Ποδόσφαιρο Κόσμος

Qatar 2022 : Μπαμπέ και…φύγαμε για τους “16”! (vid)

Με τον Κίλιαν Μπαμπέ να κάνει τα πετυχαίνει και τα δύο γκολ και τη Γαλλία να βγάζει συνολικά σωστή αντίδραση στην ισοφάριση της Δανίας, η πρόκριση των “τρικολόρ” είναι και μαθηματικά στην επόμενη φάση.

Η παγκόσμια πρωταθλήτρια του 2018 έγινε μάλιστα η πρώτη χρονικά ομάδα που εξασφάλισε την πρόκριση στη νοκ άουτ φάση του Μουντιάλ.

Οι τυπικά γηπεδούχοι απείλησαν για πρώτη φορά στο 10’ όταν ο Ραμπιό έκανε κεφαλιά – πάσα στον Ζιρού αλλά ο επιθετικός της Μίλαν δεν έκανε καλό τελείωμα. Στο 21’ ο Γάλλος μέσος της Γιουβέντους πήρε την κεφαλιά με τον Σμάιχελ να διώχνει εντυπωσιακά.

Η ομάδα του Ντεσάμπ πατούσε καλύτερα στον αγωνιστικό χώρο και είχε την πρωτοβουλία των κινήσεων, Αντίθετα, οι Δανοί είχαν έναν παθητικό ρόλο και προσπαθούσαν να εκμεταλλευθούν τις όποιες ευκαιρίες είχαν στην αντεπίθεση.

Η παγκόσμια πρωταθλήτρια του 2018 έφτασε κοντά στο γκολ στο 33ο λεπτό. Ο Σμάιχελ έδιωξε σουτ του Γκριεζμάν και στη συνέχεια της φάσης τα σουτ του Ντεμπελέ και του Τσουαμενί κόντραραν σε σώματα αμυντικών.

Η ομάδα του Γιούλμαν είχε την πρώτη της καλή φάση στο 36’ αλλά το σουτ του Κορνέλιους πέρασε άουτ. Το πρώτο ημίχρονο ολοκληρώθηκε χωρίς άλλες μεγάλες φάσεις.

Στο 50ό λεπτό ο Σμάιχελ πρόλαβε τον Εμπαπέ ενώ το σκηνικό επαναλήφθηκε επτά λεπτά αργότερα. Στο 60’ ο Γκριεζμάν έκανε το σουτ με την μπάλα να περνάει άουτ.

Ένα λεπτό αργότερα, ο Ερναντέζ βρήκε τον Εμπαπέ που με ψύχραιμο πλασέ έκανε το 1-0 για τη Γαλλία. Το προβάδισμα των «μπλε» κράτησε επτά λεπτά. Στο 68’ ο Αντρέας Κρίστενσεν πήρε την κεφαλιά, μετά από εκτέλεση κόρνερ και ισοφάρισε για τη Δανία.

Ο Γιορίς έδειξε τα αντανακλαστικά του σε σουτ του Ντάμσγκααρντ μέσα από την περιοχή στο 73ο λεπτό. Στο 78’ ο Τσουαμενί αστόχησε από πλεονεκτική θέση.

Οι Δανοί άγγιξαν το γκολ στο 80’ με τον Μπρέιθγουεϊτ. Στο 86ο λεπτό ο Γκριεζμάν έκανε τη σέντρα, ο Εμπαπέ βρέθηκε στην πορεία της μπάλας και νίκησε τον Σμάιχελ για το 2-1 της ομάδας του Ντεσάμπ.

Συνθέσεις

Γαλλία (Ντιντιέ Ντεσάμπ) : Λορίς, Κουντέ, Βαράν (75′ Κονατέ), Ουπαμεκανό, Τεό Ερναντέζ, Τσουαμενί, Ραμπιό, Ντεμπελέ (75′ Κομάν), Γκριεζμάν (90′ Φοφανά), Εμπαπέ, Ζιρού (63′ Τουράμ)

Δανία (Κάσπερ Χιούλμαντ) : Σμάιχελ, Άντερσεν, Νέλσον, Αντρέας Κρίστενσεν, Μάλε, Έρικσεν, Ράσμους Κρίστενσεν (90′ Μπα), Χόιμπιεργκ, Ντάμσγκααρντ (74′ Ντόλμπεργκ), Κορνέλιους (46′ Μπρέθγουεϊτ), Λίνστρεμ (85′ Νόργκααρντ)

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected