Διάφορα

Παγκόσμια Ημέρα ατόμων με αναπηρία : Το πανέμορφο βίντεο με τα πολλαπλά μηνύματα από το ΕΝ.Ε.Ε.ΓΥ-Λ – Ε.Ε.Ε.ΕΚ Αλεξανδρούπολης

Το Ενιαίο Ειδικό Επαγγελματικό Γυμνάσιο και Λύκειο και το Εργαστήριο Ειδικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης Αλεξανδρούπολης αποστέλλουν ένα μήνυμα καρδιάς, με αφορμή την 3η Δεκεμβρίου, Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία.

Ο σκοπός του μηνύματος είναι η ευαισθητοποίηση και η ενημέρωση για τα δικαιώματα και τις δυνατότητες των ατόμων με αναπηρία.

Η 3η Δεκέμβρη είναι μια μέρα που υπογραμμίζει την αναγκαιότητα διασφάλισης της ισότιμης πρόσβασης όλων των μαθητών στην εκπαίδευση, καλλιέργειας του σεβασμού και καταπολέμησης κάθε μορφής διακρίσεων και αποκλεισμών.

Σημ. : Η Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία (International Day of Persons with Disabilities) καθιερώθηκε το 1992 με απόφαση της γενικής συνέλευσης του ΟΗΕ και τιμάται κάθε χρόνο στις 3 Δεκεμβρίου.

Η επιλογή της ημερομηνίας αυτής συνδέεται με την υιοθέτηση από το διεθνή οργανισμό στις 3 Δεκεμβρίου 1982 του προγράμματος δράσης για τα ΑΜΕΑ, το οποίο οδήγησε στην υπογραφή της διεθνούς Σύμβασης για τα δικαιώματα των ατόμων με αναπηρία στις 30 Μαρτίου 2007 (Η Κύπρος την κύρωσε το 2011 και η Ελλάδα το 2012).

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected