Κατηγορίες
Ποδόσφαιρο Κόσμος

Qatar 2022 : Το χει με τις πρεμιέρες η Ελβετία, 1-0 τον Καμερούν (vid)

Χάρη σε ένα γκολ του Εμπολό, που έχει γεννηθεί στο Καμερούν, η Ελβετία επικράτησε με 1-0 των Αφρικανών και έκανε ιδανικό ξεκίνημα στο Μουντιάλ του Κατάρ.

Η Ελβετία αντιμετώπισε το Καμερούν στον πρώτο αγώνα για τον 7ο όμιλο του Μουντιάλ 2022 και πήρε τη νίκη με 1-0, έχοντας για σκόρερ τον Μπρέελ Εμπολό, ο οποίος γεννήθηκε στο Καμερούν και δεν πανηγύρισε το γκολ που πέτυχε και με το οποίο οι Ελβετοί έκαναν το πρώτο βήμα προς τον στόχο τους, ο οποίος είναι η πρόκριση στους «16» της διοργάνωσης.

Οι Ελβετοί ήταν αυτοί που κυκλοφορούσαν πιο άνετα τη μπάλα στα πρώτα λεπτά του παιχνιδιού, αλλά οι Αφρικανοί ήταν αυτοί που είχαν την πρώτη ευκαιρία, διπλή, στο 10′, με τον Ζόμερ να αποκρούει το σουτ του Εμπεουμό και τον Εκαμπί να αστοχεί στην επαναφορά. Και λίγα λεπτά μετά, στο 14′, ο Τσούπο-Μότινγκ έφυγε στην κόντρα και βρέθηκε απέναντι από τον Ζόμερ, ο οποίος όμως μπλόκαρε το αδύναμο τελείωμα.

Όπως και να έχει, ήταν δύο φάσεις που έδειχναν ότι το Καμερούν ήξερε πώς να γίνει επικίνδυνο και το έκανε και στο 29′ με τον Χόνγκλα, αλλά ο τερματοφύλακας της Ελβετίας αντέδρασε και πάλι σωστά, όπως σωστά αντέδρασε και ο Βίντμερ στο 35′, κόβοντας το γύρισμα από δεξιά ακριβώς πριν εκτελέσει ο Εκαμπί.

Απέναντι σε αυτές τις φάσεις, η Ελβετία είχε να αντιπαρατάξει μόνο μία, στις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους, με τον Ακάντζι να παίρνει την κεφαλιά μετά την εκτέλεση κόρνερ αλλά να μη βρίσκει στόχο. Στην αμέσως επόμενη όμως, η οποία ήταν και η πρώτη του δευτέρου ημιχρόνου, στο 48′, το έκανε: Γύρισμα του Σακίρι από δεξιά και ο -γεννηθείς στο Καμερούν- Εμπολό έκανε το 1-0 και δεν το πανηγύρισε.

Οι Ελβετοί, κόντρα στη ροή του αγώνα μέχρι εκείνο το σημείο, πήραν το προβάδισμα και οι Καμερουνέζοι προσπάθησαν να αντιδράσουν άμεσα, με τον Τσούπο-Μότινγκ να προσπαθεί να σκοράρει από δύσκολη θέση στο 57′ και να μην τα καταφέρνει. Όπως δεν κατάφερε, στην απέναντι πλευρά του γηπέδου, να σκοράρει ο Βάργκας για το 2-0, μετά το γύρισμα από δεξιά, αφού ο Ονάνα απέκρουσε και κράτησε ζωντανή την ομάδα του.

Χωρίς, όμως, αυτό να σημαίνει ότι το Καμερούν κατάφερε να αντιδράσει, αφού το 1-0 έμεινε ως το τέλος του παιχνιδιού, με την Ελβετία να πανηγυρίζει τη νίκη.

Συνθέσεις

Ελβετία (Μουράτ Γιακίν) : Ζόμερ, Βίντμερ, Ακάνζι, Ελβέντι, Ροντρίγκες (90′ Κομέρτ), Φρόιλερ, Τζάκα, Σακίρι (72′ Οκαφόρ), Σο (73′ Φρέι), Βάργκας (81′ Ρίντερ), Εμπολό (72′ Σεφέροβιτς).

Καμερούν (Ρίγκομπερτ Σονγκ) : Ονανά, Ενγκοράν, Τολό, Καστελέτο, Ενκουλού, Γκουέ, Ανγκισά, Ονγκλά (68′ Οντούα), Εκαμπί (74′ Ν’Κουντού), Εμπεουμό (81′ Ενγκαμαλό), Τσούπο-Μότινγκ (74′ Αμπουμπακάρ).

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected