Κατηγορίες
Αθλήματα

Μεγάλη ανατροπή και 16άδα η Λάκη!

Σε μια μεγάλη μάχη ανάμεσα σε δυο παίκτριες που αμφότερες ξεκίνησαν τις πορείες τους από τα προκριματικά της διοργάνωσης της ITF, η Μιχαέλα Λάκη επικράτησε στο τέλος της Γερμανίδας Silvia Ambrosio, με 6-7 (6), 6-4, 6-3.

Όπως αναφέρει το tennisnews, στο 1ο σετ η Λάκη κατάφερε να επιστρέψει από το 1-5, δεν μπόρεσε όμως να κάνει την ολική ανατροπή στο σετ, καθώς η Ambrosio κέρδισε ένα πολύ κλειστό tie-break, στο οποίο οι δυο τους πήγαιναν πόντο-ποντο, με 8-6.

Η 25χρονη Γερμανίδα, Νο.589 στην παγκόσμια κατάταξη, είχε το momentum σε εκείνο το σημείο και έκανε ένα πολύ καλό ξεκίνημα στο 2ο σετ, για να προηγηθεί με 3-0 και με 4-1. Δεν το έβαλε κάτω η Μιχαέλα, που κατάφερε να αλλάξει τα πράγματα και να ισοφαρίσει αρχικά σε 4-4.

Στο 9ο game, που αποδείχτηκε πολύ κρίσιμο, η 17χρονη Ελληνίδα τενίστρια επέστρεψε από το 40-15 και έκανε το break τελικά, για αν περάσει μπροστά με 5-4, ολοκληρώνοντας το σετ στο επόμενο game, με ένα love service game.

Το σερί της Μιχαέλας έφτασε στα 7 κερδισμένα games στη σειρά, με την Ελληνίδα να προηγείται με 2-0 στο 3ο σετ. Η Ambrosio ισοφάρισε σε 2-2, αλλά η απάντηση ήταν άμεση από τη Μιχαέλα, που πέρασε εκ νέου μπροστά με break στο 4-2. Είχε και ευκαιρίες για να κάνει το 5-2 στη συνέχεια, όμως η Γερμανίδα μείωσε σε 4-3.

Αυτό δεν πτόησε τη Μιχαέλα, που κράτησε εύκολα το σερβίς της για το 5-3 και τελικά έκανε και το double break στο 9ο game, για να “κλειδώσει” την πολύ σημαντική αυτή νίκη σε 3 ώρες και 6 λεπτά παιχνιδιού.

Η Λάκη, η οποία βρίσκεται στο Νο.656 της παγκόσμιας κατάταξης, σημείωσε την 3η διαδοχική νίκη της στο τουρνουά των 25.000 δολαρίων του Monastir. Στα προκριματικά είχε κερδίσει τη Νοτιαφρικανή Erin McKenzie με 6-1, 6-0, καθώς και τη Γιαπωνέζα Eri Shimizu με 6-1, 6-3.

Αύριο θα αντιμετωπίσει για τη φάση των “16” της δυνατής hardcourt διοργάνωσης, την Κροάτισσα Lea Boskovic, Νο.2 στο ταμπλό και Νο.257 στην παγκόσμια κατάταξη της WTA.

Η Λάκη είναι και η μοναδική από τις τρεις Ελληνίδες που βρίσκονται στο Monastir, που συνεχίζει στα μονά. Χθες, η Σαπφώ Σακελλαρίδη είχε ηττηθεί σε ένα κλειστό ματς από την Ισπανίδα Eva Guerrero Alvarez με 7-5, 6-3.

Σήμερα αγωνίστηκε η Ελένη Κορδολαίμη, η οποία δυστυχώς ήταν πολύ άτυχη και υπέστη θλάση στους κοιλιακούς της, εγκαταλείποντας την αναμέτρησή της με τη Γαλλίδα Alice Ram κατά τη διάρκεια του 1ου σετ (στο 2-5).

Στο διπλό, συνεχίζουν στα προημιτελικά τόσο η Λάκη όσο και η Σακελλαρίδη. Η Λάκη είχε κερδίσει χθες μαζί με τη Βρετανίδα συμπαίκτριά της, Lauryn John-Baptiste τις Ολλανδέζες Demi Tran και Lian Tran και θα παίξουν αύριο με τις Πολωνές Maja Bajorek και Ewa Czapulak.

Σήμερα, η Σακελλαρίδη και η Ρουμάνα Oana Gavrila, οι οποίες βρίσκονται στο Νο.2 του ταμπλό, νίκησαν τις Γαλλίδες Caroline Romeo και Marie Villet. Αύριο θα αντιμετωπίσουν για τα προημιτελικά τις Ambrosio και Shimizu.

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected