Κατηγορίες
Διάφορα

Αστυνομικός στη Λειβαδιά έπαθε ανακοπή στο τμήμα, τον έσωσαν ΕΚΑΒ και γιατροί

Ανακοπή μέσα στο Αστυνομικό Τμήμα Λιβαδειάς, εν ώρα υπηρεσίας, έπαθε ένας 40χρονος αστυνομικός.

Όπως αναφέρει το Dnews, το εκπαιδευμένο πλήρωμα του ΕΚΑΒ που τον παρέλαβε καθώς και η γρήγορη μεταφορά του στο νοσοκομείο της Λιβαδειάς φαίνεται πως έπαιξαν καταλυτικό ρόλο για να μη χάσει τη μάχη με το θάνατο.

Αρχικά, οι διασώστες του ΕΚΑΒ τον υπέβαλαν σε δύο κύκλους καρδιοαναπνευστικής αναζωογόνησης συμπεριελαμβανομένης και ηλεκτρικής απινίδωσης. Στη συνέχεια, πήραν τη σκυτάλη της σωτηρίας οι γιατροί του νοσοκομείου.

Αν και έφτασε άπνοος και χωρίς σφυγμό στα Επείγοντα του Γενικού Νοσοκομείου Λιβαδειάς, «με συντονισμένες προσπάθειες αναισθησιολόγου, καρδιολόγου, ιατρών ΤΕΠ και νοσηλευτικού προσωπικού συνεχίστηκαν οι προσπάθειες αναζωογόνησής του οι οποίες εστέφθησαν με επιτυχία», όπως αποκάλυψε ο διευθυντής του Χειρουργικού Τμήματος του νοσοκομείου, Κωνσταντίνος Πλιακοστάμος.

Ο 40χρονος πλέον νοσηλεύεται στο 401 Στρατιωτικό Νοσοκομείο και όλα δείχνουν ότι ξέφυγε τον κίνδυνο.

Ακολουθεί η συγκινητική ανάρτηση (στο facebook) για το συμβάν από τον διευθυντή του Χειρουργικού Τμήματος:

«Σήμερα 07.12.22 / 09.45 στο νοσοκομείο Λιβαδειάς σώθηκε ένας νεότατος άνθρωπος, από βέβαιο θάνατο. Η επιτυχής αντιμετώπιση της επείγουσας κατάστασης που περιήλθε ο 40χρονος αστυνομικός, ξεκίνησε από το εκπαιδευμένο πλήρωμα του ΕΚΑΒ που τον παρέλαβε και τον υπέβαλε σε δύο κύκλους καρδιοαναπνευστικής αναζωογόνησης συμπεριελαμβανομένης και ηλεκτρικής απινίδωσης. Τα πρώτα συγχαρητήρια λοιπόν αξίζουν σίγουρα σε αυτούς τους ανθρώπους και δεν είναι η πρώτη φορά που επιτυγχάνουν το εντελώς αυτονόητο στα όρια του θαύματος χωρίς να τους το αναγνωρίζει κανείς.

»Ο 40χρονος αστυνομικός που υπέστη ανακοπή μέσα στο αστυνομικό τμήμα Λιβαδειάς έφτασε ταχύτατα στο τμήμα επειγόντων περιστατικών του νοσοκομείου άπνοος και άσφυγμος. Με συντονισμένες προσπάθειες αναισθησιολόγου, καρδιολόγου, ιατρών ΤΕΠ και νοσηλευτικού προσωπικού συνεχίστηκαν οι προσπάθειες αναζωογόνησής του οι οποίες εστέφθησαν με επιτυχία. Ο ασθενής υποβλήθηκε σε αξονικές τομογραφίες εγκεφάλου, θώρακος, άνω και κάτω κοιλίας σε προσπάθεια ανεύρεσης του αιτίου της ανακοπής αλλά και πιθανής εγκεφαλικής βλάβης λόγω ανοξίας, γιατί μέχρι εκείνη τη στιγμή δεν υπήρχαν σαφή αιτία ανακοπής όπως και το ιστορικό του ασθενούς.

»Μετά την σταθεροποίησή του μεταφέρθηκε συνοδεία ιατρού με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο 401 Γενικό Στρατιωτικό Νοσοκομείο Αθηνών και με τις πρώτες ενδείξεις φαίνεται ότι θα ανανήψει εκτός απροόπτου, πλήρως. Ήδη είχε αρχίσει πριν τη μεταφορά του να αντιδρά στα διάφορα ερεθίσματα δείγμα τού ότι ο εγκέφαλος του δεν είχε προλάβει να υποστεί μη αναστρέψιμη βλάβη.

»Τέτοιες νίκες δίνουν φτερά στα πόδια μας, μάς δίνουν χρόνια ζωής και το μόνο που ευχόμαστε είναι να τις επαναλάβουμε όσο μπορούμε πιο συχνά. Μη στερείται προσωπικό από το νοσοκομείο Λιβαδειάς όταν αυτό μπορεί να λειτουργήσει και να ευεργετήσει, καλώς ή κακώς είμαστε πολύ πιο χρήσιμοι κι απαραίτητοι από τους πολιτικούς που δυστυχώς αποφασίζουν για εμάς. Μην μετακινείτε γιατρούς για μη σοβαρούς λόγους οι επιπτώσεις τέτοιων αποφάσεων είναι άμεσες και σοβαρές».

moserlx-gif-1
coffee-banner
loading...
error: Protected