Διάφορα

Μια είδηση που πέρασε αλλά είναι εξαιρετικά σοβαρή : Διέρρευσαν στοιχεία δεδομένα χρηστών του Facebook, χωρίς να ξέρουμε που κατέληξαν!

Η Meta δέχτηκε ένα ακόμη μεγάλο πρόστιμο από τις αρμόδιες αρχές της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Όπως αναφέρει το gazzetta.gr, θα κληθεί να πληρώσει 265 εκατομμύρια ευρώ για το γεγονός ότι δεν προστάτευσε λογαριασμούς χρηστών και έτσι τα δεδομένα τους κατέληξαν στα χέρια τρίτων.

Αυτό είναι το δεύτερο πρόστιμο που δέχεται η πλατφόρμα από την σχετική επιτροπή της Ιρλανδία (όπου και έχει έδρα το Facebook στην Ευρώπη) από τον Σεπτέμβριο, ενώ τους τελευταίους 18 μήνες το συνολικό ποσό των προστίμων έχει ξεπεράσει το 1 δισεκατομμύριο ευρώ!

Η τελευταία εξέλιξη έρχεται ως συνέχεια της διαρροής 533 εκατομμυρίων λογαριασμών πέρσι τον Απρίλιο και στα δεδομένα των οποίων περιλαμβάνονταν τηλεφωνικοί αριθμοί, ημερομηνίες γέννησης, e-mails και τοποθεσίες που αρκούν για να κάνει κάποιος στοχευμένη επίθεση με μορφή phishing.

Αν και η Meta προσπάθησε να περάσει μια περίεργη υπερασπιστική γραμμή, η ρυθμιστική αρχή της Ιρλανδίας αναφέρθηκε στο γεγονός ότι η εταιρεία δεν συμμορφώθηκε με τον κανόνα προστασίας προσωπικών δεδομένων (GDPR).

Το κενό ασφαλείας που προκάλεσε τη ζημιά έχει κλείσει -σύμφωνα με την εταιρεία του Facebook -από το 2019. Ωστόσο το κακό έχει ήδη γίνει…

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected