Κατηγορίες
Super League 1 - Μεταγραφές

Οριστικό : Ο Άρης φέρνει στην Ελλάδα τον Vladimír Darida (vid)

Ο Άρης ολοκλήρωσε μια σπουδαία μεταγραφική κίνηση καθώς στη συνάντηση μεταξύ του Θόδωρου Καρυπίδη με τον Βλάντιμιρ Νταρίντα στην Αθήνα επικυρώθηκε η προφορική συμφωνία μεταξύ των δύο πλευρών η οποία περιλαμβάνει την υπογραφή συμβολαίου διάρκειας 2.5 ετών.

Μάλιστα ο 32χρονος Τσέχος ποδοσφαιριστής θα μεταβεί άμεσα στο Βερολίνο για να υπογράψει τη λύση του συμβολαίου του με τη Χέρτα Βερολίνου – πληροφορίες αναφέρουν ότι η γερμανική ομάδα θα τον αποδεσμεύσει γλιτώνοντας απλά το υπόλοιπο του συμβολαίου του το οποίο ανέρχεται στα 600.000 ευρώ – ούτως ώστε να επιστρέψει στην Ελλάδα και τη Θεσσαλονίκη για να μπει στο πρόγραμμα των προπονήσεων με την προοπτική να κάνει ντεμπούτο στις αρχές του χρόνου.

Αναμφίβολα πρόκειται για μια σημαντική κίνηση για τους «κίτρινους» δεδομένου του ότι πρόσθεσαν στον άξονα της μεσαίας γραμμής έναν ποιοτικό ποδοσφαιριστή, με παραστάσεις από το υψηλό επίπεδο ο οποίος υπήρξε και αρχηγός της εθνικής Τσεχίας πριν ανακοινώσει την απόσυρσή του από αυτή πριν από λίγους μήνες. Είναι ποδοσφαιριστής ο οποίος διακρίνεται για τα τρεξίματά του στο γήπεδο, καθόλου τυχαία κατέχει τα τρία ρεκόρ στην ιστορία της Bundesliga με τα περισσότερα χιλιόμετρα σ’ ένα παιχνίδι.

Ο Νταρίντα ανδρώθηκε ποδοσφαιρικά στη Βικτόρια Πλζεν και το 2013 μεταγράφηκε στη Φράιμπουργκ, έναντι 4 εκατ. ευρώ, στην οποία αγωνίστηκε για δύο χρόνια μετρώντας 11 γκολ και 10 ασίστ σε 61 αγώνες. Έχοντας την ικανότητα να αγωνιστεί σε όλες τις θέσεις του κέντρου, η Χέρτα Βερολίνου κατέβαλε 3.8 εκατ. ευρώ και απέκτησε τα δικαιώματά του το 2015. Ο Τσέχος έγινε εκ των πρωταγωνιστών της ομάδας του Βερολίνου, μάλιστα είναι στη λίστα των 30 παικτών με τις περισσότερες συμμετοχές στην Bundesliga καθώς συνολικά αγωνίστηκε σε 192 αγώνες με 16 γκολ και 29 ασίστ.

Με την εθνική ομάδα της χώρας του έπαιξε σε 76 παιχνίδια με αφετηρία τον Μάιο του 2012 ενώ μετά το Euro 2020 αποφάσισε να αποσυρθεί από το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα της Τσεχίας και για την ακρίβεια έπειτα από τον αποκλεισμό από τη Δανία στα ημιτελικά της διοργάνωσης.

*gazzetta.gr

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected