Κατηγορίες
Ποδόσφαιρο Κόσμος

Qatar 2022 : Αργεντινή είσαι να μη…φοβάσαι! (vid)

Τώρα που η μπάλα…έκαιγε, ανέλαβε δράση ο Λιονέλ Μέσι. Ο μεγάλος σταρ, άνοιξε τον δρόμο με δικό του τέρμα στο 64′ και ο 21χρονος Έντσο Φερνάντες στο 87′ έδωσε τη χαριστική βολή στο Μεξικό.

Η ομάδα του Λιονέλ Σκαλόνι έδειξε χαρακτήρα μετά την ήττα της από τη Σαουδική Αραβία στην πρεμιέρα της διοργάνωσης.

Η «αλμπισελέστε» έχει τρεις βαθμούς και την τελευταία αγωνιστική παίζει με αντίπαλο την Πολωνία. Το Μεξικό έμεινε στον έναν βαθμό και κοντράρεται με τη Σαουδική Αραβία.

Οι τυπικά γηπεδούχοι μπήκαν με διάθεση να πιέσουν από τα πρώτα, κιόλας, λεπτά. Το Μεξικό είχε κλείσε καλά τους χώρους και η ομάδα του Σκαλόνι δεν μπορούσε να δημιουργήσει φάσεις μπροστά από την εστία του Οτσόα.

Στο 26΄ο Μοντιέλ έκανε μία επικίνδυνη μπαλιά με τους παίκτες του Μεξικού να απομακρύνουν. Ο Μεξικανός τερματοφύλακας έδειξε την ποιότητά του σε απευθείας εκτέλεση φάουλ του Μέσι, λίγο πριν τη συμπλήρωση 40 λεπτών.

Στο 41’ ο Λαουτάρο πήρε την κεφαλιά αλλά δεν κατάφερε να φανεί απειλητικός. Στο 45ο λεπτό ο Μαρτίνεζ μπλόκαρε εκτέλεση φάουλ του Βέγκα. Το πρώτο ημίχρονο ολοκληρώθηκε χωρίς την πολύ μεγάλη φάση μπροστά από τις δύο εστίες.

Η ομάδα του Σκαλόνι είχε την κατοχή της μπάλας και στο ξεκίνημα του δεύτερου ημίχρονου. Οι παίκτες της Αργεντινής φαίνονταν αρκετά αγχωμένοι στην τελική προσπάθεια. Στο 56’ ο Ντι Μαρία έκανε το γύρισμα αλλά δεν βρέθηκε κάποιος συμπαίκτης του στην πορεία της μπάλας.

Στο 64’ ο Μέσι βρήκε χώρο, σούταρε και έστειλε την μπάλα στα δίχτυα για το 1-0 της Αργεντινής. Αυτό ήταν το 8ο γκολ για τον σούπερ σταρ της Παρί Ζεν Ζερμέν σε τελική φάση Μουντιάλ.

Ο Μέσι έχασε ευκαιρία στο 77ο λεπτό μετά από σπάσιμο της μπάλας από τον Άλβαρεζ. Η ομάδα του Λιονέλ Σκαλόνι πίεζε για ένα δεύτερο γκολ και το πέτυχε στο 87ο λεπτό με ένα εκπληκτικό σουτ του Φερνάντες.

Συνθέσεις

Αργεντινή (Λιονέλ Σκαλόνι) : Ε. Μαρτίνες, Μοντιέλ (63′ Μολίνα), Οταμέντι, Μαρτίνες, Ακούνια, Ντε Πολ, Ροντρίγκες (57′ Φερνάντες), Ντι Μαρία, Μέσι, Μακ Άλιστερ, Λ. Μαρτίνες (63′ Άλβαρες)

Μεξικό (Γκεράρδο Μαρτίνο) : Οτσόα, Μόντες, Αραούχο, Μορένο, Άλβαρες, Ερέρα, Γκουαρδάδο (42′ Γκουτιέρες), Τσάβες, Γκαγιάρδο, Λοσάνο (73′ Αλβαράδο), Βέγκα

Η βαθμολογία στον 3ο όμιλο :

1. Πολωνία 2-0, 4
2. Αργεντινή 3-2, 3
3. Σαουδική Αραβία 2-3, 3
4. Μεξικό 0-3, 1

moserlx-gif-1
coffee-banner
loading...
error: Protected