Κατηγορίες
Κύπελλο Ελλάδος

Κύπελλο Ελλάδας : Προβάδισμα πρόκρισης για τον ΑΟΑΝ

Ομάδα…Κυπέλλου είναι αποδεδειγμένα ο ΑΟ Αγίου Νικολάου!

Η ομάδα της Κρήτης επιθυμεί ξανά τη διάκριση μέσω του θεσμού, στον οποίο έχει δημιουργήσει μια σημαντική διάκριση, παρά το γεγονός πως είναι ερασιτεχνικός σύλλογος.

Το συγκρότημα του Μανώλη Σκύβαλου απέσπασε ισοπαλία 2-2 στο Παραλίμνιο από τον τοπικό Απόλλωνα και έτσι απέκτησε προβάδισμα πρόκρισης ενόψει του επαναληπτικού στην Κρήτη.

Το φιλμ

Ο ΑΟΑΝ ξεκίνησε δυναμικά το παιχνίδι παίρνοντας τον έλεγχο του παιχνιδιού, ωστόσο δεν κατάφερε να απειλήσει την εστία του Νομικού. Αντίθετα οι γηπεδούχοι μόλις στην πρώτη τους μεγάλη ευκαιρία κατάφεραν να πάρουν προβάδισμα στο σκορ, όταν μετά από σέντρα ο Γκέκας τρυπώθηκε στην καρδιά της άμυνας και με πλασέ έκανε το 1-0 για τον Απόλλωνα Παραλιμνίου.

Ο Απόλλων Παραλιμνίου προσπάθησε να εκμεταλλευτεί το γκολ, αφού μετά από στατική φάση έστειλε για δεύτερη φορά την μπάλα στα δίχτυα του ΑΟΑΝ, όμως το γκολ ακυρώθηκε για επιθετικό φάουλ.

Το γκολ αυτό δεν επηρέασε το σύνολο του Αγίου Νικολάου, το οποίο συνέχισε πιστό στο πλάνο του καταφέρνοντας μάλιστα να βρει άμεσα γκολ ισοφάρισης. Πιο συγκεκριμένα στο 16′ μετά από σέντρα Μπαράτα, ο Γκούμας έστρωσε άθελα του την μπάλα τον Μηνά, ο οποίος με δυνατό σουτ κατάφερε να νικήσει τον Νομικό κάνοντας το 1-1.

Ο ΑΟΑΝ συνέχισε να έχει τον έλεγχο του παιχνιδιού, χάνοντας μια ακόμα ευκαιρία με τον Μηνά, όταν εκτέλεσε φάουλ, όμως αυτή τη φορά ο Νομικός είχε απάντηση κρατώντας το 1-1. Οι γηπεδούχοι μετά το γκολ απείλησαν ξανά στο 41′ και πάλι με τον Γκέκα, όμως αυτή τη φορά ο Γιαγκιόζης ήταν σε ετοιμότητα και έδιωξε. Το σκορ δεν άλλαξε και οι δύο ομάδες πήγαν στο ημίχρονο αφήνοντας ανοιχτούς λογαριασμούς για την επανάληψη.

Οι γηπεδούχοι στο δεύτερο ημίχρονο πατούσαν καλύτερα στον αγωνιστικό χώρο και αφού απείλησαν αρχικά με τον Γεωργιάδη, ήρθε και ο δεύτερο γκολ στο 62′ όταν ο Γκέκας κέρδισε πέναλτι. Την εκτέλεση ανέλαβε ο ίδιος νικώντας τον Γιαγκιόζη δίνοντας ξανά προβάδισμα στην ομάδα του.

Ο ΑΟΑΝ άρχισε να ανεβαίνει μετά το 60′ και τις αλλαγές του Μανώλη Σκύβαλου. Μάλιστα ο Σέχου που μπήκε ως αλλαγή στο 61′ χρειάστηκε πέντε λεπτά για να βρει δίχτυα αφού μετά από ένα φανταστικό σουτ έστειλε στις… αράχνες την μπάλα κάνοντας το 2-2 για την ομάδα του.

Το γκολ αυτό έδωσε ψυχολογία στην Κρητική ομάδα, η οποία έχασε μοναδική στιγμή στο 78′ να κάνει την ανατροπή όταν στην κόντρα επίθεση ο Σέχου πάσαρε στον Μηνά, αυτός πλάσαρε με τον Νομικό να διώχνει σε κόρνερ.

Τα τελευταία λεπτά ο ρυθμός ήταν εκπληκτικός με την μπάλα να πηγαίνει πάνω κάτω, όμως το σκορ δεν άλλαξε και ο ΑΟΑΝ έφυγε με την ισοπαλία από τις Σέρρες και απέδειξε ότι στην έδρα του μπορεί να πάρει την πρόκριση στα προημιτελικά του θεσμού.

Συνθέσεις

Απόλλων Παραλιμνίου (Νίκος Καραμπετάκης): Νομικός, Παπαδόπουλος Ι., Κουτζαβασίλης, Γκούμας, Τσομαχασβίλι, Κωνσταντινίδης, Τζαπέγια, Ελέζι (80′ Καρατλίδης), Πέτρου, Γεωργιάδης, Γκέκας (73′ Κιουτσεκτσίδης)

ΑΟ Αγίου Νικολάου (Μανώλης Σκύβαλος): Γιαγκιόζης, Κίτος, Γωνιωτάκης (61′ Τσανάι), Χίσι, Ζέλιος, Φουκαράκης, Λάμπρου, Μποτέ (86′ Τζιλάι), Μπαράτα (71′ Σέχου), Μηνάς, Μελισσόπουλος (86′ Νοκάι)

Το πανόραμα των πρώτων αγώνων

Τετάρτη 14/12

Απόλλων Παραλιμνίου – ΑΟ Αγίου Νικολάου  2-2
Καλαμάτα – ΠΑΟΚ (15.00)
Λαμία – Καλλιθέα (18.00)

Πέμπτη 15/12

Παναθηναϊκός – ΝΠΣ Βόλος (17.30)
Ολυμπιακός – Ατρόμητος (19.30)
ΠΑΕ Κηφισιά – ΑΕΚ (21.30)

Παρασκευή 16/12

Πανσερραϊκός – Απόλλων Πόντου (14.00)
Λεβαδειακός – Άρης (16.00)

*με στοιχεία από το Grandsport

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected