Κατηγορίες
Ποδόσφαιρο Κόσμος

Qatar 2022 : Μεγάλες στιγμές για το Μαρόκο, προκρίθηκε ως πρώτο στον 6ο όμιλο! (vid)

Τι να πει κανείς για το Μαρόκο που παρουσιάζεται στο Κατάρ; Μια ομάδα με όλη τη σημασία της λέξεως, κάνει περήφανο τον λαό του με την επική πρόκριση στους “16” του Παγκοσμίου Κυπέλλου!

Οι Αφρικανοί επικράτησαν με 2-1 του Καναδά και όχι μόνο πήραν την πρόκριση αλλά τερμάτισαν πρώτοι στον όμιλο, πάνω από τη φιναλίστ του 2018 Κροατία.

Το Μαρόκο, που είχε φέρει την υπόθεση πρόκριση στα μέτρα του με τη μεγάλη νίκη επί του Βελγίου, ήταν το μεγάλο φαβορί στην αναμέτρηση με τον Καναδά και το επιβεβαίωσε σχεδόν με την έναρξη του αγώνα. Μόλις στο 4′ οι Αφρικανοί έκαναν το 0-1 με τον Ζίγιες, ο οποίος αξιοποίησε το λάθος που έκανε ο Μπρόγιαν. Ο τερματοφύλακας των Καναδών βγήκε από την μεγάλη του περιοχή για να απομακρύνει, όμως με τον τρόπο που το έκανε, έστρωσε τη μπάλα στον Ζίγιες, που απλά σημάδεψε την κενή εστία…

Ο Καναδάς, με το μεγάλο του όπλο που δεν είναι άλλο από την ταχύτητα, βγήκε στην αντεπίθεση, στο 14′ με τον Λάριν. Ο ακραίος επιθετικός έκανε τη σέντρα για τον Μπιουκάναν, με τον συμπαίκτη του να μην προλαβαίνει να κάνει την προβολή.

Στο 22′ το Μαρόκο διπλασίασε τα τέρματά του, με τον Ελ Νεσίρι να αξιοποιεί το γέμισμα του Χακίμικ, και με σουτ να κάνει το 0-2.

Στο 40′, ο Καναδάς μείωσε σε 2-1, κόντρα στη ροή της αναμέτρησης. Ο Αντεκούγκμπε βγήκε από την αριστερή πλευρά και έκανε το γέμισμα στη μεγάλη περιοχή, εκεί που ο Αγκέρντ έβαλε το πόδι του για να κόψει αλλά έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα του Μπόνο.

Στο φινάλε του πρώτου μέρος το Μαρόκο βρήκε και τρίτο γκολ, όμως αυτό ακυρώθηκε, με τον Αγκέρ να είναι σε θέση φο σάιντ.

Το Μαρόκο θέλησε να διατηρήσει το προβάδισμα που είχε από το πρώτο ημίχρονο, με τον Καναδά να χάνει μοναδική ευκαιρία στο 72′, με την κεφαλιά του Χάτσινσον να χτυπάει στο δοκάρι, και τον Τζόνσον να στέλνει τη μπάλα άουτ με νέα κεφαλιά.

Συνθέσεις

Καναδάς (Τζον Χέρντμαν) : Μπόριαν, Τζόνστον, Βιτόρια, Μίλερ, Αντεκούγκμπε (61′ Κονέ), Οσόριο (65′ Λαρέγια), Κέι (60′ Χάτσινσον), Ντέιβις, Μπιουκάναν, Λάριν (60′ Ντέιβιντ), Χόιλετ (76′ Γουόδερσπουν)

Μαρόκο (Ουαλίντ Ρεγκραγκί) : Μπόνο, Χακιμί (85′ Τζαμπράν), Αγκουέρντ, Σαΐς, Μαζραουί, Ουναχί (77′ Ελ Γιαμίκ), Άμραμπατ, Σαμπιρί (65′ Αμαλάχ), Ζιγές (76′ Χαμντάλαχ), Εν Νεσιρί, Μπουφάλ (65′ Αμπουκλάλ)

Η τελική βαθμολογία στον 6ο όμιλο

1. Μαρόκο 4-1, 7
2. Κροατία 4-1, 5
3. Βέλγιο 1-2, 4
4. Καναδάς 2-7, 0

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected