Ποδόσφαιρο Κόσμος

Qatar 2022 : “Τρέλα” στη Νότια Κορέα, νίκησε την Πορτογαλία και προκρίθηκε στα νοκ άουτ! (vid)

Μεγάλες στιγμές για τη Νότια Κορέα, που κατάφερε να νικήσει την Πορτογαλία με ανατροπή και σε συνδυασμό με το 2-0 της Ουρουγουάης κόντρα στη Γκάνα, να προκριθεί στα νοκ άουτ.

Η ομάδα του Σέρτζιο Κόστα ήταν εξαιρετική κόντρα στους Πορτογάλους, δεν πτοήθηκε από το γρήγορο γκολ του Χόρτα (5′) και παίζοντας επιθετικά, “γύρισε” το ματς, με αποτέλεσμα στο τέλος να πανηγυρίσει τη σπουδαία πρόκριση.

Από την άλλη πλευρά, το συγκρότημα του Φερνάντο Σάντος, που αγωνίστηκε με αρκετές αλλαγές ένεκα και της σίγουρης πρόκρισης, τερμάτισε στην 1η θέση με 6 βαθμούς.

Το φιλμ

Η Πορτογαλία μπήκε “δυνατά” στο ματς και μόλις στο 5′, στην πρώτη φάση του αγώνα της κόντρα στην Νότια Κορέα, έκανε το 0-1 με τον Νταλότ. Οι Ασιάτες ανέβασαν ρυθμό και στο 17′ πέτυχαν γκολ με τον Τζιν Σουν Κιμ, που όμως ακυρώθηκε ως οφσάιντ. Στο 27′ η Νότια Κορέα ισοφάρισε.

Έπειτα από εκτέλεση κόρνερ από τα δεξιά, ο Γιούνγκ Γκουόν Κιμ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα, με την πορτογαλική άμυνα να μην μπορεί να αντιδράσει. Η Πορτογαλία μετά το 1-1 πήρε μέτρα στον αγωνιστικό χώρο και απείλησε την εστία του Κιμ με καλύτερη στιγμή την άστοχη κεφαλιά του Ρονάλντο από κοντά στο 42′.

Από τα πρώτα λεπτά του δευτέρου μέρους η Πορτογαλία ήταν εκείνη που είχε την κατοχή, δίχως ωστόσο να απειλεί. Η Νότια Κορέα από την άλλη επιχειρούσε να παίξει στην αντεπίθεση, έχοντας στιγμές με τον Σον, αλλά και με τον Ίνμπομ Χουάνγκ στο 67ο λεπτό.

H Πορτογαλία συνέχιζε να έχει τον έλεγχο, με τον Μπέντο να αποφασίζει μετά το 81ο λεπτό να βγάλειο πιο μπροστά την ομάδα του. Η Κορέα κατάφερε να βρει το “χρυσό” γκολ στο 90+1′. Η Νότια Κορέα έφυγε στην αντεπίθεση με τον Σον, έσπασε την μπάλα στον Χουάνγκ Χι Τσαν, ο οποίος έσπρωξε την μπάλα στα δίχτυα.

Συνθέσεις

Νότια Κορέα (Σέρτζιο Κόστα) : Κιμ Σονγκ-Γκιου, Γιν-Σου Κιμ (81′ Τζ. Σον), Γου-Γιάνγκ Γιούνγκ, Χουάνγκ Ίνμπομ, Σον Χέουνγκ-Μιν, Γκουέ-Σουνγκ Τσο, Λι Γάεσουνγκ (66′ Χ. Χουάνγκ), Κιμ Μουν Χουάν, Κανγκ-Ιν Λι (81′ Ουί Τζο Χουάνγκ), Γιούνγκ-Γκουόν Κιμ, Κουνγκ-Γον Γουόν

Πορτογαλία (Φερνάντο Σάντος) : Ντιόγκο Κόστα, Νταλότ, Πέπε, Αντόνιο Σίλβα, Κανσέλο, Ρούμπεν Νέβες (65′ Λεαό), Ματέους Νούνιες (65′ Παλίνια), Βιτίνια (81′ Μπερνάρντο Σίλβα), Ζοάο Μάριο (82′ Καρβάλιο), Κριστιάνο Ρονάλντο (65′ Σίλβα), Ρικάρντο Όρτα

Η τελική βαθμολογία στον 8ο όμιλο

1. Πορτογαλία 6-4, 6
2. Νότιος Κορέα 4-4, 4
3. Ουρουγουά 2-2, 4
4. Γκάνα 5-7, 3

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected