Ποδόσφαιρο Κόσμος

Qatar 2022 : Κυνική η Αγγλία, είχε το απόλυτο στον στόχο και έδωσε ραντεβού με τη Γαλλία! (vid)

Η Σενεγάλη μπήκε δυνατά στο ματς, φάνηκε πιο απειλητική αλλά η Αγγλία όποτε βρέθηκε στα καρέ των Αφρικανών, έβρισκε στόχο!

Άνετο 3-0 για την Αγγλία, που με τους Μπέλιγχαμ και Φόντεν σε μεγάλη βραδιά πάτησε τη Σενεγάλη και πέρασε στα προημιτελικά, όπου περιμένει η Γαλλία!

Η ομάδα του Κίλιαν Εμπαμπέ τής έκλεισε το μάτι λίγες ώρες νωρίτερα με το 3-1 επί της Πολωνίας και η εθνική Αγγλίας φρόντισε να ανταποκριθεί στο κάλεσμα. Η ομάδα του Γκάρεθ Σάουθγκεϊτ συνάντησε δυσκολίες για κάτι παραπάνω από ένα ημίωρο απέναντι στην Σενεγάλη όμως από τη στιγμή που βρήκε τον τρόπο να ξεκλειδώσει την άμυνα των πρωταθλητών Αφρικής με τον Χέντερσον, δεν κοίταξε ποτέ πίσω.

Ο Χάρι Κέιν έκανε δύο τα γκολ της ομάδας του πριν κλείσει το πρώτο μέρος με το πρώτο γκολ του στο φετινό Μουντιάλ και ο Σακά στο δεύτερο μέρος πρόσθεσε το κερασάκι στην πεντανόστιμη αγγλική τούρτα, με το φινάλε να βρίσκει τα τρία λιοντάρια να πανηγυρίζουν μία άνετη νίκη με 3-0 και να ονειρεύονται μία δεύτερη σερί παρουσία σε τετράδα Παγκοσμίου Κυπέλλου.

Το φιλμ

Η πρώτη φάση άργησε να έρθει, καθώς παρά την πρωτοβουλία των κινήσεων που είχαν οι Άγγλοι στα πρώτα λεπτά, υστερούσαν στην τελική πάσα. Εντέλει, πρώτοι απείλησαν οι Σενεγαλέζοι, με τον Σαρ να σουτάρει ψηλά άουτ από πλεονεκτική θέση στο 23’.

Εννέα λεπτά αργότερα, ο Ντιά μπήκε στην περιοχή από τα αριστερά και έπιασε το σουτ αλλά είδε τον Πίκφορντ να αποκρούει εντυπωσιακά με το ένα χέρι, όμως στο 38’ οι Αφρικανοί είδαν την Αγγλία να σκοράρει στην πρώτη της ευκαιρία!

Ο Κέιν βρήκε τον Μπέλιγχαμ και εκείνος έσπασε την κατάλληλη στιγμή στον Χέντερσον, που με συρτό σουτ μέσα από την περιοχή άνοιξε το σκορ.

Σε εκείνη τη φάση τα «λιοντάρια της Τεράνγκα»… σκόρπισαν, με τον Κέιν να έχει σουτ άουτ στο 41’ όμως να φτάνει τελικά στο πρώτο του γκολ στο φετινό Μουντιάλ στο 45+3′! Και πάλι είχε συμμετοχή ο Μπέλιγχαμ, που έκανε εξαιρετική προσπάθεια και τροφοδότησε τον Φόντεν, ο οποίος βρήκε με μία τον αρχηγό της ομάδας και εκείνος τελείωσε ιδανικά τη φάση για το 2-0.

Ο Σισέ προχώρησε σε τρεις αλλαγές, αλλά η Σενεγάλη είχε ήδη… παραδώσει πνεύμα από το πρώτο κιόλας γκολ. Η Αγγλία βρήκε χώρους, κυκλοφορούσε άνετα τη μπάλα και στο 57ο λεπτό πέτυχε και τρίτο γκολ. Ο Φόντεν έκανε υπέροχη ασίστ και ο Σάκα πέτυχε το 3ο του γκολ στη διοργάνωση.

Η συνέχεια ήταν κομμένη και ραμμένη σε αυτό που ήθελε η Αγγλία. Οι παίκτες του Σάουθγκεϊτ κυκλοφορούσαν χαλαρά τη μπάλα, είχαν τον απόλυτο έλεγχο και κρατούσαν δυνάμεις για τον μεγάλο προημιτελικό. «Αόρατη» επιθετικά η Σενεγάλη δεν έδειξε ικανή ούτε στιγμή στην επανάληψη να κυνηγήσει το… θαύμα.

Η τελική ευθεία του αγώνα δεν επεφύλασε ιδιαίτερες συγκινήσεις, με την Αγγλία να έχει αφήσει το πόδι από το γκάζι αλλά την Σενεγάλη να αδυνατεί να απειλήσει, με το φινάλε να βρίσκει τα “τρία λιοντάρια” να πανηγυρίζουν μία άνετη πρόκριση και αρχίζουν την αντίστροφη μέτρηση για το απόλυτο κρας-τεστ απέναντι στην Γαλλία.

Συνθέσεις

Αγγλία (Γκάρεθ Σάουθγκεϊτ) : Πίκφορντ, Γουόκερ, Στόουνς (77′ Ντάιερ), Μαγκουάιρ, Σο, Χέντερσον (82′ Φίλιπς), Ράις, Μπέλιγχαμ (76′ Μάουντ), Σακά (65′ Ράσφορντ), Κέιν, Φόντεν (65′ Γκρίλις)

Σενεγάλη (Αλιού Σισέ): Μεντί, Σαμπαλί, Κουλιμπαλί, Ντιαλό, Γιάκομπς (85′ Μπαλό-Τουρέ), Σις (46′ Γκουέιγ), Μεντί, Ντιατά (46′ Ματάρ Σαρ), Εντιαγέ (46′ Ντιένγκ), Ισμαΐλα Σαρ, Ντιά (72′ Ντιεντιού)

Το προφίλ της προημιτελικής φάσης :

Σάββατο 3/12

Ολλανδία – ΗΠΑ  3-1
Αργεντινή – Αυστραλία  2-1

Κυριακή 4/12

Γαλλία – Πολωνία  3-1
Αγγλία – Σενεγάλη  3-0

Δευτέρα 5/12

Ιαπωνία – Κροατία (17.00)
Βραζιλία – Νότιος Κορέα (21.00)

Τρίτη 6/12

Μαρόκο – Ισπανία (17.00)
Πορτογαλία – Ελβετία (21.00)

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected