Διάφορα

Εύβοια : Ανάστατοι οι κάτοικοι στους Ζάρακες με τους συνεχόμενους σεισμούς, ενώ εμφανίστηκαν και τα πρώτα χιόνια! (photos)

Σεισμός 3,9 Ρίχτερ σημειώθηκε λίγο μετά τις 12.30 το μεσημέρι στην Εύβοια και πάλι στην περιοχή Ζάρακες.

Δεκαπέντε λεπτά αργότερα σημειώθηκε και δεύτερη συνεχόμενη σεισμική δόνηση, που αναστάτωσε τους κατοίκους όχι μόνο της περιοχής, αλλά και όλης της νότιας Εύβοιας. Ο σεισμός, σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο, είχε εστιακό βάθος 9,7 χλμ και σημειώθηκε 8χλμ ανατολικά/ νοτιοανατολικά από τη περιοχή Ζάρακες.

Την ίδια ώρα, ο δεύτερος σεισμός είχε μέγεθος 3,8 Ρίχτερ και σημειώθηκε 9 χλμ ανατολικά από την περιοχή Ζάρακες και είχε εστιακό βάθος 9,5 χλμ.

Ήρθαν και τα πρώτα χιόνια στην Εύβοια

Ντύθηκε στα λευκά η κορυφή του όρους Δίρφυ, μιας και για αρκετές μέρες χιόνιζε στον δρόμο προς Στρόπωνες. Όπως αναφέρει το evianews, το χιόνι έπεφτε πυκνό στην θέση καταφύγιο που είναι το πρώτο σημείο της Εύβοιας που υποδέχεται κάθε φορά τον λευκό επισκέπτη. Το αποτέλεσμα το βλέπουμε στη φωτογραφία με το τοπίο να θυμίζει Αλπικό.

Τα πρώτα χιόνια άδειασαν τη Χαλκίδα

Η κακοκαιρία ήταν η αιτία να κάνει πολλούς να προτιμήσουν να καθίσουν στα σπίτια τους μιας και τα πρώτα χιόνια που έπεσαν έφεραν και χαμηλές θερμοκρασίες.

Ακόμα και η βόλτα στην παραλία της Χαλκίδας με τους άνεμους που επικρατούσαν ήταν απαγορευτική. Η χαμηλή θερμοκρασία έκανε πολλούς να αράξουν σπίτι και η πόλη έδειχνε έρημη.

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected