7 να αναλαμβάνει και την εκτέλεση και να κάνει το 1-0, κάνοντας παράλληλα ρεκόρ, αφού έγινε ο πρώτος που έχει σκοράρει σε 5 Παγκόσμια Κύπελλα.

Οι Γκανέζοι ισοφάρισαν προσωρινά με τον Αγιού στο 73′, όμως το γκολ αυτό ξύπνησε την έως αυτό το σημείο μάλλον υποτονική ομάδα του Φερνάντο Σάντος.

Δράση τότε ανέλαβε το δεξί του Μπρούνο Φερνάντες, ο οποίος μοίρασε τις επόμενες δύο ασίστ. Αρχικά στο 78′ όταν ο Ζοάο Φέλιξ με ωραίο δεξί πλασέ έγραψε το 2-1 και ακολούθως στο 80′, με τον Ραφαέλ Λεάο να διαμορφώνει με το δικό του δεξί το 3-1.

Στο φινάλε, η Γκάνα μείωσε για το τελικό 3-2 με τον Μπουκαρί εκμεταλλευόμενη ένα από τα αρκετά σοβαρά αμυντικά λάθη των Ιβήρων στο 90λεπτο. Σε κάθε περίπτωση, αυτό τους έφερε στην κορυφή του 8ου ομίλου από την πρώτη αγωνιστική, δίνοντάς τους το προβάδισμα για τον πρώτο στόχο, δηλαδή την πρόκριση στα νοκ-άουτ.

Συνθέσεις

Πορτογαλία (Φερνάντο Σάντος) : Κόστα, Κανσέλο, Ντίας, Ντανίλο, Γκερέιρο, Νέβες (77′ Λεάο), Οτάβιο (56′ Καρβάλιο), Φερνάντες, Φέλιξ (88′ Ράμος), Ρονάλντο (88′ Μάριο), Μπ. Σίλβα (88′ Παλίνια)

Γκάνα (Ότο Άντο): Ζιγκί, Αμαρτέι, Σεϊντού (66′ Λάμπτεϊ), Τζικού (90+2′ Σεμενιό), Σαλισού, Μπάμπα, Σαμέντ (90+2′ Κιερέ), Πάρτεϊ, Κουντούς (77′ Μπουκαρί), Γουίλιαμς, Α. Αγιού (77′ Ζ. Αγιού)

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected