Κατηγορίες
Γ Εθνική LIVE!
Αθλήματα

Στα προημιτελικά με μεγάλη νίκη η Ματούλα

© Cesar Marteau

Πραγματοποιώντας και σήμερα μια πολύ καλή εμφάνιση, η Μάρθα Ματούλα επιβλήθηκε της Κροάτισσας Lea Boskovic, Νο.3 στο ταμπλό και Νο.252 στον κόσμο, με 7-6 (6), 6-3, για να πάρει σε κάτι λιγότερο από 2 ώρες την πρόκριση για την προημιτελική φάση της διοργάνωσης των 25.000 δολαρίων της ITF που φιλοξενείται στα γήπεδα του Lyttos Beach, στο Ηράκλειο της Κρήτης.

Όπως αναφέρει το tennisnews, η Ματούλα προηγήθηκε με 5-2 στο 1ο σετ, αλλά η Boskovic πέρασε στην αντεπίθεση και κέρδισε 4 συνεχόμενα games. Έφτασε κοντά στην κατάκτηση του σετ η 23χρονη Κροάτισσα, η οποία προηγήθηκε με 6-5, 30-15, αλλά η Ματούλα κατάφερε να πάρει τους 3 επόμενους πόντους και να το στείλει στο tie-break. Και εκεί οι δυο παίκτριες ήταν πολύ κοντά, με την 25χρονη Ελληνίδα να σβήνει ένα set point στο 5-6 και να το κατακτά με 8-6.

Στο 2ο σετ η Ματούλα επέστρεψε από το 1-2 και το 2-3, για να κερδίσει 4 games στη σειρά και να ολοκληρώσει τη μεγάλη νίκη της, έπειτα από 1 ώρα και 47 λεπτά αγώνα.

Η Ματούλα, η οποία είχε αποκλείσει και τη Μιχαέλα Λάκη στον 1ο γύρο, έχει δυο πολύ καλά παιχνίδια αυτή την εβδομάδα και αύριο θα αντιμετωπίσει τη Ρουμάνα Miriam Bianca Bulgaru, Νο.6 στο ταμπλό και Νο.285 στην παγκόσμια κατάταξη.

Η Bulgaru έδωσε μια πολύ δύσκολη μάχη με την Ελένη Χριστοφή σήμερα για τον 2ο γύρο, καταφέρνοντας να “λυγίσει” την Ελληνίδα παίκτρια μετά από 2 ώρες και 43 λεπτά, με 7-5, 0-6, 6-3.

Στο ανδρικό τουρνουά, στα προημιτελικά προκρίθηκε ο Αλέξανδρος Σκορίλας, που έμεινε μόνο για 31 λεπτά στο court, αφού την ώρα που κέρδιζε με 5-2 στο 1ο σετ τον Σουηδό Karl Friberg, Νο.5 στο ταμπλό και Νo.444 στην ΑΤΡ, εκείνος εγκατέλειψε λόγω τραυματισμού.

Καλό αγώνα έκανε και ο Στέφανος Σακελλαρίδης, δεν μπόρεσε όμως να κάνει την υπέρβαση, με τον Πολωνό Filip Peliwo, Νο.2 στο ταμπλό και No.390 στον κόσμο, να παίρνει τη νίκη με 6-1, 7-6 (3).

Στα διπλά, η Χριστοφή και η Ματούλα πέτυχαν μια πολύ δύσκολη νίκη εις βάρος της Πολωνής Xenia Bandurowska και της Ρωσίδας Anastasia Grechkina με 6-4, 4-6, 10-8 και προκρίθηκαν στα προημιτελικά.

Στα προημιτελικά των διπλών των ανδρών προκρίθηκαν οι Χρήστος Αντωνόπουλος και Αλέξανδρος Σκορίλας, που έβγαλαν εκτός το Νο.3 ζευγάρι του ταμπλό, τους Ολλανδούς Mats Hermans και Mick Veldheer, με 6-1, 6-3.

Οι Δημήτρης και Στέφανος Σακελλαρίδης ηττήθηκαν στις λεπτομέρειες από τους κορυφαίους του ταμπλό, Neil Oberleitner και Tim Sandkaulen, με 6-4, 6-4, ενώ οι Μιχάλης Σακελλαρίδης και Στέφανος Σχινάς ηττήθηκαν από τους Κύπριους Στυλιανό Χριστοδούλου και Φώτο Φωτιάδη, με 6-2, 6-3.

Αύριο, στις 10:00 το πρωί θα ξεκινήσει ο αγώνας της Ματούλα με την Bulgaru για τα προημιτελικά, ενώ στις 12:30 θα παίξει στα προημιτελικά του διπλού με τη Χριστοφή, απέναντι στις Σλοβάκες Noemi Babikova και Chantal Skamlova.

Στους άνδρες, στις 10:00 το πρωί ο Σκορίλας θα αντιμετωπίσει τον Peliwo σε μια πολύ δύσκολη αποστολή για τα προημιτελικά, ενώ στα προημιτελικά του διπλού οι Αντωνόπουλος και Σκορίλας θα αντιμετωπίσουν τους Ιταλούς Stefano D’ Agostino και Pietro Pampanin.

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected